Een gruwelijke burger, de ultieme nacho’s of de beste loaded fries. Daar kun je ons voor wakker maken. En wie niet? Als je het doet, doe het dan goed. Dit zijn onze favoriete cheat eats. Streetfood leent zich hier uitstekend voor, want alle gerechten kun je met je handen eten. Lekker op de bank achter de tv.
Of ook wel de Aziatische spaghetti bolognese.. Comfort food, perfect voor de zondagavond. Dit pittig...
Bekijken
Of ook wel de Aziatische spaghetti bolognese.. Comfort food, perfect voor de zondagavond. Dit pittige noedelgerecht is afkomstig uit de Chinese sichuan keuken en bestaat over het algemeen uit noedels, chili-olie, varkensgehakt en ingelegde groenten. Tja, voor dit gerecht kan een ritje langs de toko niet ontbreken..
De naam van dit gerecht is afkomstig van de straatverkopers die een paal dragen op hun nek met aan beide kanten pannen met alle ingrediënten en benodigdheden. Zo lopen de verkopers rond over straat tot ze gestopt worden door gasten om te gaan koken. Deze stokken worden dandans genoemd.
* Ya Cai is het ingelegde blad van de mosterd kool. Mosterd kool is vergelijkbaar met boerenkool, maar heeft een mosterdachtige smaak. Je koopt dit vaak vacuüm verpakt en al fijngesneden. Bij Zha Cai wordt juist de steel gebruikt in plaats van de bladeren en dit is meestal niet fijngesneden, maar in slierten ingelegd. Bij onze buurt toko was alleen Zha Cai verkrijgbaar die wij daarom zelf fijn hebben gesneden.
Dit gerecht is super makkelijk en snel maar toch voelt het een stuk luxer dan wat je normaal doordew...
Bekijken
Dit gerecht is super makkelijk en snel maar toch voelt het een stuk luxer dan wat je normaal doordeweeks zou eten.
Wij kochten alles kant en klaar bij de Albert Heijn en hoefden dus alleen nog ons broodje te roosteren en de entrecote te grillen. Alles bij elkaar ben je maar 15 minuten kwijt voor dit op tafel staat!
Een traditioneel, en vooral heel populair broodje uit Louisiana. Er zijn verschillende varianten van...
Bekijken
Een traditioneel, en vooral heel populair broodje uit Louisiana. Er zijn verschillende varianten van het broodje, maar meestal wordt er óf gebraden vlees gebruikt, óf gefrituurde vis, zoals garnalen. Wij kozen voor de variant met vis, maar dan niet in de frituur, maar krokant gebakken in de pan met heerlijke cajun kruiden.
Een broodje met een mooie geschiedenis: In 1929 was er in New Orleans een 4 maanden durende staking van arme arbeiders. Twee restauranteigenaren gingen voor de arme arbeiders broodjes uitdelen en riepen naar de keuken: “Here comes another poor boy”. En zo ontstond de naam van dit populaire broodje.
Lekker, snel en makkelijk, zijn deze Italiaanse flatbreads. Het zijn een soort wraps die je zowel ko...
Bekijken
Lekker, snel en makkelijk, zijn deze Italiaanse flatbreads. Het zijn een soort wraps die je zowel koud als warm kunt eten. Wij hebben ze gemaakt met verse pesto, tomaat, parmaham, mozzarella, rucola en basilicum. Eet jij ze liever zo koud of liever grillen in de pan?
Tegenwoordig kun je deze piadine (meervoud van piadina) al bij diverse supermarkten kopen. Maar mocht je het niet kunnen vinden, dan kun je ze heel gemakkelijk zelf maken met bloem, water en zout. Het deeg hoeft ook maar 5 minuten te rusten, dus is het supersnel klaar.
Gebakken rijst kennen de we allemaal wel, maar hebben jullie wel eens de Koreaanse versie geprobeerd...
Bekijken
Gebakken rijst kennen de we allemaal wel, maar hebben jullie wel eens de Koreaanse versie geprobeerd? Krokant gebakken rijst met de pittige, maar ook frisse smaken van de kimchi, echt een top combinatie! En het staat binnen een kwartiertje op tafel.
Tip! Heb je een keer rijst over, bijvoorbeeld van de bibimbap de vorige avond, gebruik dit dan om gebakken rijst mee te maken. Doordat het afgekoeld en goed droog is, wordt het sneller krokant als je het bakt.
