Ben je op zoek naar gerechten die je kunt maken voor een groep vrienden of familie? Deze gerechten zijn dan perfect. Makkelijk te bereiden, zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Streetfood is all about sharing. Serveer de gerechten op een grote schaal of plank, zodat iedereen zelf kan pakken.
Een ceviche kennen wij als rauwe vis, maar licht gegaard in het zuur van citrus. Bij deze ceviche is...
Bekijken
Een ceviche kennen wij als rauwe vis, maar licht gegaard in het zuur van citrus. Bij deze ceviche is de zalm eerst licht gegaard in citrus, maar vervolgens toegevoegd aan een heerlijke romige curry.
De bijzonder combinatie van frisse rauwe vis en romige rijke curry zijn al bijzonder, maar wat helemaal niemand verwacht, is dat ook de frambozen heel goed werken bij dit gerecht. En mocht je niet aan goede frambozen kunnen komen? Probeer dan perzik of mango.
Wellicht ben je meer bekend met krabkoekjes dan met garnalenkoekjes, maar dit is echt de moeite waar...
Bekijken
Wellicht ben je meer bekend met krabkoekjes dan met garnalenkoekjes, maar dit is echt de moeite waard. Waar de textuur van krab vaak wat smeuïg is, hebben garnalen juist een hele krokante bite en textuur. Zeker als je goede kwaliteit garnalen hebt.
Garnalenkoekjes zie je veel in Aziatische landen waar er een overvloed aan garnalen is. Het is daardoor een relatief goedkope vis. Ieder land heeft weer een eigen variant. Bijvoorbeeld de Thaise variant met curry. De Chinese variant staat bekend om de meest eenvoudige smaken, waardoor de garnalen het hoofdingrediënt blijven.
In dit recept gebruiken wij water chestnuts (of water kastanjes). Dit zijn kastanjes die niet aan de boom groeien, maar in moerassen. In China wordt het veel gebruikt in roerbakgerechten en bijvoorbeeld in dumplings als extra vulling. Ze hebben een nootachtige smaak en een mooie stevige structuur voor een crunchy bite. Je kunt ze kopen bij de meeste toko’s in blik.
Deze Japanse hartige poffertjes zijn het meest populaire streetfood gerecht van Japan. Je vindt bijn...
Bekijken
Deze Japanse hartige poffertjes zijn het meest populaire streetfood gerecht van Japan. Je vindt bijna overal op straat wel kraampjes die deze poffertjes verkopen. Je hebt verschillende variaties van toppings en vulling. De meest voorkomende is met octopus, ingelegde gember en bosui als vulling en toppings van Japanse mayonaise, okonomiyaki saus en bonito flakes.
Ook wij zijn fan en hebben daar een speciale takoyaki pan voor aangeschaft. Maar wees niet bang, met een poffertjespan is het ook mogelijk. Beleg de helft van de poffertjes met de octopus, gember en bosui. Leg de overige poffertjes, als het beslag aan de bovenkant nog net niet gaar is op de gevulde poffertjes. Druk voorzichtig aan, zodat het beslag de twee poffertjes aan elkaar laat plakken.
Een lekker fris voorgerecht voor in de zomer en ook nog eens heel snel klaar. Verse coquilles zijn h...
Bekijken
Een lekker fris voorgerecht voor in de zomer en ook nog eens heel snel klaar. Verse coquilles zijn heel goed te gebruiken voor een ceviche waarbij je rauwe vis gebruikt, die licht gegaard wordt in het zuur van de citrus. De coquille is namelijk heel mooi zacht, maar behoudt wel zijn structuur.
Ceviche is een gerecht uit Zuid-Amerika, voornamelijk Peru, maar ook de andere landen, zoals Mexico hebben hun eigen varianten. De dressing van de vis wordt ook wel Leche de Tigre genoemd, “tijgermelk”. Maar schijn bedriegt, wat melk komt daar helemaal niet altijd aan te pas.
De zogenoemde “Baja style” taco’s komen oorspronkelijk uit Baja California in Mexi...
