Basisrecept pita broodjes
Basisrecept pita broodjes

Zelf pita broodjes maken is dus echt de moeite waard, ze worden zo lekker zacht en fluffy en heerlijk van smaak. Probeer het ook een keer. Het is minder werk dan je denkt en je kunt ze in grote hoeveelheden maken en invriezen. 

Voor gebruik laat je ze ontdooien en bak je ze even in een koekenpan met deksel er op, op laag vuur, zodat de stoom de pita's mooi zacht houdt. 

8 personen 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml lauwwarm water
  • 2 tl gist
  • 300 gram bloem (+ 100 extra voor het uitrollen)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout

01.

Maak het deeg

Meng het warme water met de gist en laat dit 10 minuten staan. Meng hierna de bloem, de olie en het zout erdoor met een spatel. Zodra het mengsel gemixt is moet je deze op je aanrecht gaan kneden. Leg hiervoor zo’n 100 gram bloem op je aanrecht en kneed het mengsel hier doorheen tot hij net niet meer aan je aanrecht plakt. Het deeg moet in totaal ongeveer 5 minuten gekneed worden. Doe de deegbal nu in een ingevette kom en laat een uur rusten op een warme plek in je huis.

02.

Vorm de pita's

Je kunt de broodjes nu gelijk maken of het deeg in de koelkast bewaren en de volgende dag de pita’s maken. Het lekkerst is als je de pitabroodjes maakt en gelijk eet, maar de pitabroodjes kun je ook circa 5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze uit, op een met bloem bestrooid werkblad, tot rondjes van elk circa ½ cm dik.

03.

Bak de pita's

Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olie toe. Bak de pitabroodjes in circa 2 minuten per kant.