De naam zegt het al, dit wordt een zooitje als je het eet. Een lekker klef broodje met een zachte ge...
Bekijken
De naam zegt het al, dit wordt een zooitje als je het eet. Een lekker klef broodje met een zachte gehaktsaus. Je kunt hamburger broodjes gebruiken, maar onze tip zijn kaas-uienbollen. Ook een klef broodje die de saus goed opneemt, maar dan met de extra lekkere smaak van kaas en ui. Zorg dat je genoeg servetjes bij de hand hebt, want hoe slordiger je het eet, des te lekkerder het is.
Je kunt voor dit gerecht ook heel makkelijk vegetarisch gehakt gebruiken. Zo gebruikten wij rulstukjes van de Albert Heijn. Een hele goeie combi en door alle intense smaken in de saus heb je echt niet door dat het vega is.
Ondanks onze liefde voor vlees en vis eten wij ook graag af en toe vegetarisch. En deze vega shoarma...
Bekijken
Ondanks onze liefde voor vlees en vis eten wij ook graag af en toe vegetarisch. En deze vega shoarma van Albert Heijn is echt heerlijk! Een perfect gerecht voor als je weinig tijd hebt, want het is lekker snel klaar.
Probeer dit gerecht ook eens als je vrienden te eten hebt. Serveer alle onderdelen los, zodat iedereen zijn eigen broodje kan samenstellen. Zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel sriracha olie je toevoegt.
Halloumi is een Griekse (of Cypriotische) kaas die steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Waarom d...
Bekijken
Halloumi is een Griekse (of Cypriotische) kaas die steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Waarom deze kaas zo populair is? Je kunt hem heel makkelijk bakken, grillen of frituren, waardoor hij perfect krokant wordt van buiten en van binnen zijn structuur behoudt. Een heerlijke snack voor bij de borrel met frisse dipsaus en pittige sriracha.
Een burger, maar dan een keertje niet op een standaard burgerbroodje. Wij aten deze burgers op de gl...
Bekijken
Een burger, maar dan een keertje niet op een standaard burgerbroodje. Wij aten deze burgers op de glutenvrije pitabroodjes van B-Free. In eerste instantie deden wij dit omdat er in geen één supermarkt in ons dorp kant en klare griekse pitabroodjes te vinden zijn (de platte die je oprolt ipv die ronde die je opensnijdt en vult) maar wauw, deze gaan we vaker eten. En ehh.. no spon! Wij zijn gewoon fan!
Tip! Wij gebruikten kant en klare hamburgerkruiden van Verstegen voor de burgers zelf, maar die zijn niet glutenvrij. Wil je deze broodjes wel graag zonder gluten eten? Meng dan gerookte paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper als burgerkruiden.
Deze fantastische steak sandwich is een waar fenomeen met zijn roots in Philadelphia. Een broodje me...
Bekijken
Deze fantastische steak sandwich is een waar fenomeen met zijn roots in Philadelphia. Een broodje met dungesneden biefstuk, gebakken ui en paprika en heerlijke gesmolten kaas. What’s not to love?
Heb je geen zin om te koken en wil je toch een volwaardige maaltijd, dan is dit perfect. Het is makelijk en snel klaar.
Deze heerlijke loempia's zijn de perfecte snack voor bij de vrijmibo. Wij maakten deze variant met g...
Bekijken
Deze heerlijke loempia's zijn de perfecte snack voor bij de vrijmibo. Wij maakten deze variant met gekonfijte eend, want echt super veel smaak geeft aan de loempia's en als tegenhanger daarvan serveren wij de loempia's graag met de onmisbare Vietnamese dipsaus: Nuoc Cham. Een heerlijke zoetzure, frisse saus.
Deze loempia's kun je maken in de oven of in de frituur. Ook heel handig is om de loempia's al vooraf in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen. Zo heb je altijd een lekkere snack op voorraad.
Wat een ultieme cheat eat is dit. Een heerlijke gefrituurde krokante kipburger met een lekkere pitti...
Bekijken
Wat een ultieme cheat eat is dit. Een heerlijke gefrituurde krokante kipburger met een lekkere pittige srirache mayonaise. Door de broodjes even te roosteren met knoflookboter, krijgen deze al veel smaak en een heerlijke textuur.
Wij hebben op 1 burger ook nog een ei gebakken, maar dit staat niet in het recept. Wel erg lekker als je van een smeuïg ei op je burger houdt.
Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita&rs...