Bekijken
De zogenoemde “Baja style” taco’s komen oorspronkelijk uit Baja California in Mexico. Een maistortilla met gefrituurde witvis, koolsla en een saus op basis van mayonaise. Deze versie hebben wij iets gezonder proberen te maken door de vis te bakken in plaats van frituren, en met een heerlijke avocadocrème en gezonde(re) koolsla.
Tip! De tortilla die je gebruikt is van groot belang voor de kwaliteit van je tacos. Het beste is dan ook een echte maistortilla, zoals de maistortilla's van La Morena. Voor een mooie geroosterde tortilla leg je deze met een tang even kort op je gaspit, zonder pan.
Dit recept is voor 10 kleine taco's. Het is dus goed voor 3 grote eters of 4 kleine eters. Je kunt dit gerecht ook op de bbq maken. Dan grill je de tortilla's en de vis allebei op de barbecue. Weer eens wat anders dan saté en garnalenspiezen.
Wij zijn gek op dumplings, en je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Deze heerlijke...
Bekijken
Wij zijn gek op dumplings, en je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Deze heerlijke zachte dumplings hebben een krokante onderkant door het bakken en eten wij graag met een crispy chiliolie! Deze kun je bij de meeste toko’s kant-en-klaar kopen. En wees niet bang, hij is minder pittig dan hij er uit ziet.
Weetje! Dumplings is eigenlijk een verzamelnaam voor deegpakketjes die je kunt vullen met vis, vlees, groenten of tofu. Ieder land heeft zijn eigen benaming, zoals deze Chinese versie die Jiaozi genoemd worden. De Japanse versie, de Gyoza, hebben wij al eens eerder maakten. Het verschil zit hem vaak in het deeg, de vorm van vouwen en de dipsaus die gebruikt wordt.
Dit recept is goed voor ongeveer 28 dumplings. Als klein hapje voor erbij is het dus goed voor best veel personen. Als maaltijd is dit recept goed voor 4 personen.
Wil je eens iets anders maken van de BBQ dan een stuk rood vlees of de standaard saté? Deze j...
Bekijken
Wil je eens iets anders maken van de BBQ dan een stuk rood vlees of de standaard saté? Deze jerk chicken is echt mega lekker! Wij aten hem met op de barbecue gegrilde ananas en kleine wraps, maar je kunt natuurlijk ook alleen voor de kip gaan ;)
Weetje! Jerk verwijst naar de Jamaicaanse manier van marineren. Er gaan meestal ontzettend veel smaakmakers in en de marinade mag lekker een tijdje intrekken. Wij hebben een ietswat versimpelde versie gemaakt, maar deze is nog steeds echt om je vingers bij af te likken.
Een goede Ramen bowl begint bij de perfecte bouillon. Dit kan een vlees-, vis- of vegetarische bouil...
Bekijken
Een goede Ramen bowl begint bij de perfecte bouillon. Dit kan een vlees-, vis- of vegetarische bouillon zijn. Wij gebruikten Dashi, een Japanse bouillon poeder gemaakt van kombu (zeewier) en bonito vlokken (flinters van gedroogde tonijn). Wil je dit gerecht vega hebben, dan kun je de dashi vervangen door groentebouillon.
Ceviche is een van onze favoriete gerechten. Lekker fris, met verse ingrediënten, en je kunt he...
Bekijken
Ceviche is een van onze favoriete gerechten. Lekker fris, met verse ingrediënten, en je kunt het met veel verschillende soorten vis maken. Normaal gesproken gebruik je rauwe vis, zoals zalm, tonijn, of een witvis als zeebaars, die (licht) gegaard wordt door de zure citrus dressing. Bij deze ceviche van octopus is het juist van belang dat hij voorgegaard is.
Weetje! Ceviche is een gerecht uit Zuid-Amerika, voornamelijk Peru, maar ook de andere landen, zoals Mexico hebben hun eigen varianten. De dressing van de vis wordt ook wel Leche de Tigre genoemd, “tijgermelk”. Maar schijn bedriegt, wat melk komt daar helemaal niet altijd aan te pas.
American barbeque meets asian wontons. Match made in heaven. Super leuk hapje om te serveren op een...
