Good food, good mood
Wij brengen de meest fantastische streetfood gerechten van over de hele wereld naar jou toe. Voor een gezellige avond met vrienden, een gezonde(re) maaltijd voor doordeweeks of een heerlijke brunch in het weekend. Klaar met de AVG’tjes, want vanaf nu zet je alleen nog maar wereldwijde specialiteiten op tafel.
Een ceviche kennen wij als rauwe vis, maar licht gegaard in het zuur van citrus. Bij deze ceviche is...
Bekijken
Een ceviche kennen wij als rauwe vis, maar licht gegaard in het zuur van citrus. Bij deze ceviche is de zalm eerst licht gegaard in citrus, maar vervolgens toegevoegd aan een heerlijke romige curry.
De bijzonder combinatie van frisse rauwe vis en romige rijke curry zijn al bijzonder, maar wat helemaal niemand verwacht, is dat ook de frambozen heel goed werken bij dit gerecht. En mocht je niet aan goede frambozen kunnen komen? Probeer dan perzik of mango.
Of ook wel de Aziatische spaghetti bolognese.. Comfort food, perfect voor de zondagavond. Dit pittig...
Bekijken
Of ook wel de Aziatische spaghetti bolognese.. Comfort food, perfect voor de zondagavond. Dit pittige noedelgerecht is afkomstig uit de Chinese sichuan keuken en bestaat over het algemeen uit noedels, chili-olie, varkensgehakt en ingelegde groenten. Tja, voor dit gerecht kan een ritje langs de toko niet ontbreken..
De naam van dit gerecht is afkomstig van de straatverkopers die een paal dragen op hun nek met aan beide kanten pannen met alle ingrediënten en benodigdheden. Zo lopen de verkopers rond over straat tot ze gestopt worden door gasten om te gaan koken. Deze stokken worden dandans genoemd.
* Ya Cai is het ingelegde blad van de mosterd kool. Mosterd kool is vergelijkbaar met boerenkool, maar heeft een mosterdachtige smaak. Je koopt dit vaak vacuüm verpakt en al fijngesneden. Bij Zha Cai wordt juist de steel gebruikt in plaats van de bladeren en dit is meestal niet fijngesneden, maar in slierten ingelegd. Bij onze buurt toko was alleen Zha Cai verkrijgbaar die wij daarom zelf fijn hebben gesneden.
Dit gerecht is super makkelijk en snel maar toch voelt het een stuk luxer dan wat je normaal doordew...
Bekijken
Dit gerecht is super makkelijk en snel maar toch voelt het een stuk luxer dan wat je normaal doordeweeks zou eten.
Wij kochten alles kant en klaar bij de Albert Heijn en hoefden dus alleen nog ons broodje te roosteren en de entrecote te grillen. Alles bij elkaar ben je maar 15 minuten kwijt voor dit op tafel staat!
Ze noemen het pancakes, maar hebben meer weg van gevulde broodjes. Deze Chinese gevulde pannenkoekje...
Bekijken
Ze noemen het pancakes, maar hebben meer weg van gevulde broodjes. Deze Chinese gevulde pannenkoekjes komen oorspronkelijk uit Xi’an, zoals de naam al doet vermoeden. Overal op straat worden deze hartige gevulde pannenkoekjes verkocht met daarin varkensgehakt en Chinese kool. Om er een gezondere en voedzame maaltijd van te maken kozen wij dit keer voor volkoren meel, met als vulling kipgehakt en spitskool. Maar je kunt daar natuurlijk mee variëren.
Deze pannenkoekjes zijn zo lekker knapperig, doordat het deeg eerst met de vulling wordt opgerold en vervolgens plat wordt gedrukt. Zo krijg je veel verschillende laagjes in de pannenkoek. Je kunt ze dan frituren of in de pan bakken.
Nog eventjes van de laatste zonnestralen genieten die we dit jaar gaan zien? Geniet dan ook gelijk v...
Bekijken
Nog eventjes van de laatste zonnestralen genieten die we dit jaar gaan zien? Geniet dan ook gelijk volop met deze super zomerse en mega lekkere salade. Hij is fris, romig en vol van smaak en je kunt niet. stoppen. met. eten… In 1 woord: Heerlijk!
Tip! De salade is heerlijk voor naast een BBQ. Maar wil je hier een maaltijdsalade van maken in plaats van een side salad? Voeg dan wat gekookte couscous of quinoa toe.
Een traditioneel, en vooral heel populair broodje uit Louisiana. Er zijn verschillende varianten van...
Bekijken
Een traditioneel, en vooral heel populair broodje uit Louisiana. Er zijn verschillende varianten van het broodje, maar meestal wordt er óf gebraden vlees gebruikt, óf gefrituurde vis, zoals garnalen. Wij kozen voor de variant met vis, maar dan niet in de frituur, maar krokant gebakken in de pan met heerlijke cajun kruiden.
Een broodje met een mooie geschiedenis: In 1929 was er in New Orleans een 4 maanden durende staking van arme arbeiders. Twee restauranteigenaren gingen voor de arme arbeiders broodjes uitdelen en riepen naar de keuken: “Here comes another poor boy”. En zo ontstond de naam van dit populaire broodje.
Deze heerlijke broodjes doen een beetje denken aan hartige scones. Ze zijn flaky van binnen en kroka...
Bekijken
Deze heerlijke broodjes doen een beetje denken aan hartige scones. Ze zijn flaky van binnen en krokant van buiten. En die cheddar smelt tijdens het bakken door het deeg heen. Het lekkerst zijn ze gelijk uit de oven, als ze nog warm zijn. Met een beetje gezouten boter.
Deze Amerikaanse broodjes worden gemaakt met karnemelk en boter. Door beide zo koud mogelijk door het deeg te mengen krijg je een super flaky deeg. Een leuk trucje om boter snel koud door je deeg te mengen: Rasp de boter in plaats van snijden.
Lekker, snel en makkelijk, zijn deze Italiaanse flatbreads. Het zijn een soort wraps die je zowel ko...
Bekijken
Lekker, snel en makkelijk, zijn deze Italiaanse flatbreads. Het zijn een soort wraps die je zowel koud als warm kunt eten. Wij hebben ze gemaakt met verse pesto, tomaat, parmaham, mozzarella, rucola en basilicum. Eet jij ze liever zo koud of liever grillen in de pan?
Tegenwoordig kun je deze piadine (meervoud van piadina) al bij diverse supermarkten kopen. Maar mocht je het niet kunnen vinden, dan kun je ze heel gemakkelijk zelf maken met bloem, water en zout. Het deeg hoeft ook maar 5 minuten te rusten, dus is het supersnel klaar.
Wellicht ben je meer bekend met krabkoekjes dan met garnalenkoekjes, maar dit is echt de moeite waar...
Bekijken
Wellicht ben je meer bekend met krabkoekjes dan met garnalenkoekjes, maar dit is echt de moeite waard. Waar de textuur van krab vaak wat smeuïg is, hebben garnalen juist een hele krokante bite en textuur. Zeker als je goede kwaliteit garnalen hebt.
Garnalenkoekjes zie je veel in Aziatische landen waar er een overvloed aan garnalen is. Het is daardoor een relatief goedkope vis. Ieder land heeft weer een eigen variant. Bijvoorbeeld de Thaise variant met curry. De Chinese variant staat bekend om de meest eenvoudige smaken, waardoor de garnalen het hoofdingrediënt blijven.
In dit recept gebruiken wij water chestnuts (of water kastanjes). Dit zijn kastanjes die niet aan de boom groeien, maar in moerassen. In China wordt het veel gebruikt in roerbakgerechten en bijvoorbeeld in dumplings als extra vulling. Ze hebben een nootachtige smaak en een mooie stevige structuur voor een crunchy bite. Je kunt ze kopen bij de meeste toko’s in blik.
Zin in een simpele, snelle en gezonde doordeweekse maaltijd? Maak dan eens deze pita’s met Gri...
Bekijken
Zin in een simpele, snelle en gezonde doordeweekse maaltijd? Maak dan eens deze pita’s met Griekse feta, Griekse kipballetjes en Griekse tzatziki. Alleen nog Griekse pitabroodjes in plaats van Turkse (deze Turkse pita’s moesten even op bij ons) en dan kun je ze bijna niet Griekser krijgen.
Je hebt dit gerecht binnen 20 minuten op tafel staan en het is zowel voedzaam als gezond. En nu noemen wij het wel gezond, maar daar geeft iedereen natuurlijk een andere betekenis aan. Voor ons is gezond een gebalanceerde voedzame maaltijd, met zo min mogelijk verzadigde vetten en juist veel vezels. Je zult dus vaak zien dat wij kiezen voor volkoren producten en veel groenten, maar een stukje vlees of vis of een beetje feta kan daar prima bij.
Hartige pannenkoekjes zijn onze favoriet en winnen het bijna altijd van de zoete pannenkoekjes voor...
Bekijken
Hartige pannenkoekjes zijn onze favoriet en winnen het bijna altijd van de zoete pannenkoekjes voor ons. Vooral deze supersnelle courgette pannenkoekjes. Ze zijn namelijk heel makkelijk te maken, zeker als je kiest voor al geraspte “courgette spaghetti” uit de supermarkt, én ook nog eens healthy-ish.
Tip! Je kunt deze hartige pannenkoekjes als sidedish serveren bij diner, maar ook als ontbijt/brunch zijn ze heerlijk. Maak deze “stack” pancakes dan af met uitgebakken spek en/of guacamole.
Deze gezellige summer rolls zien er niet alleen kleurrijk uit, maar zijn ook heerlijk lekker fris. D...