Bekijken
Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita’s met Japanse miso tempeh, en het is echt een perfecte combinatie. Deze tempeh is mega crispy en smaakvol. Perfect samen met de frisse wortel-koolsla. En wij gebruikten de glutenvrije pita’s van BFree. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Bekijk ons recept bij de basisrecepten, Back to Basic.
Ook leuk voor als je eters hebt om een grote plank te maken met de ingrediënten los. Dan kan iedereen zijn eigen pita samenstellen.
Tempeh is een koek van gefermenteerde sojabonen. Fermenteren is het behandelen van een product met specifieke schimmels. Dit klinkt eng maar zorgt ervoor dat ons lichaam het product beter kan verteren. Door het fermenteren wordt ook het vitaminegehalte in het product verhoogt.
Een heerlijke pizza met kip en spinazie, maar dan met een flatbread bodem. Weer eens een andere mani...
Bekijken
Een heerlijke pizza met kip en spinazie, maar dan met een flatbread bodem. Weer eens een andere manier van pizza eten! De tzatziki geeft een lekkere frisse touch. Wil je hem extra romig, dan kun je de bodem eerst insmeren met creme fraiche.
Probeer ook een keer zelf je flatbread te maken. Het is super makkelijk, lekker en je kunt er je eigen twist aan geven. Voor dit recept hebben wij bijvoorbeeld shoarmakruiden door het deeg gedaan. Zo zijn de flatbreads al goed op smaak.
Het broertje van de Cuban sandiwch, een van de meeste bekende broodjes uit Amerika. Deze versie maak...
Bekijken
Het broertje van de Cuban sandiwch, een van de meeste bekende broodjes uit Amerika. Deze versie maak je met zuurkool, corned beef, Zwitserse kaas en Russian dressing. Tegenwoordig kun je bij de meeste supermarkten ook corned beef in plakjes kopen op de versafdeling. Mocht je dit niet kunnen vinden, gebruik dan bijvoorbeeld rosbief. Wel anders van smaak, maar ook heel lekker.
De Russische dressing lijkt op een cocktailsaus maar wat deze dressing uniek en mega lekker maakt, is de mierikswortel.
De meest bekende Duitse streetfood, op iedere hoek van de straat te vinden. Geserveerd met friet, me...
Bekijken
De meest bekende Duitse streetfood, op iedere hoek van de straat te vinden. Geserveerd met friet, met een broodje, of los met heerlijke curry saus. Maar voor ons is dit ook de ultieme cheat lunch tijdens de wintersport in Oostenrijk. Lekker op het terras in de zon met een biertje erbij!
In Argentinië vind je deze broodjes chorizo (letterlijk vertaald) op elke hoek van de straat. H...
Bekijken
In Argentinië vind je deze broodjes chorizo (letterlijk vertaald) op elke hoek van de straat. Het is de hotdog van Argentinië en wordt geserveerd met heerlijke chimichurri. Wij kozen dit keer voor de vegetarische chorizo van Garden Gourmet en hij was echt heerlijk! Een goede manier om af en toe voor vega te gaan!
De meest bekende streetfood uit Groot-Brittannië, maar ook in Nederland wordt de combinatie van...
Bekijken
De meest bekende streetfood uit Groot-Brittannië, maar ook in Nederland wordt de combinatie van gefrituurde vis en frites steeds populairder. Logisch, want hier kan toch niemand nee tegen zeggen!
Weetje! In Engeland wordt friet niet met mayonaise gegeten, maar serveren zij er puree van erwten een tartaarsaus bij. Dat doen wij in dit recept ook.
Soms wordt het zelfs geserveerd met een flinke hoeveelheid jus over de friet, ook wel Chips n Gravy genoemd
Tuna melt is een populair fenomeen in Amerika: tonijnsalade met gesmolten kaas. Bijvoorbeeld op een...
BekijkenTuna melt is een populair fenomeen in Amerika: tonijnsalade met gesmolten kaas. Bijvoorbeeld op een sandwich, in de vorm van een burger, of zoals wij deden over je frites! Tip! Dit gerecht is perfect voor als je veel vrienden te eten krijgt. Maak een grote bakplaat met friet, en serveer het geheel op je bakplaat met bakpapier. Scheelt weer afwas! Als je geen tijd hebt om zelf frieten te maken, kun je ook prima kant en klare zoete aardappel friet kopen
Wat een nostalgie, een broodje kebab na een avond stappen. Deze versie is gemaakt op een mini Turks...