Bekijken
American barbeque meets asian wontons. Match made in heaven. Super leuk hapje om te serveren op een feestje of gezellig bij de borrel. De wontons zijn krokant en goed op smaak door cajun kruiden. Samen met de shredded chicken, barbecuesaus en guacamole zijn de smaken compleet.
Hoe maak je nou krokante wonton velletjes? Wij hebben drie manieren geprobeerd. Op de rand van een ovenschaal, een omgekeerde muffinvorm, maar volgens ons is de beste optie om van aluminiumfolie houders te vouwen. De wontonvelletjes even insmeren met olie en bestrooien met cajunkruiden en in circa 5 minuten krokant bakken in de oven.
Een hotdog maar dan met octopus, wat een fantastisch idee. Misschien denk je er niet zo snel aan, ma...
Bekijken
Een hotdog maar dan met octopus, wat een fantastisch idee. Misschien denk je er niet zo snel aan, maar het werkt echt. Deze versie is geïnspireerd door Mexicaanse smaken van een octopus ceviche. Met heerlijke zachte guacamole, krokante knoflook, jalapenos en een frisse limoen mayonaise. Wij gebruikten voor dit recept ingevroren en voorgekookte octopus. Je kunt ook verse octopus gebruiken, maar om de octopus mooi mals te krijgen moet deze alsnog altijd ingevroren geweest zijn en een half uur in bouillon zijn gekookt. De gefrituurde knoflook is te krijgen bij de lokale toko, maar als je deze niet kunt krijgen is gefrituurde ui ook prima om te gebruiken.
Deze pitabroodjes met wortel-sesam falafel zijn onze nieuwe favoriet! En ja, je proeft echt het vers...
Bekijken
Deze pitabroodjes met wortel-sesam falafel zijn onze nieuwe favoriet! En ja, je proeft echt het verschil tussen zelfgemaakte pitabroodjes en die uit de winkel.. Dus mocht je een keer tijd hebben, maak dan je eigen pitabroodjes. Ook de wortel-sesam falafel is zelfgemaakt en zooo lekker! Bekijk het recept op onze website. Het is echt de moeite waard.
Zowel de pitabroodjes als de falafel kun je in grote hoeveelheid maken en dan deels invriezen. Wanneer je een keer weinig tijd hebt, dan hoef je beide alleen even in de oven op te warmen.
De ultieme Mexicaanse streetfood als je het ons vraagt. Maar oorspronkelijk is het gerecht meegenome...
Bekijken
De ultieme Mexicaanse streetfood als je het ons vraagt. Maar oorspronkelijk is het gerecht meegenomen naar Mexico door de Libanese immigranten. Net als shoarma werd het vlees namelijk aan een spit geregen en gegrild. In plaats van lamsvlees gebruiken de Mexicanen varkensvlees en uiteraard hebben zij hun eigen draai gegeven aan het recept. Zo zijn bijvoorbeeld de chipotle, de guajillo peper en ananas onmisbaar in dit gerecht.
Wij hadden even geen spit thuis, dus gebruikten wij pulled pork. Het beste is om de varkensschouder in de slowcooker al in deze specifieke marinade te maken. Maar als je kant-en-klare pulled pork hebt kun je de marinade in een ovenschaal mengen met het vlees en op die manier afmaken.
Deze heerlijke loempia's zijn de perfecte snack voor bij de vrijmibo. Wij maakten deze variant met g...
Bekijken
Deze heerlijke loempia's zijn de perfecte snack voor bij de vrijmibo. Wij maakten deze variant met gekonfijte eend, want echt super veel smaak geeft aan de loempia's en als tegenhanger daarvan serveren wij de loempia's graag met de onmisbare Vietnamese dipsaus: Nuoc Cham. Een heerlijke zoetzure, frisse saus.
Deze loempia's kun je maken in de oven of in de frituur. Ook heel handig is om de loempia's al vooraf in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen. Zo heb je altijd een lekkere snack op voorraad.
Al eens eerder hebben wij pintxos laten zien, de Spaanse tapas die aan een stokje worden geregen. Di...