Bekijken
Deze gezellige summer rolls zien er niet alleen kleurrijk uit, maar zijn ook heerlijk lekker fris. De naam zegt het al, een heerlijk gerecht voor in de zomer. Daarnaast hoef je niet lang in de keuken te staan, wat ze zijn supersnel klaar!
* Rijstvellen zijn er in verschillende soorten, namelijk degene die je gebruikt voor springrolls (gefrituurd) en rijstvellen voor summer rolls welke je rauw eet. Ook degene voor de frituur kun je eventueel rauw eten bij een summer roll, deze zijn alleen wat dikker.
Deze Japanse hartige poffertjes zijn het meest populaire streetfood gerecht van Japan. Je vindt bijn...
Bekijken
Deze Japanse hartige poffertjes zijn het meest populaire streetfood gerecht van Japan. Je vindt bijna overal op straat wel kraampjes die deze poffertjes verkopen. Je hebt verschillende variaties van toppings en vulling. De meest voorkomende is met octopus, ingelegde gember en bosui als vulling en toppings van Japanse mayonaise, okonomiyaki saus en bonito flakes.
Ook wij zijn fan en hebben daar een speciale takoyaki pan voor aangeschaft. Maar wees niet bang, met een poffertjespan is het ook mogelijk. Beleg de helft van de poffertjes met de octopus, gember en bosui. Leg de overige poffertjes, als het beslag aan de bovenkant nog net niet gaar is op de gevulde poffertjes. Druk voorzichtig aan, zodat het beslag de twee poffertjes aan elkaar laat plakken.
Zelf tzatziki maken is niet allemaal en snel, maar ook écht lekkerder dan wanneer je hem koop...
Bekijken
Zelf tzatziki maken is niet allemaal en snel, maar ook écht lekkerder dan wanneer je hem koopt in de winkel. Bovendien weet je precies wat er in zit en kun je dit naar smaak aanpassen. Hier lees je ons favoriete recept.
Zin in shoarma, maar wil je er ook een beetje op letten? Dan is deze shoarma bowl een mooi alternati...
Bekijken
Zin in shoarma, maar wil je er ook een beetje op letten? Dan is deze shoarma bowl een mooi alternatief! En ook nog eens lekker snel klaar. Wij gebruikten namelijk al gemarineerde shoarma kipreepjes. Geen gedoe met marineren en kip snijden. Gewoon zo de pan in.
Je kunt ook hummus van de versafdeling bij de supermarkt kopen natuurlijk. Maar vaak zit hier veel olie in, waardoor deze een stuk minder gezond zijn. En als je een keukenmachine hebt is het maken van hummus echt zo gedaan. Wij kiezen vaker voor witte bonen in plaats van kikkererwten voor de hummus, omdat deze van zichzelf een mooie zachte structuur hebben.
Een lekker fris voorgerecht voor in de zomer en ook nog eens heel snel klaar. Verse coquilles zijn h...
Bekijken
Een lekker fris voorgerecht voor in de zomer en ook nog eens heel snel klaar. Verse coquilles zijn heel goed te gebruiken voor een ceviche waarbij je rauwe vis gebruikt, die licht gegaard wordt in het zuur van de citrus. De coquille is namelijk heel mooi zacht, maar behoudt wel zijn structuur.
Ceviche is een gerecht uit Zuid-Amerika, voornamelijk Peru, maar ook de andere landen, zoals Mexico hebben hun eigen varianten. De dressing van de vis wordt ook wel Leche de Tigre genoemd, “tijgermelk”. Maar schijn bedriegt, wat melk komt daar helemaal niet altijd aan te pas.
De zogenoemde “Baja style” taco’s komen oorspronkelijk uit Baja California in Mexi...
Bekijken
De zogenoemde “Baja style” taco’s komen oorspronkelijk uit Baja California in Mexico. Een maistortilla met gefrituurde witvis, koolsla en een saus op basis van mayonaise. Deze versie hebben wij iets gezonder proberen te maken door de vis te bakken in plaats van frituren, en met een heerlijke avocadocrème en gezonde(re) koolsla.
Tip! De tortilla die je gebruikt is van groot belang voor de kwaliteit van je tacos. Het beste is dan ook een echte maistortilla, zoals de maistortilla's van La Morena. Voor een mooie geroosterde tortilla leg je deze met een tang even kort op je gaspit, zonder pan.
Dit recept is voor 10 kleine taco's. Het is dus goed voor 3 grote eters of 4 kleine eters. Je kunt dit gerecht ook op de bbq maken. Dan grill je de tortilla's en de vis allebei op de barbecue. Weer eens wat anders dan saté en garnalenspiezen.
Wij zijn gek op dumplings, en je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Deze heerlijke...
Bekijken
Wij zijn gek op dumplings, en je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Deze heerlijke zachte dumplings hebben een krokante onderkant door het bakken en eten wij graag met een crispy chiliolie! Deze kun je bij de meeste toko’s kant-en-klaar kopen. En wees niet bang, hij is minder pittig dan hij er uit ziet.
Weetje! Dumplings is eigenlijk een verzamelnaam voor deegpakketjes die je kunt vullen met vis, vlees, groenten of tofu. Ieder land heeft zijn eigen benaming, zoals deze Chinese versie die Jiaozi genoemd worden. De Japanse versie, de Gyoza, hebben wij al eens eerder maakten. Het verschil zit hem vaak in het deeg, de vorm van vouwen en de dipsaus die gebruikt wordt.
Dit recept is goed voor ongeveer 28 dumplings. Als klein hapje voor erbij is het dus goed voor best veel personen. Als maaltijd is dit recept goed voor 4 personen.
Dit is dus echt een supersnelle, vegetarische maaltijd die je het liefste elke dag wilt eten. En hij...
Bekijken
Dit is dus echt een supersnelle, vegetarische maaltijd die je het liefste elke dag wilt eten. En hij is niet eens ongezond! Wat een geluk. Je maakt zo’n pizza met een libanees platbrood als bodem en belegt hem met baba ganoush, paprika, spinazie en halloumi. Maak hem af met wat sumak en je geniet met volle teugen, geloof ons.
Tip! Hou je niet van baba ganoush, probeer de pizza dan eens met muhammara als smeersel. Iets minder romig, maar het past wel perfect bij de geroosterde paprika.
Wil je eens iets anders maken van de BBQ dan een stuk rood vlees of de standaard saté? Deze j...
Bekijken
Wil je eens iets anders maken van de BBQ dan een stuk rood vlees of de standaard saté? Deze jerk chicken is echt mega lekker! Wij aten hem met op de barbecue gegrilde ananas en kleine wraps, maar je kunt natuurlijk ook alleen voor de kip gaan ;)
Weetje! Jerk verwijst naar de Jamaicaanse manier van marineren. Er gaan meestal ontzettend veel smaakmakers in en de marinade mag lekker een tijdje intrekken. Wij hebben een ietswat versimpelde versie gemaakt, maar deze is nog steeds echt om je vingers bij af te likken.
Een leuke, gezonde, en vegetarische twist op onze klassieke Nederlandse pannenkoeken. Wij maakten de...
Bekijken
Een leuke, gezonde, en vegetarische twist op onze klassieke Nederlandse pannenkoeken. Wij maakten deze met een basis pannenkoek recept en een zak spinazie die op moest. Dan krijg je dus deze knalgroene vitaminebom, die je heerlijk kunt vullen met waar jij zin in hebt. Wij vulden hem met champignons en feta. Omnomnom..
Tip! Wil je graag vlees bij je maaltijd? Deze hartige pannenkoeken smaken ook heerlijk met gebakken kipfilet.
Deze super lekkere salade is een leuk gerecht voor als je vrienden te eten krijgt en toch iets gezon...
Bekijken
Deze super lekkere salade is een leuk gerecht voor als je vrienden te eten krijgt en toch iets gezonds wilt maken. Zo kun je bijvoorbeeld alle ingrediënten los serveren, zodat iedereen zelf zijn salade kan samenstellen. Wat extra rode peper of laat je die juist liever staan?
Weetje! Wij gebruiken voor deze salade graag zilvervlies rijstnoedels in plaats van witte rijstnoedels. In zilvervliesrijst zitten extra vezels en witte rijst bevat een hogere glycemische index, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt en je snel weer een hongergevoel hebt.
Deze comfortabele kipshoarma kan gewoon voor een doordeweekse avond. Serveer het net als wij in een...
Bekijken
Deze comfortabele kipshoarma kan gewoon voor een doordeweekse avond. Serveer het net als wij in een kom, met sla, ingelegde wortellinten en deze heerlijke zachte witte bonen hummus met miso. De miso geeft mega veel smaak aan de hummus. Een perfecte combinatie met de zoetzure ingelegde wortellinten.
Een goede Ramen bowl begint bij de perfecte bouillon. Dit kan een vlees-, vis- of vegetarische bouil...
Bekijken
Een goede Ramen bowl begint bij de perfecte bouillon. Dit kan een vlees-, vis- of vegetarische bouillon zijn. Wij gebruikten Dashi, een Japanse bouillon poeder gemaakt van kombu (zeewier) en bonito vlokken (flinters van gedroogde tonijn). Wil je dit gerecht vega hebben, dan kun je de dashi vervangen door groentebouillon.
Jaja, helemaal vegan is deze fantastische shoarma. Op deze manier is het helemaal niet erg om minder...
Bekijken
Jaja, helemaal vegan is deze fantastische shoarma. Op deze manier is het helemaal niet erg om minder vlees te gaan eten. De Libanese flatbreads zijn perfect voor de vrijdagavond na de vrijmibo! Let wel op dat je de jackfruit alvast een dagje van te voren in de marinade zet, zodat de smaken goed intrekken.
