In deze categorie vind je al onze basisrecepten. Denk hierbij aan zelf broodjes, pita's of flatbreads maken. Of bijvoorbeeld de sauzen die we gebruiken in onze andere recepten. Geen zin om dit zelf te maken? Wees gerust.. Bijna alles is kant en klaar te kopen als je liever voor de snelle optie gaat.
Zelf tzatziki maken is niet allemaal en snel, maar ook écht lekkerder dan wanneer je hem koop...
Bekijken
Zelf tzatziki maken is niet allemaal en snel, maar ook écht lekkerder dan wanneer je hem koopt in de winkel. Bovendien weet je precies wat er in zit en kun je dit naar smaak aanpassen. Hier lees je ons favoriete recept.
Deze heerlijke frisse Vietnamese dipsaus kan niet intbreken in onze basics. De saus brengt velen ger...
Bekijken
Deze heerlijke frisse Vietnamese dipsaus kan niet intbreken in onze basics. De saus brengt velen gerechten naar een hoger niveau. Hij is lekker pittig, zoet en zuur tegelijk. En het is helemaal niet moeilijk te maken, met ingrediënten die altijd handig zijn om in huis te hebben.
Zelf pita broodjes maken is dus echt de moeite waard, ze worden zo lekker zacht en fluffy en heerlij...
Bekijken
Zelf pita broodjes maken is dus echt de moeite waard, ze worden zo lekker zacht en fluffy en heerlijk van smaak. Probeer het ook een keer. Het is minder werk dan je denkt en je kunt ze in grote hoeveelheden maken en invriezen.
Voor gebruik laat je ze ontdooien en bak je ze even in een koekenpan met deksel er op, op laag vuur, zodat de stoom de pita's mooi zacht houdt.
Met deze kruidensaus maak je bakstenen lekker. In Zuid-Amerika wordt het veel gegeten bij vleesgerec...
Bekijken
Met deze kruidensaus maak je bakstenen lekker. In Zuid-Amerika wordt het veel gegeten bij vleesgerechten, maar bijvoorbeeld ook met gegrilde zoete aardappel is het heerlijk. Je kunt altijd wisselen van kruiden en gebruiken wat je in huis hebt. Dit is onze favoriete variant.
De chimichurri kun je circa 2 weken gekoeld bewaren.
Wafels.. Yummie! Heerlijk in alle soorten en maten. Wij zijn nu gegaan voor een hartige variant met...
BekijkenWafels.. Yummie! Heerlijk in alle soorten en maten. Wij zijn nu gegaan voor een hartige variant met een soort-van-gezonde wafel zelf. Je kunt hem alsnog heerlijk hangover-proof maken met de bacon, kaas en ei, maar dan met wat groente als tegenhanger. Je kunt er ook voor kiezen om andere wafels te maken. Bijvoorbeeld met Italiaanse kruiden en parmezaanse kaas. Ga hiervoor terug naar de back to basics pagina.
Jullie weten toch wel het ontbijt van de McDonalds? De McMuffin Bacon and Egg? Nou, die hebben wij d...
BekijkenJullie weten toch wel het ontbijt van de McDonalds? De McMuffin Bacon and Egg? Nou, die hebben wij dus nagemaakt. En met wat voor resultaat.. Wauw! Het is even een werkje maar gelukkig maak je in één keer 10 stuks en kun je ze heel makkelijk invriezen. Onderstaand recept zijn alleen de muffins dus beleg ze met wat je maar lekker vindt. Weetje: deze Engelse muffins zijn lactosevrij en ook gelijk vegan! Dus heb je last van lactose of andere dierlijke producten, happy you.. Je gaat hier volop van genieten.
Zoals je wel kunt zien op onze site, vinden wij het heerlijk om te variëren met wafels. Niet alleen...
BekijkenZoals je wel kunt zien op onze site, vinden wij het heerlijk om te variëren met wafels. Niet alleen in de toppings, maar ook in het beslag. Deze versie is zoet; met kokos in het beslag. Hij is heerlijk om als ontbijt, brunch of gewoon voor de lekker te eten met wat vers fruit en vanille skyr erop. En dan is hij ook nog eens healthy-ish.. Tip! heb je geen kokosmeel, dan kun je ook alleen bloem gebruiken. Kokosmeel neemt meer vocht op dan bloem. Gebruik daarom 60 gram bloem in plaats van 40 gram kokosmeel.