Bekijken
Al eens eerder hebben wij pintxos laten zien, de Spaanse tapas die aan een stokje worden geregen. Dit keer kozen wij voor zoete aardappel en pulpo, ofwel octopus! Pulpo wordt in Spanje vaak in combinatie met aardappel geserveerd en heeft dan een friszure marinade met citroen.
Het gerecht is niet veel werk, maar de voorbereiding van pulpo vergt wel wat tijd. Door deze eerst te bevriezen, vervolgens weer te laten ontdooien en dan redelijk low en slow te laten koken krijg je een super mals resultaat! Maar voor een snel resultaat kun je ook voorgekookte diepvries pulpo kopen. Deze gebruiken wij dan ook voor dit recept. De ingevroren pulpo is goed van kwaliteit en doet niet af aan de smaak, een zeer goed alternatief vinden wij zelf!
Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita&rs...
Bekijken
Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita’s met Japanse miso tempeh, en het is echt een perfecte combinatie. Deze tempeh is mega crispy en smaakvol. Perfect samen met de frisse wortel-koolsla. En wij gebruikten de glutenvrije pita’s van BFree. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Bekijk ons recept bij de basisrecepten, Back to Basic.
Ook leuk voor als je eters hebt om een grote plank te maken met de ingrediënten los. Dan kan iedereen zijn eigen pita samenstellen.
Tempeh is een koek van gefermenteerde sojabonen. Fermenteren is het behandelen van een product met specifieke schimmels. Dit klinkt eng maar zorgt ervoor dat ons lichaam het product beter kan verteren. Door het fermenteren wordt ook het vitaminegehalte in het product verhoogt.
Een heerlijke pizza met kip en spinazie, maar dan met een flatbread bodem. Weer eens een andere mani...
Bekijken
Een heerlijke pizza met kip en spinazie, maar dan met een flatbread bodem. Weer eens een andere manier van pizza eten! De tzatziki geeft een lekkere frisse touch. Wil je hem extra romig, dan kun je de bodem eerst insmeren met creme fraiche.
Probeer ook een keer zelf je flatbread te maken. Het is super makkelijk, lekker en je kunt er je eigen twist aan geven. Voor dit recept hebben wij bijvoorbeeld shoarmakruiden door het deeg gedaan. Zo zijn de flatbreads al goed op smaak.
Mini hamburgers deluxe! Wil jij je ook een keer uitsloven? Dan zijn deze decadente burgertjes perfec...
Bekijken
Mini hamburgers deluxe! Wil jij je ook een keer uitsloven? Dan zijn deze decadente burgertjes perfect. Kleine broodjes met tournedos, ganzenlever en een zoete druivengelei, Zó goed!
Als je nou helemaal wilt uitpakken, dan schaaf je er nog wat verse truffel bovenop. Net zoals in het originele recept, dat zoals de verhalen gaan, speciaal voor componist Gioachino Rossini werd bereid.
Pintxos of ook wel pinchos zijn Spaanse hapjes die daar veel in de bar worden gegeten. Pintxos zijn...
Bekijken
Pintxos of ook wel pinchos zijn Spaanse hapjes die daar veel in de bar worden gegeten. Pintxos zijn een soort tapas die vaak aan een spies worden geserveerd, vandaar de naam pincho, wat prikker betekent. Je kunt hier eindeloos mee variëren en wij zijn deze keer gegaan voor stokbrood met aioli, makreel en gegrilde paprika. Een leuk hapje voor bij de borrel of maak een plank met verschillende soorten voor een etentje!
Eigenlijk zijn wij zelf niet zo fan van spareribs kluiven. De voorverpakte variant uit de supermarkt...
Bekijken
Eigenlijk zijn wij zelf niet zo fan van spareribs kluiven. De voorverpakte variant uit de supermarkt, die je nog op de bbq doet, niet ons ding. Stukjes tussen je tanden, alles onder..
Daarom hebben wij bedacht om onze eigen spareribs te bereiden. Op zo'n manier, dat je het vlees zo van het botje aftrekt. En dan zie je ons wel genieten hoor!
Dit recept is voor 2 ribracks en voedt als je er nog een gepofte aardappel en een salade bij maakt 2 personen. Het lijkt heel eng, maar het is eigenlijk super makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een grote pan, een oven en heel veel geduld.