BekijkenWat een nostalgie, een broodje kebab na een avond stappen. Deze versie is gemaakt op een mini Turks broodje met gegrilde kip, knoflooksaus, tomaat, sla en rode uit. Je kunt op deze manier een broodje kebab heel makkelijk thuis maken. Tip! Wil je een gezondere versie? Gebruik dan alleen yoghurt voor de knoflooksaus en een volkoren pitabroodje in plaats van Turks brood. Zo is het ook een goede geschikte maaltijd voor doordeweeks.
De start van de voorjaarsvakantie voor een groot deel van het land. Maar een wintersport zit er hela...
Bekijken
De start van de voorjaarsvakantie voor een groot deel van het land. Maar een wintersport zit er helaas niet in. Wij verlangen niet alleen naar de perfecte pistes en après ski, maar ook naar die heerlijke lunch in Oostenrijk. Dus voor iedereen die hem dit jaar over moet slaan, maak hem zelf thuis! Bekijk het recept op onze website.
Weetje! Dit heerlijke en voedzame gerecht is ontstaan in Oostenrijk om restjes op te maken. Steeds populairder werd het gerecht en vooral na een intensieve dag op de latten. En een goede bodem voor als je nog even door moet in de après ski.
Houden jullie ook zo van wintersport? Helaas zit dat er even niet in en daarom brengen wij Oostenrij...
Bekijken
Houden jullie ook zo van wintersport? Helaas zit dat er even niet in en daarom brengen wij Oostenrijk hierheen. Dit is een van onze favo lunch gerechten op de piste! Wat is die van jullie?
Cheat tip! Kaiserschmarrn wordt vaak geserveerd met een bessencompote. Je kunt dit gemakkelijk zelf maken door (ingevroren) cranberries te mengen met een cranberrysaus uit een potje. Even samen verwarmen en klaar!
De portie die wij hier maken is goed voor 2 personen als avondeten of voor 4 personen als dessert. Voor de lunch kun je ook 2 personen rekenen, want ook al is iets minder ook voldoende, het is zoooo lekker dat het wel op komt.
Deze Mexicaanse tosti’s zijn perfect voor een vrijdagavond met vrienden. Ze zijn snel klaar en...
Bekijken
Deze Mexicaanse tosti’s zijn perfect voor een vrijdagavond met vrienden. Ze zijn snel klaar en je kunt ze gemakkelijk van tevoren voorbereiden. De dubbelgevouwen tortilla wraps hebben wij deze keer gevuld met pompoen, rode ui, chorizo en cheddar. Natuurlijk mag een avocado salsa niet ontbreken. De kaas aan de binnenkant smelt lekker terwijl de kaas aan de buitenkant zorgt voor een nog krokanter laagje!
Tijd voor een nieuwe variatie op de hotog. Deze Koreaanse versie, lekker pittig met sriracha mayonai...
Bekijken
Tijd voor een nieuwe variatie op de hotog. Deze Koreaanse versie, lekker pittig met sriracha mayonaise, bosui en kimchi. Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht van gefermenteerde kool. Het is een vorm van ingelegde groenten. Door de jaren heen werden daar steeds meer ingrediënten aan toegevoegd, zoals de pittige peper. Je kunt kimchi bij veel supermarkten in een pot kopen.
Okonomiyaki, een hele mond vol. Lastig uit te spreken voor ons, westerlingen, maar oooooh wat is dit...
BekijkenOkonomiyaki, een hele mond vol. Lastig uit te spreken voor ons, westerlingen, maar oooooh wat is dit lekker. Wij hebben deze Japanse hartige pannenkoek benoemd tot een van onze favoriete Aziatische gerechten. De klassieker wordt gemaakt met Chinese worst, maar het zou ons gerecht niet zijn als we er geen eigen draai aan hadden gegeven.
Hotdogs.. Iets wat je overal ter wereld terug ziet. De echte New York style hotdog bijvoorbeeld. Of...
BekijkenHotdogs.. Iets wat je overal ter wereld terug ziet. De echte New York style hotdog bijvoorbeeld. Of de Duitse variant, met zuurkool. Maar buiten dat kun je er van alles mee doen! Zoals bijvoorbeeld Mexicaanse toppings gebruiken. Geloof me: dit wil je..
De ultieme streetfood die in Nederland steeds populairder wordt, ook wel de Lahmacun. In plaats van...