De tosti pannenkoek is een niet normaal goed huwelijk tussen de Hollandse ham-kaas tosti en de Holla...
Bekijken
De tosti pannenkoek is een niet normaal goed huwelijk tussen de Hollandse ham-kaas tosti en de Hollandse pannenkoeken. Een dubbele topper van eigen bodem dus.
Het is nogal een machtige pannenkoek, maar dit is zó lekker, dat je sowieso een tweede gaat nemen. Gezond kan je het niet noemen, maar dat geeft ook niks.. Hebben we niet allemaal wel eens behoefte aan een cheat-day? Wij 5 dagen in de week.
Het recept is voor ongeveer 6 pannenkoeken. Je kunt ook kleintjes maken voor ontbijt of brunch, dan haal je er ongeveer 10 uit. Gebruik bij het bakken dan eens olie in plaats van boter om de pan in te vetten, dan worden de pannenkoeken knapperiger.
Gebakken rijst kennen de we allemaal wel, maar hebben jullie wel eens de Koreaanse versie geprobeerd...
Bekijken
Gebakken rijst kennen de we allemaal wel, maar hebben jullie wel eens de Koreaanse versie geprobeerd? Krokant gebakken rijst met de pittige, maar ook frisse smaken van de kimchi, echt een top combinatie! En het staat binnen een kwartiertje op tafel.
Tip! Heb je een keer rijst over, bijvoorbeeld van de bibimbap de vorige avond, gebruik dit dan om gebakken rijst mee te maken. Doordat het afgekoeld en goed droog is, wordt het sneller krokant als je het bakt.
Koreaanse comfort food in deze kom vol lekkere ingrediënten! Bibimbap vertaald letterlijk naar...
Bekijken
Koreaanse comfort food in deze kom vol lekkere ingrediënten! Bibimbap vertaald letterlijk naar gemixte rijst. En jij bepaald helemaal zelf wat je er verder in doet naast je rijst. Onze variant is met gemarineerde biefstuk reepjes, kimchi, broccoli, paksoi en wortel. De gochujang dressing mag echter niet ontbreken.
Tip! Je kunt alle groentes al een dag van tevoren klaarmaken en alleen even opwarmen in een wok wanneer je het gaat gebruiken. Handig voor als je visite krijgt! En wij gebruikte de kimchi van Ohnami, volgens traditioneel Koreaans familierecept
Ceviche is een van onze favoriete gerechten. Lekker fris, met verse ingrediënten, en je kunt he...
Bekijken
Ceviche is een van onze favoriete gerechten. Lekker fris, met verse ingrediënten, en je kunt het met veel verschillende soorten vis maken. Normaal gesproken gebruik je rauwe vis, zoals zalm, tonijn, of een witvis als zeebaars, die (licht) gegaard wordt door de zure citrus dressing. Bij deze ceviche van octopus is het juist van belang dat hij voorgegaard is.
Weetje! Ceviche is een gerecht uit Zuid-Amerika, voornamelijk Peru, maar ook de andere landen, zoals Mexico hebben hun eigen varianten. De dressing van de vis wordt ook wel Leche de Tigre genoemd, “tijgermelk”. Maar schijn bedriegt, wat melk komt daar helemaal niet altijd aan te pas.
De naam zegt het al, dit wordt een zooitje als je het eet. Een lekker klef broodje met een zachte ge...
Bekijken
De naam zegt het al, dit wordt een zooitje als je het eet. Een lekker klef broodje met een zachte gehaktsaus. Je kunt hamburger broodjes gebruiken, maar onze tip zijn kaas-uienbollen. Ook een klef broodje die de saus goed opneemt, maar dan met de extra lekkere smaak van kaas en ui. Zorg dat je genoeg servetjes bij de hand hebt, want hoe slordiger je het eet, des te lekkerder het is.
Je kunt voor dit gerecht ook heel makkelijk vegetarisch gehakt gebruiken. Zo gebruikten wij rulstukjes van de Albert Heijn. Een hele goeie combi en door alle intense smaken in de saus heb je echt niet door dat het vega is.
Heb jij even zin in een Healty-ish dish? Dat kan heel goed met deze noedelsalade met krokante...
Bekijken
Heb jij even zin in een Healty-ish dish? Dat kan heel goed met deze noedelsalade met krokante tempeh, volkoren noedels en een heerlijke pittige tahin dressing. De krokante tempeh geeft zoveel smaak en textuur aan het gerecht door de miso marinade. Dus wil je ook een keer een wat gezonder gerecht maken? Probeer dan dit recept eens.
Weetje! Tahin is een Arabische pasta van sesamzaadjes welke onmisbaar is in bijvoorbeeld hummus en baba ghanoush. Maar ook voor een veganistische dressing is dit een heel mooi product. Door de tahin te mengen met wat water, limoensap, knoflook en kruiden naar keuze, krijg je een heerlijke smeuïge dressing. Ook lekker bij falafel of shoarma.
Dit is niet zomaar een wafel, maar een echte Luikse wafel. Weetjewel, die met die brokken suiker er...
Bekijken
Dit is niet zomaar een wafel, maar een echte Luikse wafel. Weetjewel, die met die brokken suiker er in! Ze zijn wat harder van structuur dan een luchtige Brusselse wafel en zijn zonder toppings al enorm lekker!
Die brokken suiker, die half gekarameliseerd zijn aan de buitenkant, maken deze wafel zo onweerstaanbaar. En de geur wanneer je ze bakt natuurlijk. De suiker die daarvoor gebruikt wordt is parelsuiker, omdat deze suiker niet smelt wanneer je het verwarmd.
American barbeque meets asian wontons. Match made in heaven. Super leuk hapje om te serveren op een...
Bekijken
American barbeque meets asian wontons. Match made in heaven. Super leuk hapje om te serveren op een feestje of gezellig bij de borrel. De wontons zijn krokant en goed op smaak door cajun kruiden. Samen met de shredded chicken, barbecuesaus en guacamole zijn de smaken compleet.
Hoe maak je nou krokante wonton velletjes? Wij hebben drie manieren geprobeerd. Op de rand van een ovenschaal, een omgekeerde muffinvorm, maar volgens ons is de beste optie om van aluminiumfolie houders te vouwen. De wontonvelletjes even insmeren met olie en bestrooien met cajunkruiden en in circa 5 minuten krokant bakken in de oven.
Ondanks onze liefde voor vlees en vis eten wij ook graag af en toe vegetarisch. En deze vega shoarma...
Bekijken
Ondanks onze liefde voor vlees en vis eten wij ook graag af en toe vegetarisch. En deze vega shoarma van Albert Heijn is echt heerlijk! Een perfect gerecht voor als je weinig tijd hebt, want het is lekker snel klaar.
Probeer dit gerecht ook eens als je vrienden te eten hebt. Serveer alle onderdelen los, zodat iedereen zijn eigen broodje kan samenstellen. Zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel sriracha olie je toevoegt.
Een hotdog maar dan met octopus, wat een fantastisch idee. Misschien denk je er niet zo snel aan, ma...
Bekijken
Een hotdog maar dan met octopus, wat een fantastisch idee. Misschien denk je er niet zo snel aan, maar het werkt echt. Deze versie is geïnspireerd door Mexicaanse smaken van een octopus ceviche. Met heerlijke zachte guacamole, krokante knoflook, jalapenos en een frisse limoen mayonaise. Wij gebruikten voor dit recept ingevroren en voorgekookte octopus. Je kunt ook verse octopus gebruiken, maar om de octopus mooi mals te krijgen moet deze alsnog altijd ingevroren geweest zijn en een half uur in bouillon zijn gekookt. De gefrituurde knoflook is te krijgen bij de lokale toko, maar als je deze niet kunt krijgen is gefrituurde ui ook prima om te gebruiken.
Halloumi is een Griekse (of Cypriotische) kaas die steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Waarom d...
Bekijken
Halloumi is een Griekse (of Cypriotische) kaas die steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Waarom deze kaas zo populair is? Je kunt hem heel makkelijk bakken, grillen of frituren, waardoor hij perfect krokant wordt van buiten en van binnen zijn structuur behoudt. Een heerlijke snack voor bij de borrel met frisse dipsaus en pittige sriracha.
Deze pitabroodjes met wortel-sesam falafel zijn onze nieuwe favoriet! En ja, je proeft echt het vers...
Bekijken
Deze pitabroodjes met wortel-sesam falafel zijn onze nieuwe favoriet! En ja, je proeft echt het verschil tussen zelfgemaakte pitabroodjes en die uit de winkel.. Dus mocht je een keer tijd hebben, maak dan je eigen pitabroodjes. Ook de wortel-sesam falafel is zelfgemaakt en zooo lekker! Bekijk het recept op onze website. Het is echt de moeite waard.
Zowel de pitabroodjes als de falafel kun je in grote hoeveelheid maken en dan deels invriezen. Wanneer je een keer weinig tijd hebt, dan hoef je beide alleen even in de oven op te warmen.
Een burger, maar dan een keertje niet op een standaard burgerbroodje. Wij aten deze burgers op de gl...
Bekijken
Een burger, maar dan een keertje niet op een standaard burgerbroodje. Wij aten deze burgers op de glutenvrije pitabroodjes van B-Free. In eerste instantie deden wij dit omdat er in geen één supermarkt in ons dorp kant en klare griekse pitabroodjes te vinden zijn (de platte die je oprolt ipv die ronde die je opensnijdt en vult) maar wauw, deze gaan we vaker eten. En ehh.. no spon! Wij zijn gewoon fan!
Tip! Wij gebruikten kant en klare hamburgerkruiden van Verstegen voor de burgers zelf, maar die zijn niet glutenvrij. Wil je deze broodjes wel graag zonder gluten eten? Meng dan gerookte paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper als burgerkruiden.