Deze flatbreads zijn onze favoriete sitedish bij ongeveer alles! Bij vlees op de bbq, in plaats van...
Bekijken
Deze flatbreads zijn onze favoriete sitedish bij ongeveer alles! Bij vlees op de bbq, in plaats van een stokbroodje. Bij een borrel, om te dippen. Bij een curry, om de laatste druppels saus uit de kom te krijgen. Ik kan nog wel even doorgaan.. Maar het komt erop neer: deze flatbreads zijn super snel en super lekker. Maken dus!
Je kunt de flatbreads op smaak brengen met de kruiden die je zelf lekker vindt. Ik hou van warme kruidenmixen zoals garam masala of za'atar. Hou jij meer van fris? Dan kun je er wat citroen schil in raspen en gedroogde frisse kruiden in doen zoals peterselie en bieslook. Deze flatbreads zijn makkelijk in te vriezen. Je kunt ze daarna in de pan of magnetron weer opwarmen.
Deze kip kebabs zijn perfect voor een winterbarbecue met vrienden. Een echte showstopper waar nieman...
Bekijken
Deze kip kebabs zijn perfect voor een winterbarbecue met vrienden. Een echte showstopper waar niemand genoeg van kan krijgen. Door de bacon in de kebabs krijgen ze lekker veel smaak, maar blijven ze ook lekker juicy. De barbecuesaus zorgt voor een zoetje tegenover de zoute bacon. Je kan de kebabs al van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De smaken van de kruiden en de barbecuesaus hebben dan mooi de tijd om in te trekken. Serveer bijvoorbeeld met (zelfgemaakte) flatbreads, tzatziki en komkommer salade. Heb je geen zin om buiten in de kou bij de barbecue te staan? Dan kun je ze ook gemakkelijk in een grillpan bakken.
In de slowcooker kun je elk stukje vlees wat normaal taai is, omtoveren tot iets wat smelt in je mon...
BekijkenIn de slowcooker kun je elk stukje vlees wat normaal taai is, omtoveren tot iets wat smelt in je mond. Je kunt alle smaken gebruiken die je zelf lekker vindt óf gewoon ons recept gebruiken. Want die is echt heel goed.. Tip! Je haalt ongeveer 10 porties uit dit recept, afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken. Gelukkig, kun je de pulled pork makkelijk invriezen. Doe porties in diepvrieszakjes, laat je gootsteen vollopen en laat voorzichtig de (nog niet gesloten) zakjes in het water zakken tot je bijna bij de opening bent. Op deze manier duwt het water al de lucht eruit. Wanneer dit lukt, zip je het zakje dicht terwijl hij nog in het water hangt. Droog het zakje af, duw de inhoudt plat en vries ze plat in. Zo bevriezen ze snel, maar ontdooien ze later ook weer snel.
Deze saus is pittig, romig en fris tegelijk. En dat ook nog vegan. Hij is daardoor makkelijk te comb...
BekijkenDeze saus is pittig, romig en fris tegelijk. En dat ook nog vegan. Hij is daardoor makkelijk te combineren met heel veel recepten. Twijfel dus niet om een heel recept te maken als je eigenlijk maar een klein beetje nodig hebt. Hij komt wel op ;)
Het maken van pulled pork klinkt heel lastig. Misschien dat het mensen afschrikt dat het zo lang duu...
BekijkenHet maken van pulled pork klinkt heel lastig. Misschien dat het mensen afschrikt dat het zo lang duurt, of denken mensen dat ze er speciaal apparatuur voor nodig hebben. Gelukkig is niets minder waar. Het maken van pulled pork kost namelijk inderdaad veel tijd, maar is heel makkelijk te maken in alleen de oven. Dit kan echt iedereen, ook jij!
Een echte take-away klassieker: Griekse pita’s. Wij vulden hem met typische Griekse ingrediënten zoa...
BekijkenEen echte take-away klassieker: Griekse pita’s. Wij vulden hem met typische Griekse ingrediënten zoals rode ui, feta kaas en tzatziki saus. Maar je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren. Tip: Griekse pita’s zijn moeilijk te krijgen. Je kunt ze dus zelf maken met dit recept óf een bezoekje brengen aan de Jumbo. Deze heeft namelijk als een van de weinige supermarkten wel Griekse pita’s in huis. Je kunt de pita's heel makkelijk invriezen in een diepvrieszakje en ze per stuk weer laten ontdooien.