Deze saté van hertenbiefstuk is zo lekker voor bij de winterbarbecue! En weer even wat anders...
Bekijken
Deze saté van hertenbiefstuk is zo lekker voor bij de winterbarbecue! En weer even wat anders dan de Aziatische sate die wij voornamelijk kennen met satésaus. Dit recept, heeft mede dankzij de chocola in de saus meer een Latijns-Amerikaans tintje. Daar wordt vaak cacao gebruikt door sauzen (mole’s).
Deze skewers zijn geïnspireerd op de Peruaanse Anticuchos: Hierbij worden vaak de goedkopere stukken vlees aan een spies geregen en gegrilt. Het is al een eeuwenoud gerecht, om niks van een dier verloren te laten gaan. Tegenwoordig worden er veel verschillende soorten vlees gebruikt, maar de meest populaire versie is altijd nog met runderhart. Daarvoor hebben wij even gepast. Wij kozen voor wild bij dit gerecht. Hertenbiefstuk heeft van zichzelf veel smaak en kan daarom goed de sterke smaken in de saus aan, zonder dat deze overheersen.
Arancini zijn eigenlijk een soort bitterballen. Alleen in plaats van ragout zit er dan risotto in. I...
Bekijken
Arancini zijn eigenlijk een soort bitterballen. Alleen in plaats van ragout zit er dan risotto in. In dit geval risotto met gekonfijte eend. Mmmmm
Eend gaat mega goed met de zoet-frisse smaken van fruit. Je kunt dus als dip een fruitconfiture gebruiken en deze eventueel zelf nog op smaak brengen. Wij hebben een druivenjam met rode peper gebruikt als dip. Geen zin in? Geeft niks, dan pak je lekker truffelmayonaise of iets anders in die richting. Dip ze in ieder geval niet in de mosterd.
Een tostada is een gefrituurde tortilla die vaak wordt gebruikt om de rest van een gerecht op te ser...
Bekijken
Een tostada is een gefrituurde tortilla die vaak wordt gebruikt om de rest van een gerecht op te serveren. Wij maakten deze knapperige tortilla’s iets gezonder in de oven, met guacamole, tomaat en gegrilde kip. Door de tortilla in de oven te bakken in plaats van in de frituur zijn deze een stuk minder vet, maar niet perse minder krokant. Met de geraspte kaas erop krijg je een heerlijke krokante tostada.
Houden jullie ook zo van wintersport? Helaas zit dat er even niet in en daarom brengen wij Oostenrij...
Bekijken
Houden jullie ook zo van wintersport? Helaas zit dat er even niet in en daarom brengen wij Oostenrijk hierheen. Dit is een van onze favo lunch gerechten op de piste! Wat is die van jullie?
Cheat tip! Kaiserschmarrn wordt vaak geserveerd met een bessencompote. Je kunt dit gemakkelijk zelf maken door (ingevroren) cranberries te mengen met een cranberrysaus uit een potje. Even samen verwarmen en klaar!
De portie die wij hier maken is goed voor 2 personen als avondeten of voor 4 personen als dessert. Voor de lunch kun je ook 2 personen rekenen, want ook al is iets minder ook voldoende, het is zoooo lekker dat het wel op komt.
Wil je eens wat anders proberen dan aardappel rösti? Wij maakten een variant zonder aardappel en ver...
BekijkenWil je eens wat anders proberen dan aardappel rösti? Wij maakten een variant zonder aardappel en vervingen deze met pastinaak. De Zwitserse klassieker in een nieuw jasje dus. Heerlijk met fris-pittige smaken zoals ui en mierikswortel. Wij hebben dit gecombineerd met Hollandse garnaaltjes, maar je kunt hem ook heel makkelijk vega houden of met een gedroogde ham eten.
Deze Mexicaanse tosti’s zijn perfect voor een vrijdagavond met vrienden. Ze zijn snel klaar en...