Dit is voor ons de perfecte manier om het weekend in te luiden. Een gin sour, maar dan net even ande...
Bekijken
Dit is voor ons de perfecte manier om het weekend in te luiden. Een gin sour, maar dan net even anders. Die bloedsinaasappel is niet alleen heel lekker zoet, maar ziet er toch ook super mooi uit.
Tip! Een gin sour is normaal gesproken gemaakt van gin, citroensap, suikersiroop en eiwit. Ga je liever voor een vegan variant, dan kun je de eiwit ook vervangen voor aquafaba. Dit is het vocht van kikkererwten in blik.
Jaja, deze crispy chicken taco’s mogen ook doordeweeks, want ze zijn Healty-ish! Met een volko...
Bekijken
Jaja, deze crispy chicken taco’s mogen ook doordeweeks, want ze zijn Healty-ish! Met een volkoren wrap, en krokante kipfilet uit de oven door de Santa Maria crispy chicken kruidenmix.
Tip! Doe de stukjes kip met wat olie en de kruidenmix in een ziplock bag en schud tot alle kip bedekt is met de kruiden. Scheelt weer een kom afwassen
Weer eens een ander ontbijt dan je dagelijkse smoothiebowl of boterham met pindakaas. Een heerlijke...
Bekijken
Weer eens een ander ontbijt dan je dagelijkse smoothiebowl of boterham met pindakaas. Een heerlijke hartig ontbijt met romige yoghurt, kruiden, gepocheerde eieren en chiliboter.
Dit gerecht, wat eigenlijk Cilbir heet, is heerlijk om te eten met naanbrood of getoast robuust brood. Dan kun je het dippen en heb je ook gelijk iets krokants tussen alle zachte texturen.
Of wel, Thai Beef Salad Bowl. Een heerlijke frisse salade met malse entrecote reepjes, pinda's en ee...
Bekijken
Of wel, Thai Beef Salad Bowl. Een heerlijke frisse salade met malse entrecote reepjes, pinda's en een lekker frisse dressing. Zo maak je van je salade wel een feestje!
Je kunt er ook nog heerlijke noodles aan toevoegen, mocht je toch de koolhydraten missen.
Met het vlees kun je uiteraard ook varieren. Wij gebruiken voor deze salade graag entrecote of bavette. Maar wil je liever een ander stukje vlees, de keuze is geheel aan jou!
De ultieme Mexicaanse streetfood als je het ons vraagt. Maar oorspronkelijk is het gerecht meegenome...
Bekijken
De ultieme Mexicaanse streetfood als je het ons vraagt. Maar oorspronkelijk is het gerecht meegenomen naar Mexico door de Libanese immigranten. Net als shoarma werd het vlees namelijk aan een spit geregen en gegrild. In plaats van lamsvlees gebruiken de Mexicanen varkensvlees en uiteraard hebben zij hun eigen draai gegeven aan het recept. Zo zijn bijvoorbeeld de chipotle, de guajillo peper en ananas onmisbaar in dit gerecht.
Wij hadden even geen spit thuis, dus gebruikten wij pulled pork. Het beste is om de varkensschouder in de slowcooker al in deze specifieke marinade te maken. Maar als je kant-en-klare pulled pork hebt kun je de marinade in een ovenschaal mengen met het vlees en op die manier afmaken.
Deze fantastische steak sandwich is een waar fenomeen met zijn roots in Philadelphia. Een broodje me...
Bekijken
Deze fantastische steak sandwich is een waar fenomeen met zijn roots in Philadelphia. Een broodje met dungesneden biefstuk, gebakken ui en paprika en heerlijke gesmolten kaas. What’s not to love?
Heb je geen zin om te koken en wil je toch een volwaardige maaltijd, dan is dit perfect. Het is makelijk en snel klaar.
Een Vietnamese pizza is zo snel en makkelijk te maken! Je kunt er van alles op doen. Bijvoorbeeld to...
Bekijken
Een Vietnamese pizza is zo snel en makkelijk te maken! Je kunt er van alles op doen. Bijvoorbeeld tonijn, gehakt of pulled pork. Wij kozen voor pittige garnalen in gochujang saus. De rijstvellen worden normaal gebruikt voor springrolls en in water geweld zodat deze zacht worden. Maar door een rijstvel in de pan te bakken met ei wordt deze juist super krokant. Een pizza met weinig koolhydraten en een krokante dunne bodem!
Deze heerlijke loempia's zijn de perfecte snack voor bij de vrijmibo. Wij maakten deze variant met g...
Bekijken
Deze heerlijke loempia's zijn de perfecte snack voor bij de vrijmibo. Wij maakten deze variant met gekonfijte eend, want echt super veel smaak geeft aan de loempia's en als tegenhanger daarvan serveren wij de loempia's graag met de onmisbare Vietnamese dipsaus: Nuoc Cham. Een heerlijke zoetzure, frisse saus.
Deze loempia's kun je maken in de oven of in de frituur. Ook heel handig is om de loempia's al vooraf in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen. Zo heb je altijd een lekkere snack op voorraad.
Wat een ultieme cheat eat is dit. Een heerlijke gefrituurde krokante kipburger met een lekkere pitti...
Bekijken
Wat een ultieme cheat eat is dit. Een heerlijke gefrituurde krokante kipburger met een lekkere pittige srirache mayonaise. Door de broodjes even te roosteren met knoflookboter, krijgen deze al veel smaak en een heerlijke textuur.
Wij hebben op 1 burger ook nog een ei gebakken, maar dit staat niet in het recept. Wel erg lekker als je van een smeuïg ei op je burger houdt.
Deze heerlijke frisse Vietnamese dipsaus kan niet intbreken in onze basics. De saus brengt velen ger...
Bekijken
Deze heerlijke frisse Vietnamese dipsaus kan niet intbreken in onze basics. De saus brengt velen gerechten naar een hoger niveau. Hij is lekker pittig, zoet en zuur tegelijk. En het is helemaal niet moeilijk te maken, met ingrediënten die altijd handig zijn om in huis te hebben.
Al eens eerder hebben wij pintxos laten zien, de Spaanse tapas die aan een stokje worden geregen. Di...
Bekijken
Al eens eerder hebben wij pintxos laten zien, de Spaanse tapas die aan een stokje worden geregen. Dit keer kozen wij voor zoete aardappel en pulpo, ofwel octopus! Pulpo wordt in Spanje vaak in combinatie met aardappel geserveerd en heeft dan een friszure marinade met citroen.
Het gerecht is niet veel werk, maar de voorbereiding van pulpo vergt wel wat tijd. Door deze eerst te bevriezen, vervolgens weer te laten ontdooien en dan redelijk low en slow te laten koken krijg je een super mals resultaat! Maar voor een snel resultaat kun je ook voorgekookte diepvries pulpo kopen. Deze gebruiken wij dan ook voor dit recept. De ingevroren pulpo is goed van kwaliteit en doet niet af aan de smaak, een zeer goed alternatief vinden wij zelf!
Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita&rs...
Bekijken
Fusion streetfood! Het is zo leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren. Griekse pita’s met Japanse miso tempeh, en het is echt een perfecte combinatie. Deze tempeh is mega crispy en smaakvol. Perfect samen met de frisse wortel-koolsla. En wij gebruikten de glutenvrije pita’s van BFree. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Bekijk ons recept bij de basisrecepten, Back to Basic.
Ook leuk voor als je eters hebt om een grote plank te maken met de ingrediënten los. Dan kan iedereen zijn eigen pita samenstellen.
Tempeh is een koek van gefermenteerde sojabonen. Fermenteren is het behandelen van een product met specifieke schimmels. Dit klinkt eng maar zorgt ervoor dat ons lichaam het product beter kan verteren. Door het fermenteren wordt ook het vitaminegehalte in het product verhoogt.
Vroeger als kind waren wij al fan van de sinaasappel milkshake. Op warme dagen kregen wij deze altij...
Bekijken
Vroeger als kind waren wij al fan van de sinaasappel milkshake. Op warme dagen kregen wij deze altijd bij opa en oma. En het is zo simpel te maken, je hebt maar twee ingredienten nodig, en een blender: sinaasappelsap en vanille-ijs.
Nog leuker is natuurlijk de volwassen variant. Een alcoholische milkshake met Licor 43! Wat wil je nog meer.
Een burrito als ontbijt.. Ja het kan en het is echt lekker! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als...
Bekijken
Een burrito als ontbijt.. Ja het kan en het is echt lekker! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Liever geen jalapeno op de vroege ochtend, laat ze dan weg. Onze favoriet is deze versie met scrambled eggs, tomaat, ham en cheddar.
Je kunt deze ontbijt burrito ook heel makkelijk invriezen. Even laten ontdooien en in de pan of in de oven bakken en klaar. Perfect voor een kater ontbijt.
Maar het is ook heel handig als je nog wraps over hebt van de avond ervoor. Vul ze met iets lekkers dat je nog in de koelkast hebt liggen en maak er een burrito van.
Een heerlijke pizza met kip en spinazie, maar dan met een flatbread bodem. Weer eens een andere mani...
Bekijken
Een heerlijke pizza met kip en spinazie, maar dan met een flatbread bodem. Weer eens een andere manier van pizza eten! De tzatziki geeft een lekkere frisse touch. Wil je hem extra romig, dan kun je de bodem eerst insmeren met creme fraiche.
Probeer ook een keer zelf je flatbread te maken. Het is super makkelijk, lekker en je kunt er je eigen twist aan geven. Voor dit recept hebben wij bijvoorbeeld shoarmakruiden door het deeg gedaan. Zo zijn de flatbreads al goed op smaak.