BekijkenDe ultieme streetfood die in Nederland steeds populairder wordt, ook wel de Lahmacun. In plaats van afhalen kun je deze ook heel makkelijk zelf maken! Een dunne deegbodem met daarop een gehaktmengsel. Je kunt de toppings geheel naar wens invullen. Tip! Als je zelf het deeg maakt, bak deze dan niet af in de oven maar in een pan met deksel. Het deeg blijft dan zacht en flexibel, waardoor je deze gemakkelijk op kunt rollen zoals dat hoort bij een Turkse pizza.
Deze Mexicaanse hit is perfect voor bij de borrel met vrienden; het ultieme comfort food! Wij zijn g...
Bekijken
Deze Mexicaanse hit is perfect voor bij de borrel met vrienden; het ultieme comfort food! Wij zijn gek op nacho's voor bij de borrel. Het is snel klaar en je kunt er van alles aan toevoegen. Zo sta je niet lang in de keuken terwijl je gasten er zijn. Voor een volledige avondmaaltijd kun je extra toppings zoals pulled chicken of bonen en mais toevoegen. Helemaal makkelijk is het om de nacho's op een bakplaat met bakpapier te serveren. Scheelt weer een ovenschaal afwassen.
De hamburger is toch wel de meeste bekende streetfood en dan vooral de variant met kaas is ontzetten...
Bekijken
De hamburger is toch wel de meeste bekende streetfood en dan vooral de variant met kaas is ontzettend populair. In plaats van varken of rund kun je de burgers ook heel goed met kip maken. Kipgehakt heeft veel smaak en is niet snel droog. Ook kun je de kruiden helemaal naar wens invullen. Deze Mexicaanse variant is lekker pittig door de salsa, maar ook een beetje zoet door de chilisaus. Door de cheddar en de quacamole is hij extra smeuig.
De hotdog is een traditioneel Duits gerecht, gemaakt van een Frankerfurter worst op een broodje. Dez...
Bekijken
De hotdog is een traditioneel Duits gerecht, gemaakt van een Frankerfurter worst op een broodje. Deze werd geserveerd met zuurkool en mosterd. De naam is afkomstig van de vorm van de worst, die lijkt op een "dachshund", de teckel. Deze originele variant kan dus ook niet ontbreken in de oneindige lijst aan variaties voor dit populaire gerecht. Door er gefrituurde uitjes aan toe te voegen krijg je een heerlijke crunch.
Loaded fries zijn niets anders dan frietjes met heel veel topping. Behalve alleen een saus, zit er v...
BekijkenLoaded fries zijn niets anders dan frietjes met heel veel topping. Behalve alleen een saus, zit er vaak ook groente of vlees over de frietjes heen. Wij gingen deze keer voor een aziatische topping met gemarineerde kippendij. Ontzettend lekker voor op je cheatday. Of gewoon als je er zin in hebt ;)
Loaded fries is niets anders dan frites met heerlijke toppings. En dat kan van alles zijn. Deze vari...
BekijkenLoaded fries is niets anders dan frites met heerlijke toppings. En dat kan van alles zijn. Deze variant is met guacemole en pittige tomatensalsa. Cheat tip! Koop een potje salsa en voeg er zelf gesneden cherry tomaatjes aan toe. Vooral leuk met verschillende kleuren tomaat.
Krokante kippendij, honing-mosterdsaus, avocado en koolsla.. wat wil je nog meer? Zoete aardappel fr...
BekijkenKrokante kippendij, honing-mosterdsaus, avocado en koolsla.. wat wil je nog meer? Zoete aardappel frietjes natuurlijk. Wij deden de burger na het frituren nog even in de oven met flink wat kaas erover. Tip! Je kunt bij het maken van zoete aardappel frietjes kiezen uit twee opties: Koop ze kant-en-klaar uit het vriesvak van de supermarkt voor een goed krokante friet óf maak ze zelf en bak ze in de oven met flink wat specerijen. Deze laatste optie wordt iets minder krokant maar is wel een goede optie als je de burger zelf al vet zat vindt.
De hotdog kennen wij als een typisch Amerikaans gerecht, maar door de topping kun je er je eigen dra...
BekijkenDe hotdog kennen wij als een typisch Amerikaans gerecht, maar door de topping kun je er je eigen draai aan geven. Wij maakten een Indische variant met atjar, taugé en pindasaus. Tip! Een crunch geeft net dat beetje extra aan je hotdog. Denk bijvoorbeeld aan nootjes, seroendeng of zoals wij deden: gefrituurde uitjes.