Wie zijn wij?
Dionne & Chantal
Je begrijpt het misschien al door onze naam.. wij zijn dus zusjes. Die niet alleen van koken houden, maar vooral ook heel erg van eten. Lekker eten! Oh, en drinken ook. Sinds een paar maanden zijn wij gestart met het delen van onze gerechten op social media. Waarom? Omdat wij het zo leuk vinden om nieuwe gerechten te bedenken en dit te delen met vrienden en familie. Om ons heen horen wij vaak hoe lastig het is om steeds weer iets te bedenken voor het eten. Met een waslijst aan ideeën vanuit de honderden omgeslagen hoekjes in food magazines, kookboeken en onze oneindige Pinterestborden, is dit voor ons onbegrijpelijk. Wij komen eerder dagen in de week tekort om alle lekkere gerechten te proberen. En daar ontstond het idee om te delen wat wij dan zoal maken en eten. Van de gezonde versies om de week vol goede moed mee te starten, naar de guilty pleasures en hangover meals in het weekend.Tja, compenseren zullen we maar zeggen.
Waarom streetfood?
Met streetfood kun je werkelijk alle kanten op en raakt de inspiratie nooit op. De wereldwijde recepten zijn vooral populair omdat je deze relatief eenvoudig kunt bereiden, en nog eenvoudiger kan eten. Vaak zo vanuit het vuistje, opgerold of vanaf een spies. Streetfood wordt ook steeds populairder in grote steden en op festivals waar foodtrucks de meest extravagante versies van de originele gerechten verkopen. Wat dacht je van de gourmet loaded fries en hotdogs, met toppings die je zo gek niet kunt bedenken. Of de fusion versies, zoals een Asian style hotdog, Koreaanse nacho’s of sushi burrito’s..
Onze gerechten
De gerechten die wij laten zien, zijn onze eigen versies van de meest bekende streetfood over de hele wereld. De recepten zijn toegankelijk en de ingrediënten zijn voornamelijk bij de supermarkt verkrijgbaar, op een enkel ingrediënt na die je bij de toko kunt scoren. Wij proberen zoveel mogelijk zelf te maken, maar ook wij hebben een fulltime baan/studie en begrijpen dat dit niet altijd haalbaar is. Dus to be honest, wij maken heus niet altijd onze eigen bao broodjes, flammkuchen bodems en flatbread from scratch. Alleen als wij daar zin in hebben en tijd voor kunnen maken.