Deze burrito's met kip zijn perfect voor een doordeweekse avond. Ze zijn makkelijk en snel te maken...
Bekijken
Deze burrito's met kip zijn perfect voor een doordeweekse avond. Ze zijn makkelijk en snel te maken en je kunt ze zelfs al vooraf maken in grote aantallen en invriezen. Laat ze ontdooien en bak ze aan beide kanten krokant in de pan of bak ze af in de oven.
De burrito's zijn ontstaan als een goede vullende maaltijd voor onderweg. En daar zijn deze dan ook perfect voor. Met volkoren wraps, bonen en kip zijn ze voedzaam en gezond. Voeg daar gesmolten kaas en jalapeno salsa aan toe en ze zijn ook nog eens mega lekker.
Het broertje van de Cuban sandiwch, een van de meeste bekende broodjes uit Amerika. Deze versie maak...
Bekijken
Het broertje van de Cuban sandiwch, een van de meeste bekende broodjes uit Amerika. Deze versie maak je met zuurkool, corned beef, Zwitserse kaas en Russian dressing. Tegenwoordig kun je bij de meeste supermarkten ook corned beef in plakjes kopen op de versafdeling. Mocht je dit niet kunnen vinden, gebruik dan bijvoorbeeld rosbief. Wel anders van smaak, maar ook heel lekker.
De Russische dressing lijkt op een cocktailsaus maar wat deze dressing uniek en mega lekker maakt, is de mierikswortel.
Wie is er nou niet gek op een Kapsalon? Weer zo’n typische guilty pleasure voor na het stappen...
Bekijken
Wie is er nou niet gek op een Kapsalon? Weer zo’n typische guilty pleasure voor na het stappen of gewoon thuisbezorgd op de vrijdagavond. Maar probeer ook eens deze variant met zoete aardappel en vegetarische stukjes van Quorn.
Je kunt de knoflooksaus natuurlijk ook kant-en-klaar kopen. Maar deze saus is zo makkelijk te maken en zoveel lekkerder! Daarnaast kun je hem zo gezond maken als je wilt. Vervang de mayo door meer Griekse yoghurt. Ook kun je natuurlijk zelf de kruiden naar wens toevoegen, bijvoorbeeld met oregano en munt in plaats van bieslook en peterselie. Of nog beter, gebruik verse kruiden als je die in huis hebt.
Deze bagel heeft zo'n beetje alles voor het perfecte ontbijt. Of je nu een kater hebt of niet, dit i...
Bekijken
Deze bagel heeft zo'n beetje alles voor het perfecte ontbijt. Of je nu een kater hebt of niet, dit is de manier om je zondag mee te starten. Een verse afgebakken bagel, gerookte zalm, smeuige guacamole, en ei met gesmolten kaas. Need I say more?
Seafood chowder.. Of beter gezegd, een soep van zoete aardappel en maïs met coquilles en garnalen. D...
BekijkenSeafood chowder.. Of beter gezegd, een soep van zoete aardappel en maïs met coquilles en garnalen. Door de zoete aardappel is de soep lekker romig en absoluut maaltijdvullend. In combinatie met miso en vissaus is de soep perfect in balans. Weetje! Een chowder is een dikke soep afkomstig uit Noord-Amerika, welke vaak gebonden wordt door crackers, bloem of aardappelen. Dit is nogal een breed begrip, en er zijn dan ook vele variaties mogelijk. Vaak wordt er ook nog eens room of melk gebruikt, om de soep nog voller te maken. Minder gezond, maar wel lekker!
Zelf pita broodjes maken is dus echt de moeite waard, ze worden zo lekker zacht en fluffy en heerlij...
Bekijken
Zelf pita broodjes maken is dus echt de moeite waard, ze worden zo lekker zacht en fluffy en heerlijk van smaak. Probeer het ook een keer. Het is minder werk dan je denkt en je kunt ze in grote hoeveelheden maken en invriezen.
Voor gebruik laat je ze ontdooien en bak je ze even in een koekenpan met deksel er op, op laag vuur, zodat de stoom de pita's mooi zacht houdt.
Mini hamburgers deluxe! Wil jij je ook een keer uitsloven? Dan zijn deze decadente burgertjes perfec...
Bekijken
Mini hamburgers deluxe! Wil jij je ook een keer uitsloven? Dan zijn deze decadente burgertjes perfect. Kleine broodjes met tournedos, ganzenlever en een zoete druivengelei, Zó goed!
Als je nou helemaal wilt uitpakken, dan schaaf je er nog wat verse truffel bovenop. Net zoals in het originele recept, dat zoals de verhalen gaan, speciaal voor componist Gioachino Rossini werd bereid.
Pintxos of ook wel pinchos zijn Spaanse hapjes die daar veel in de bar worden gegeten. Pintxos zijn...
Bekijken
Pintxos of ook wel pinchos zijn Spaanse hapjes die daar veel in de bar worden gegeten. Pintxos zijn een soort tapas die vaak aan een spies worden geserveerd, vandaar de naam pincho, wat prikker betekent. Je kunt hier eindeloos mee variëren en wij zijn deze keer gegaan voor stokbrood met aioli, makreel en gegrilde paprika. Een leuk hapje voor bij de borrel of maak een plank met verschillende soorten voor een etentje!
De meest bekende Duitse streetfood, op iedere hoek van de straat te vinden. Geserveerd met friet, me...
Bekijken
De meest bekende Duitse streetfood, op iedere hoek van de straat te vinden. Geserveerd met friet, met een broodje, of los met heerlijke curry saus. Maar voor ons is dit ook de ultieme cheat lunch tijdens de wintersport in Oostenrijk. Lekker op het terras in de zon met een biertje erbij!
In Argentinië vind je deze broodjes chorizo (letterlijk vertaald) op elke hoek van de straat. H...
Bekijken
In Argentinië vind je deze broodjes chorizo (letterlijk vertaald) op elke hoek van de straat. Het is de hotdog van Argentinië en wordt geserveerd met heerlijke chimichurri. Wij kozen dit keer voor de vegetarische chorizo van Garden Gourmet en hij was echt heerlijk! Een goede manier om af en toe voor vega te gaan!
Deze soba noodles salade is heerlijk voor een doordeweekse maaltijd. Hij is fris, gezond en tegelijk...
BekijkenDeze soba noodles salade is heerlijk voor een doordeweekse maaltijd. Hij is fris, gezond en tegelijkertijd super comforting. Er zit een pikante pindasaus op, maar als je niet van pittig houdt kun je prima iets minder sambal in de saus doen. Of natuurlijk juist wat meer als je een echte pittig-eter bent!
Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt of als tussendoortje. Ze zitten bomvol gezonde ingrediënten z...
BekijkenDeze muffins zijn heerlijk als ontbijt of als tussendoortje. Ze zitten bomvol gezonde ingrediënten zodat je vol energie de dag kan starten. Tip! Vries ze in en haal er steeds de avond van tevoren 1 uit voor je ontbijt. Melasse is een stroopachtig product gemaakt van suikerriet en geeft de muffins een hele kruidige zoete smaak, zoals kruidkoek. Je kunt dit echter ook vervangen door maple syrup.
De meest bekende streetfood uit Groot-Brittannië, maar ook in Nederland wordt de combinatie van...
Bekijken
De meest bekende streetfood uit Groot-Brittannië, maar ook in Nederland wordt de combinatie van gefrituurde vis en frites steeds populairder. Logisch, want hier kan toch niemand nee tegen zeggen!
Weetje! In Engeland wordt friet niet met mayonaise gegeten, maar serveren zij er puree van erwten een tartaarsaus bij. Dat doen wij in dit recept ook.
Soms wordt het zelfs geserveerd met een flinke hoeveelheid jus over de friet, ook wel Chips n Gravy genoemd
Met deze kruidensaus maak je bakstenen lekker. In Zuid-Amerika wordt het veel gegeten bij vleesgerec...
Bekijken
Met deze kruidensaus maak je bakstenen lekker. In Zuid-Amerika wordt het veel gegeten bij vleesgerechten, maar bijvoorbeeld ook met gegrilde zoete aardappel is het heerlijk. Je kunt altijd wisselen van kruiden en gebruiken wat je in huis hebt. Dit is onze favoriete variant.
De chimichurri kun je circa 2 weken gekoeld bewaren.
Eigenlijk zijn wij zelf niet zo fan van spareribs kluiven. De voorverpakte variant uit de supermarkt...
Bekijken
Eigenlijk zijn wij zelf niet zo fan van spareribs kluiven. De voorverpakte variant uit de supermarkt, die je nog op de bbq doet, niet ons ding. Stukjes tussen je tanden, alles onder..
Daarom hebben wij bedacht om onze eigen spareribs te bereiden. Op zo'n manier, dat je het vlees zo van het botje aftrekt. En dan zie je ons wel genieten hoor!
Dit recept is voor 2 ribracks en voedt als je er nog een gepofte aardappel en een salade bij maakt 2 personen. Het lijkt heel eng, maar het is eigenlijk super makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een grote pan, een oven en heel veel geduld.
Deze saté van hertenbiefstuk is zo lekker voor bij de winterbarbecue! En weer even wat anders...
Bekijken
Deze saté van hertenbiefstuk is zo lekker voor bij de winterbarbecue! En weer even wat anders dan de Aziatische sate die wij voornamelijk kennen met satésaus. Dit recept, heeft mede dankzij de chocola in de saus meer een Latijns-Amerikaans tintje. Daar wordt vaak cacao gebruikt door sauzen (mole’s).