Bekijken
Deze Mexicaanse tosti’s zijn perfect voor een vrijdagavond met vrienden. Ze zijn snel klaar en je kunt ze gemakkelijk van tevoren voorbereiden. De dubbelgevouwen tortilla wraps hebben wij deze keer gevuld met pompoen, rode ui, chorizo en cheddar. Natuurlijk mag een avocado salsa niet ontbreken. De kaas aan de binnenkant smelt lekker terwijl de kaas aan de buitenkant zorgt voor een nog krokanter laagje!
De flammkuchen wordt steeds populairder in Nederland. In veel supermarkten kun je de bodems al los k...
Bekijken
De flammkuchen wordt steeds populairder in Nederland. In veel supermarkten kun je de bodems al los kopen en zelf eindeloos variëren met de toppings. dit is onze favoriet met gerookte zalm, venkel en dille.
Weetje! De flammkuchen komt oorspronkelijk uit de Elzas, een Franse streek die de grens met Duitsland vormt. Wij zijn meer bekend met de Duitse benaming van het gerecht, maar de Fransen noemen het de Tarte Flambée.
Okonomiyaki, een hele mond vol. Lastig uit te spreken voor ons, westerlingen, maar oooooh wat is dit...
BekijkenOkonomiyaki, een hele mond vol. Lastig uit te spreken voor ons, westerlingen, maar oooooh wat is dit lekker. Wij hebben deze Japanse hartige pannenkoek benoemd tot een van onze favoriete Aziatische gerechten. De klassieker wordt gemaakt met Chinese worst, maar het zou ons gerecht niet zijn als we er geen eigen draai aan hadden gegeven.
Heerlijke zachte avocado, zoetzure koolsla, kabeljauw in een miso marinade en onze eigen Spicy Green...
BekijkenHeerlijke zachte avocado, zoetzure koolsla, kabeljauw in een miso marinade en onze eigen Spicy Green Sauce! Niet al te moeilijk, maar wel een echte showstopper en vooral.. niet normaal lekker.
De titel zegt het al: wij hebben een variant bedacht op de okonomiyaki met minder koolhydraten, mind...
Bekijken
De titel zegt het al: wij hebben een variant bedacht op de okonomiyaki met minder koolhydraten, minder suikers en minder vet. Een gezonde(re) okonomiyaki dus, dan ons originele recept.
Als je al bekend bent met ons originele recept (ook een recept met onze eigen twist op de authentieke versie) zul je zien dat die saus onder andere chilisaus en ketchup bevat. In deze variant gebruikten wij tomaten frito, een stuk gezonder maar echt waar: even lekker!
Omusoba is een perfecte mix van de smaken van okonomiyaki, maar dan in een omelet vorm. Je vult de o...
Bekijken
Omusoba is een perfecte mix van de smaken van okonomiyaki, maar dan in een omelet vorm. Je vult de omelet met volkoren noedels en groenten en topt hem af met dezelfde sauzen als de okonomiyaki: Japanse mayonaise en een bruine saus op sojabasis.
Deze Mexicaanse hit is perfect voor bij de borrel met vrienden; het ultieme comfort food! Wij zijn g...
Bekijken
Deze Mexicaanse hit is perfect voor bij de borrel met vrienden; het ultieme comfort food! Wij zijn gek op nacho's voor bij de borrel. Het is snel klaar en je kunt er van alles aan toevoegen. Zo sta je niet lang in de keuken terwijl je gasten er zijn. Voor een volledige avondmaaltijd kun je extra toppings zoals pulled chicken of bonen en mais toevoegen. Helemaal makkelijk is het om de nacho's op een bakplaat met bakpapier te serveren. Scheelt weer een ovenschaal afwassen.
Deze kip kebabs zijn perfect voor een winterbarbecue met vrienden. Een echte showstopper waar nieman...
Bekijken
Deze kip kebabs zijn perfect voor een winterbarbecue met vrienden. Een echte showstopper waar niemand genoeg van kan krijgen. Door de bacon in de kebabs krijgen ze lekker veel smaak, maar blijven ze ook lekker juicy. De barbecuesaus zorgt voor een zoetje tegenover de zoute bacon. Je kan de kebabs al van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De smaken van de kruiden en de barbecuesaus hebben dan mooi de tijd om in te trekken. Serveer bijvoorbeeld met (zelfgemaakte) flatbreads, tzatziki en komkommer salade. Heb je geen zin om buiten in de kou bij de barbecue te staan? Dan kun je ze ook gemakkelijk in een grillpan bakken.