Deze skewers zijn geïnspireerd op de Peruaanse Anticuchos: Hierbij worden vaak de goedkopere stukken vlees aan een spies geregen en gegrilt. Het is al een eeuwenoud gerecht, om niks van een dier verloren te laten gaan. Tegenwoordig worden er veel verschillende soorten vlees gebruikt, maar de meest populaire versie is altijd nog met runderhart. Daarvoor hebben wij even gepast. Wij kozen voor wild bij dit gerecht. Hertenbiefstuk heeft van zichzelf veel smaak en kan daarom goed de sterke smaken in de saus aan, zonder dat deze overheersen.
Tuna melt is een populair fenomeen in Amerika: tonijnsalade met gesmolten kaas. Bijvoorbeeld op een...
BekijkenTuna melt is een populair fenomeen in Amerika: tonijnsalade met gesmolten kaas. Bijvoorbeeld op een sandwich, in de vorm van een burger, of zoals wij deden over je frites! Tip! Dit gerecht is perfect voor als je veel vrienden te eten krijgt. Maak een grote bakplaat met friet, en serveer het geheel op je bakplaat met bakpapier. Scheelt weer afwas! Als je geen tijd hebt om zelf frieten te maken, kun je ook prima kant en klare zoete aardappel friet kopen
Wat een nostalgie, een broodje kebab na een avond stappen. Deze versie is gemaakt op een mini Turks...
BekijkenWat een nostalgie, een broodje kebab na een avond stappen. Deze versie is gemaakt op een mini Turks broodje met gegrilde kip, knoflooksaus, tomaat, sla en rode uit. Je kunt op deze manier een broodje kebab heel makkelijk thuis maken. Tip! Wil je een gezondere versie? Gebruik dan alleen yoghurt voor de knoflooksaus en een volkoren pitabroodje in plaats van Turks brood. Zo is het ook een goede geschikte maaltijd voor doordeweeks.
De start van de voorjaarsvakantie voor een groot deel van het land. Maar een wintersport zit er hela...
Bekijken
De start van de voorjaarsvakantie voor een groot deel van het land. Maar een wintersport zit er helaas niet in. Wij verlangen niet alleen naar de perfecte pistes en après ski, maar ook naar die heerlijke lunch in Oostenrijk. Dus voor iedereen die hem dit jaar over moet slaan, maak hem zelf thuis! Bekijk het recept op onze website.
Weetje! Dit heerlijke en voedzame gerecht is ontstaan in Oostenrijk om restjes op te maken. Steeds populairder werd het gerecht en vooral na een intensieve dag op de latten. En een goede bodem voor als je nog even door moet in de après ski.
Arancini zijn eigenlijk een soort bitterballen. Alleen in plaats van ragout zit er dan risotto in. I...
Bekijken
Arancini zijn eigenlijk een soort bitterballen. Alleen in plaats van ragout zit er dan risotto in. In dit geval risotto met gekonfijte eend. Mmmmm
Eend gaat mega goed met de zoet-frisse smaken van fruit. Je kunt dus als dip een fruitconfiture gebruiken en deze eventueel zelf nog op smaak brengen. Wij hebben een druivenjam met rode peper gebruikt als dip. Geen zin in? Geeft niks, dan pak je lekker truffelmayonaise of iets anders in die richting. Dip ze in ieder geval niet in de mosterd.
Een tostada is een gefrituurde tortilla die vaak wordt gebruikt om de rest van een gerecht op te ser...
Bekijken
Een tostada is een gefrituurde tortilla die vaak wordt gebruikt om de rest van een gerecht op te serveren. Wij maakten deze knapperige tortilla’s iets gezonder in de oven, met guacamole, tomaat en gegrilde kip. Door de tortilla in de oven te bakken in plaats van in de frituur zijn deze een stuk minder vet, maar niet perse minder krokant. Met de geraspte kaas erop krijg je een heerlijke krokante tostada.
Wafels.. Yummie! Heerlijk in alle soorten en maten. Wij zijn nu gegaan voor een hartige variant met...
BekijkenWafels.. Yummie! Heerlijk in alle soorten en maten. Wij zijn nu gegaan voor een hartige variant met een soort-van-gezonde wafel zelf. Je kunt hem alsnog heerlijk hangover-proof maken met de bacon, kaas en ei, maar dan met wat groente als tegenhanger. Je kunt er ook voor kiezen om andere wafels te maken. Bijvoorbeeld met Italiaanse kruiden en parmezaanse kaas. Ga hiervoor terug naar de back to basics pagina.
Jullie weten toch wel het ontbijt van de McDonalds? De McMuffin Bacon and Egg? Nou, die hebben wij d...
BekijkenJullie weten toch wel het ontbijt van de McDonalds? De McMuffin Bacon and Egg? Nou, die hebben wij dus nagemaakt. En met wat voor resultaat.. Wauw! Het is even een werkje maar gelukkig maak je in één keer 10 stuks en kun je ze heel makkelijk invriezen. Onderstaand recept zijn alleen de muffins dus beleg ze met wat je maar lekker vindt. Weetje: deze Engelse muffins zijn lactosevrij en ook gelijk vegan! Dus heb je last van lactose of andere dierlijke producten, happy you.. Je gaat hier volop van genieten.
Hebben jullie het basisrecept voorbij zien komen voor de Engelse Muffins? Zo nee, dan zou ik snel ga...
Bekijken
Hebben jullie het basisrecept voorbij zien komen voor de Engelse Muffins? Zo nee, dan zou ik snel gaan kijken als ik jou was. Echt een aanrader, en al helemaal met dit recept voor het perfecte beleg. Het is een combinatie van romig, pittig, fris en lekker zout en vet van de bacon en kaas. PER-FECT katervoer. LET OP!! de bereidingstijd staat hier op 15 minuten, maar dat is alleen als je de muffins zelf al hebt gemaakt.
Houden jullie ook zo van wintersport? Helaas zit dat er even niet in en daarom brengen wij Oostenrij...
Bekijken
Houden jullie ook zo van wintersport? Helaas zit dat er even niet in en daarom brengen wij Oostenrijk hierheen. Dit is een van onze favo lunch gerechten op de piste! Wat is die van jullie?
Cheat tip! Kaiserschmarrn wordt vaak geserveerd met een bessencompote. Je kunt dit gemakkelijk zelf maken door (ingevroren) cranberries te mengen met een cranberrysaus uit een potje. Even samen verwarmen en klaar!
De portie die wij hier maken is goed voor 2 personen als avondeten of voor 4 personen als dessert. Voor de lunch kun je ook 2 personen rekenen, want ook al is iets minder ook voldoende, het is zoooo lekker dat het wel op komt.
Zoals je wel kunt zien op onze site, vinden wij het heerlijk om te variëren met wafels. Niet alleen...
BekijkenZoals je wel kunt zien op onze site, vinden wij het heerlijk om te variëren met wafels. Niet alleen in de toppings, maar ook in het beslag. Deze versie is zoet; met kokos in het beslag. Hij is heerlijk om als ontbijt, brunch of gewoon voor de lekker te eten met wat vers fruit en vanille skyr erop. En dan is hij ook nog eens healthy-ish.. Tip! heb je geen kokosmeel, dan kun je ook alleen bloem gebruiken. Kokosmeel neemt meer vocht op dan bloem. Gebruik daarom 60 gram bloem in plaats van 40 gram kokosmeel.
Wil je eens wat anders proberen dan aardappel rösti? Wij maakten een variant zonder aardappel en ver...
BekijkenWil je eens wat anders proberen dan aardappel rösti? Wij maakten een variant zonder aardappel en vervingen deze met pastinaak. De Zwitserse klassieker in een nieuw jasje dus. Heerlijk met fris-pittige smaken zoals ui en mierikswortel. Wij hebben dit gecombineerd met Hollandse garnaaltjes, maar je kunt hem ook heel makkelijk vega houden of met een gedroogde ham eten.
Deze Mexicaanse tosti’s zijn perfect voor een vrijdagavond met vrienden. Ze zijn snel klaar en...
Bekijken
Deze Mexicaanse tosti’s zijn perfect voor een vrijdagavond met vrienden. Ze zijn snel klaar en je kunt ze gemakkelijk van tevoren voorbereiden. De dubbelgevouwen tortilla wraps hebben wij deze keer gevuld met pompoen, rode ui, chorizo en cheddar. Natuurlijk mag een avocado salsa niet ontbreken. De kaas aan de binnenkant smelt lekker terwijl de kaas aan de buitenkant zorgt voor een nog krokanter laagje!
Een burger van gebakken zalmfilet met een wasabi-avocado crème en ingelegde biet, op een volkoren pi...
BekijkenEen burger van gebakken zalmfilet met een wasabi-avocado crème en ingelegde biet, op een volkoren pita broodje. Niet teveel werk, wel veel smaak. Perfect voor doordeweeks dus. En met vis, dus goed voor de aanvoer van onverzadigde vetten (de goeie vetten dus).
De flammkuchen wordt steeds populairder in Nederland. In veel supermarkten kun je de bodems al los k...
Bekijken
De flammkuchen wordt steeds populairder in Nederland. In veel supermarkten kun je de bodems al los kopen en zelf eindeloos variëren met de toppings. dit is onze favoriet met gerookte zalm, venkel en dille.
Weetje! De flammkuchen komt oorspronkelijk uit de Elzas, een Franse streek die de grens met Duitsland vormt. Wij zijn meer bekend met de Duitse benaming van het gerecht, maar de Fransen noemen het de Tarte Flambée.
Tijd voor een nieuwe variatie op de hotog. Deze Koreaanse versie, lekker pittig met sriracha mayonai...
Bekijken
Tijd voor een nieuwe variatie op de hotog. Deze Koreaanse versie, lekker pittig met sriracha mayonaise, bosui en kimchi. Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht van gefermenteerde kool. Het is een vorm van ingelegde groenten. Door de jaren heen werden daar steeds meer ingrediënten aan toegevoegd, zoals de pittige peper. Je kunt kimchi bij veel supermarkten in een pot kopen.
Okonomiyaki, een hele mond vol. Lastig uit te spreken voor ons, westerlingen, maar oooooh wat is dit...
BekijkenOkonomiyaki, een hele mond vol. Lastig uit te spreken voor ons, westerlingen, maar oooooh wat is dit lekker. Wij hebben deze Japanse hartige pannenkoek benoemd tot een van onze favoriete Aziatische gerechten. De klassieker wordt gemaakt met Chinese worst, maar het zou ons gerecht niet zijn als we er geen eigen draai aan hadden gegeven.
Heerlijke zachte avocado, zoetzure koolsla, kabeljauw in een miso marinade en onze eigen Spicy Green...
BekijkenHeerlijke zachte avocado, zoetzure koolsla, kabeljauw in een miso marinade en onze eigen Spicy Green Sauce! Niet al te moeilijk, maar wel een echte showstopper en vooral.. niet normaal lekker.
Hotdogs.. Iets wat je overal ter wereld terug ziet. De echte New York style hotdog bijvoorbeeld. Of...
BekijkenHotdogs.. Iets wat je overal ter wereld terug ziet. De echte New York style hotdog bijvoorbeeld. Of de Duitse variant, met zuurkool. Maar buiten dat kun je er van alles mee doen! Zoals bijvoorbeeld Mexicaanse toppings gebruiken. Geloof me: dit wil je..
Deze flatbreads zijn onze favoriete sitedish bij ongeveer alles! Bij vlees op de bbq, in plaats van...
Bekijken
Deze flatbreads zijn onze favoriete sitedish bij ongeveer alles! Bij vlees op de bbq, in plaats van een stokbroodje. Bij een borrel, om te dippen. Bij een curry, om de laatste druppels saus uit de kom te krijgen. Ik kan nog wel even doorgaan.. Maar het komt erop neer: deze flatbreads zijn super snel en super lekker. Maken dus!
Je kunt de flatbreads op smaak brengen met de kruiden die je zelf lekker vindt. Ik hou van warme kruidenmixen zoals garam masala of za'atar. Hou jij meer van fris? Dan kun je er wat citroen schil in raspen en gedroogde frisse kruiden in doen zoals peterselie en bieslook. Deze flatbreads zijn makkelijk in te vriezen. Je kunt ze daarna in de pan of magnetron weer opwarmen.
De ultieme streetfood die in Nederland steeds populairder wordt, ook wel de Lahmacun. In plaats van...
BekijkenDe ultieme streetfood die in Nederland steeds populairder wordt, ook wel de Lahmacun. In plaats van afhalen kun je deze ook heel makkelijk zelf maken! Een dunne deegbodem met daarop een gehaktmengsel. Je kunt de toppings geheel naar wens invullen. Tip! Als je zelf het deeg maakt, bak deze dan niet af in de oven maar in een pan met deksel. Het deeg blijft dan zacht en flexibel, waardoor je deze gemakkelijk op kunt rollen zoals dat hoort bij een Turkse pizza.
De titel zegt het al: wij hebben een variant bedacht op de okonomiyaki met minder koolhydraten, mind...
Bekijken
De titel zegt het al: wij hebben een variant bedacht op de okonomiyaki met minder koolhydraten, minder suikers en minder vet. Een gezonde(re) okonomiyaki dus, dan ons originele recept.
Als je al bekend bent met ons originele recept (ook een recept met onze eigen twist op de authentieke versie) zul je zien dat die saus onder andere chilisaus en ketchup bevat. In deze variant gebruikten wij tomaten frito, een stuk gezonder maar echt waar: even lekker!
Deze virgin martini met lychee is echt even genieten. Wat voor reden jij ook hebt om niet te drinken...
Bekijken
Deze virgin martini met lychee is echt even genieten. Wat voor reden jij ook hebt om niet te drinken, een mocktail is perfect als vervanger op een gezellige avond borrelen. Wij gebruikten Nectar Lychee sap van Alain Milliat, verkrijgbaar bij de Gall & Gall. Je kunt naar voorkeur natuurlijk ook andere fruitsappen gebruiken.
Omusoba is een perfecte mix van de smaken van okonomiyaki, maar dan in een omelet vorm. Je vult de o...
Bekijken
Omusoba is een perfecte mix van de smaken van okonomiyaki, maar dan in een omelet vorm. Je vult de omelet met volkoren noedels en groenten en topt hem af met dezelfde sauzen als de okonomiyaki: Japanse mayonaise en een bruine saus op sojabasis.
Deze Mexicaanse hit is perfect voor bij de borrel met vrienden; het ultieme comfort food! Wij zijn g...
Bekijken
Deze Mexicaanse hit is perfect voor bij de borrel met vrienden; het ultieme comfort food! Wij zijn gek op nacho's voor bij de borrel. Het is snel klaar en je kunt er van alles aan toevoegen. Zo sta je niet lang in de keuken terwijl je gasten er zijn. Voor een volledige avondmaaltijd kun je extra toppings zoals pulled chicken of bonen en mais toevoegen. Helemaal makkelijk is het om de nacho's op een bakplaat met bakpapier te serveren. Scheelt weer een ovenschaal afwassen.
Deze kip kebabs zijn perfect voor een winterbarbecue met vrienden. Een echte showstopper waar nieman...
Bekijken
Deze kip kebabs zijn perfect voor een winterbarbecue met vrienden. Een echte showstopper waar niemand genoeg van kan krijgen. Door de bacon in de kebabs krijgen ze lekker veel smaak, maar blijven ze ook lekker juicy. De barbecuesaus zorgt voor een zoetje tegenover de zoute bacon. Je kan de kebabs al van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De smaken van de kruiden en de barbecuesaus hebben dan mooi de tijd om in te trekken. Serveer bijvoorbeeld met (zelfgemaakte) flatbreads, tzatziki en komkommer salade. Heb je geen zin om buiten in de kou bij de barbecue te staan? Dan kun je ze ook gemakkelijk in een grillpan bakken.
Deze heerlijke pannenkoekjes zijn perfect om je zondag mee te starten! Vooral tijdens de koude dagen...
BekijkenDeze heerlijke pannenkoekjes zijn perfect om je zondag mee te starten! Vooral tijdens de koude dagen doet de combinatie van kaneel met pompoen het heel goed. Ze zijn nog lekkerder in combinatie met de topping van vanillekwark en zelfgemaakte granola. Tip: Maak gelijk pompoenpuree van een hele pompoen. De rest kun je dan invriezen en later gebruiken voor bijvoorbeeld muffins, wafels, of zelfs pompoen lasagne. Dit recept is goed voor ongeveer 15 pannenkoekjes
Falafel is een vegetarisch gerecht, gemaakt van gestampte kikkererwten met heel veel kruiden en is v...
Bekijken
Falafel is een vegetarisch gerecht, gemaakt van gestampte kikkererwten met heel veel kruiden en is vooral bekend in het Midden-Oosten. Deze fastfood snack wordt veel gegeten in een pitabroodje, op Libanees platbrood of op Turks brood. Wij maakten een pizza van naanbrood met tzatziki, munt en komkommerlinten. Normaal gesproken worden de falafel balletjes gefrituurd, maar veel falafel kan ook in de oven bereid worden. Dat is een stuk minder ongezond.
De hamburger is toch wel de meeste bekende streetfood en dan vooral de variant met kaas is ontzetten...
Bekijken
De hamburger is toch wel de meeste bekende streetfood en dan vooral de variant met kaas is ontzettend populair. In plaats van varken of rund kun je de burgers ook heel goed met kip maken. Kipgehakt heeft veel smaak en is niet snel droog. Ook kun je de kruiden helemaal naar wens invullen. Deze Mexicaanse variant is lekker pittig door de salsa, maar ook een beetje zoet door de chilisaus. Door de cheddar en de quacamole is hij extra smeuig.
De hotdog is een traditioneel Duits gerecht, gemaakt van een Frankerfurter worst op een broodje. Dez...
Bekijken
De hotdog is een traditioneel Duits gerecht, gemaakt van een Frankerfurter worst op een broodje. Deze werd geserveerd met zuurkool en mosterd. De naam is afkomstig van de vorm van de worst, die lijkt op een "dachshund", de teckel. Deze originele variant kan dus ook niet ontbreken in de oneindige lijst aan variaties voor dit populaire gerecht. Door er gefrituurde uitjes aan toe te voegen krijg je een heerlijke crunch.
Loaded fries zijn niets anders dan frietjes met heel veel topping. Behalve alleen een saus, zit er v...
BekijkenLoaded fries zijn niets anders dan frietjes met heel veel topping. Behalve alleen een saus, zit er vaak ook groente of vlees over de frietjes heen. Wij gingen deze keer voor een aziatische topping met gemarineerde kippendij. Ontzettend lekker voor op je cheatday. Of gewoon als je er zin in hebt ;)
De zoete aardappel en de zoute gerookte zalm is een perfecte combi! Wij aten hem als diner, maar voo...
BekijkenDe zoete aardappel en de zoute gerookte zalm is een perfecte combi! Wij aten hem als diner, maar voor de brunch is deze ook heerlijk. Vervang de tomaten door een gebakken of gekookt ei. Weetje! Rösti is oorspronkelijk een Zwitsers gerecht en wordt meestal gemaakt met aardappel. Ook hiermee wordt veel gevarieerd. Bijvoorbeeld door er spek, appel, of kaas aan toe te voegen.