De zoete aardappel en de zoute gerookte zalm is een perfecte combi! Wij aten hem als diner, maar voo...
BekijkenDe zoete aardappel en de zoute gerookte zalm is een perfecte combi! Wij aten hem als diner, maar voor de brunch is deze ook heerlijk. Vervang de tomaten door een gebakken of gekookt ei. Weetje! Rösti is oorspronkelijk een Zwitsers gerecht en wordt meestal gemaakt met aardappel. Ook hiermee wordt veel gevarieerd. Bijvoorbeeld door er spek, appel, of kaas aan toe te voegen.
Best of two worlds!! Sushi.. als een burrito. Lekker happen uit het vuistje dus. Je kunt er natuurli...
BekijkenBest of two worlds!! Sushi.. als een burrito. Lekker happen uit het vuistje dus. Je kunt er natuurlijk in doen wat je zelf wilt, maar wij maakten hem met zalm en krabsticks. Hou je niet van vis? Vul hem dan met gemarineerde kip of reepjes krokante kip schnitzel. Wil je voor vega gaan? Kan ook! Neem wat meer van de rest of gebruik tofu of tempeh als vervanger voor de zalm.
Bao is een Chinees gestoomd broodje en kan op veel verschillende manieren worden bereid. Deze Koreaa...
BekijkenBao is een Chinees gestoomd broodje en kan op veel verschillende manieren worden bereid. Deze Koreaanse variant hebben wij gemaakt met krokante garnalen in gochujang saus, kimchi en ingelegde komkommer. Weetje! Gochujang is een Koreaanse chilipasta en bevat naast chili’s ook kleefrijst en sojabonen-pasta. In combinatie met honing, bruine suiker, gember en sojasaus krijg je een heerlijke “sticky” saus.
Banh mi klinkt misschien als bami, maar is iets compleet anders! Het is namelijk een vietnamees bele...
BekijkenBanh mi klinkt misschien als bami, maar is iets compleet anders! Het is namelijk een vietnamees belegd broodje. Wij kozen hier voor een topping van varkenspaté en grilled chicken. Weetje! ‘Banh mi’ is een Vietnamees woord voor ‘brood’. Je kunt er dus van alles op doen maar de meest bekende variant is met een paté, ingelegde groenten en een vleessoort.
De Gyoza is de Japanse variant van de Chinese dumplings welke in China Jiaozi worden genoemd; een pa...
BekijkenDe Gyoza is de Japanse variant van de Chinese dumplings welke in China Jiaozi worden genoemd; een pakketje van deeg, waarvan de inhoud altijd een verrassing is. Zo heb je een vulling van garnalen, varkensvlees, kip, en ook deze vegetarische Gyoza. Weetje! De dumpling is een verzamelnaam van gevulde deegpakketjes, met diverse vullingen en bereidingswijze. De Gyoza is een variant welke eerst gestoomd wordt en daarna aan één kant knapperig wordt gebakken.
De taco is het ultieme streetfood van Mexico en hier kun je eindeloos mee variëren. Wij maakten de t...
BekijkenDe taco is het ultieme streetfood van Mexico en hier kun je eindeloos mee variëren. Wij maakten de taco’s met pulled pork, salsa van mango en ananas en ingelegde rode ui. Tip! Door rode ui in te leggen (in azijn met water, suiker en zout), krijgt het deze prachtige felroze kleur.
Deze köfte van lamsvlees serveerden wij met volkoren Libanees platbrood, muhammara, gegrilde au...
Bekijken
Deze köfte van lamsvlees serveerden wij met volkoren Libanees platbrood, muhammara, gegrilde aubergine en yoghurtsaus. Weetje! Köfte wordt vaak als streetfood gegeten, voor onderweg. Daarom is het flatbread oorspronkelijk zacht zodat deze makkelijk op te rollen is en alle ingrediënten bij elkaar houdt.