Heb jij een brunch op de planning staan? Of heb je gewoon behoefte aan een extravagant ontbijt? Maak...
BekijkenHeb jij een brunch op de planning staan? Of heb je gewoon behoefte aan een extravagant ontbijt? Maak deze croque madame deluxe: Een tosti met truffel, champignons, Coppa di Parma en een spiegelei. Weetje! De croque monsieur is de Franse vertaling van een tosti en de Fransen voegen aan onze tosti nog eens een bechamelsaus toe. De croque madame heeft geen bechamelsaus maar in plaats daarvan spiegelei bovenop.
Deze Mexicaanse klassieker is een cocktail op basis van Tequila, limoen en zout. Wat we allemaal ook...
BekijkenDeze Mexicaanse klassieker is een cocktail op basis van Tequila, limoen en zout. Wat we allemaal ook kennen in de vorm van een shot. Een Margarita is een vrij sterke cocktail, omdat deze in de basis niet wordt gemengd met frisdrank. Maar uiteraard kun je ook hier je eigen draai aan geven. De cranberry siroop is fris, maar ook zoet en is daardoor een mooie tegenhanger van de verschillende soorten citrus die wij gebruikten. Voor een winterse touch hebben wij wat kaneel aan de siroop toegevoegd. De Margarita wordt oorspronkelijk geserveerd met een zoutrandje op het glas. In plaats daarvan hebben wij de cranberry siroop gebruikt voor een suikerrandje. Probeer ook eens de gesuikerde cranberry's. Dit ziet er super feestelijk uit en het is helemaal niet moeilijk!
Ramen is een Japanse noodle soep, welke je met veel verschillende toppings kunt eten. Deze variant i...
BekijkenRamen is een Japanse noodle soep, welke je met veel verschillende toppings kunt eten. Deze variant is gemaakt met gegrilde kippendij, shiitake en soba noodles (glutenvrije noodles van boekweitmeel). Weetje! De bouillon is de absolute smaakmaker van dit gerecht en wordt in de Japanse keuken vaak gemaakt van Dashi, een bouillonpoeder gemaakt van Kombu (een zeewier) en gedroogde tonijn.
In de slowcooker kun je elk stukje vlees wat normaal taai is, omtoveren tot iets wat smelt in je mon...
BekijkenIn de slowcooker kun je elk stukje vlees wat normaal taai is, omtoveren tot iets wat smelt in je mond. Je kunt alle smaken gebruiken die je zelf lekker vindt óf gewoon ons recept gebruiken. Want die is echt heel goed.. Tip! Je haalt ongeveer 10 porties uit dit recept, afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken. Gelukkig, kun je de pulled pork makkelijk invriezen. Doe porties in diepvrieszakjes, laat je gootsteen vollopen en laat voorzichtig de (nog niet gesloten) zakjes in het water zakken tot je bijna bij de opening bent. Op deze manier duwt het water al de lucht eruit. Wanneer dit lukt, zip je het zakje dicht terwijl hij nog in het water hangt. Droog het zakje af, duw de inhoudt plat en vries ze plat in. Zo bevriezen ze snel, maar ontdooien ze later ook weer snel.
Best of two worlds!! Sushi.. als een burrito. Lekker happen uit het vuistje dus. Je kunt er natuurli...
BekijkenBest of two worlds!! Sushi.. als een burrito. Lekker happen uit het vuistje dus. Je kunt er natuurlijk in doen wat je zelf wilt, maar wij maakten hem met zalm en krabsticks. Hou je niet van vis? Vul hem dan met gemarineerde kip of reepjes krokante kip schnitzel. Wil je voor vega gaan? Kan ook! Neem wat meer van de rest of gebruik tofu of tempeh als vervanger voor de zalm.
Bao is een Chinees gestoomd broodje en kan op veel verschillende manieren worden bereid. Deze Koreaa...
BekijkenBao is een Chinees gestoomd broodje en kan op veel verschillende manieren worden bereid. Deze Koreaanse variant hebben wij gemaakt met krokante garnalen in gochujang saus, kimchi en ingelegde komkommer. Weetje! Gochujang is een Koreaanse chilipasta en bevat naast chili’s ook kleefrijst en sojabonen-pasta. In combinatie met honing, bruine suiker, gember en sojasaus krijg je een heerlijke “sticky” saus.
Deze saus is pittig, romig en fris tegelijk. En dat ook nog vegan. Hij is daardoor makkelijk te comb...
BekijkenDeze saus is pittig, romig en fris tegelijk. En dat ook nog vegan. Hij is daardoor makkelijk te combineren met heel veel recepten. Twijfel dus niet om een heel recept te maken als je eigenlijk maar een klein beetje nodig hebt. Hij komt wel op ;)
Banh mi klinkt misschien als bami, maar is iets compleet anders! Het is namelijk een vietnamees bele...
BekijkenBanh mi klinkt misschien als bami, maar is iets compleet anders! Het is namelijk een vietnamees belegd broodje. Wij kozen hier voor een topping van varkenspaté en grilled chicken. Weetje! ‘Banh mi’ is een Vietnamees woord voor ‘brood’. Je kunt er dus van alles op doen maar de meest bekende variant is met een paté, ingelegde groenten en een vleessoort.
De Cuban sandwich is, net als zijn broertje: de Reuben sandwich, niets meer dan een super rijk beleg...
BekijkenDe Cuban sandwich is, net als zijn broertje: de Reuben sandwich, niets meer dan een super rijk belegde panini. Het verschil tussen deze twee zit hem in het beleg. De Cuban sandwich bestaat uit mosterd, twee varianten varkensvlees, Zwitserse smeltkaas en augurk. De Reuben sandwich houden jullie nog van ons tegoed! Tip! Heb je een keer tijd en zin om zelf pulled pork te maken? Doe dit dan gelijk in een grote hoeveelheid. Je kunt deze in kleine porties invriezen en later weer eens gebruiken voor bijvoorbeeld in een taco. De sandwich is geweldig om te eten als een flinke portie kater brunch, maar geloof me: het vult ook meer dan genoeg om als avondeten op te peuzelen. Je aderen slippen er wel direct van dicht, dus voor het idee is het lekker om er een frisse salade bij te eten.
Het maken van pulled pork klinkt heel lastig. Misschien dat het mensen afschrikt dat het zo lang duu...
BekijkenHet maken van pulled pork klinkt heel lastig. Misschien dat het mensen afschrikt dat het zo lang duurt, of denken mensen dat ze er speciaal apparatuur voor nodig hebben. Gelukkig is niets minder waar. Het maken van pulled pork kost namelijk inderdaad veel tijd, maar is heel makkelijk te maken in alleen de oven. Dit kan echt iedereen, ook jij!
Salad bowl: het comfort en gemak van eten uit een kom in plaats van een bord! Deze Vietnamese varian...
BekijkenSalad bowl: het comfort en gemak van eten uit een kom in plaats van een bord! Deze Vietnamese variant is met pittige burgertjes van kipgehakt, wortellinten, komkommer, mango en een limoen-chili dressing. Met een bowl kun je eindeloos variëren. Denk aan een sushi bowl, falafel bowl, of de Hawaiiaanse poke bowl. Deze laatste wordt naar traditie gemaakt met gemarineerde rauwe vis in blokjes gesneden en geserveerd met rijst en groenten.
De Gyoza is de Japanse variant van de Chinese dumplings welke in China Jiaozi worden genoemd; een pa...
BekijkenDe Gyoza is de Japanse variant van de Chinese dumplings welke in China Jiaozi worden genoemd; een pakketje van deeg, waarvan de inhoud altijd een verrassing is. Zo heb je een vulling van garnalen, varkensvlees, kip, en ook deze vegetarische Gyoza. Weetje! De dumpling is een verzamelnaam van gevulde deegpakketjes, met diverse vullingen en bereidingswijze. De Gyoza is een variant welke eerst gestoomd wordt en daarna aan één kant knapperig wordt gebakken.
De taco is het ultieme streetfood van Mexico en hier kun je eindeloos mee variëren. Wij maakten de t...
BekijkenDe taco is het ultieme streetfood van Mexico en hier kun je eindeloos mee variëren. Wij maakten de taco’s met pulled pork, salsa van mango en ananas en ingelegde rode ui. Tip! Door rode ui in te leggen (in azijn met water, suiker en zout), krijgt het deze prachtige felroze kleur.
Dit populaire broodje is een streetfood fenomeen uit Israël, waar het veel wordt gegeten als ontbijt...
BekijkenDit populaire broodje is een streetfood fenomeen uit Israël, waar het veel wordt gegeten als ontbijt. Een sandwich van pitabrood of flatbread met o.a. gegrilde aubergine, hummus, gekookt ei, sla en amba (pittige mango saus). Weetje! Sjabbat is de wekelijkse rustdag in het Jodendom. Omdat er dan niet gekookt mag worden, gebruikte men de restjes van de avond ervoor in een ontbijt sandwich, en zo ontstond de Sabich. De Amba is in een weckpot in de koelkast 2-3 weken te bewaren.
Loaded fries is niets anders dan frites met heerlijke toppings. En dat kan van alles zijn. Deze vari...
BekijkenLoaded fries is niets anders dan frites met heerlijke toppings. En dat kan van alles zijn. Deze variant is met guacemole en pittige tomatensalsa. Cheat tip! Koop een potje salsa en voeg er zelf gesneden cherry tomaatjes aan toe. Vooral leuk met verschillende kleuren tomaat.
Zin in sushi, maar geen zin om die rollen te maken? Gooi alles bij elkaar in een kom! Avocado, zalm,...
BekijkenZin in sushi, maar geen zin om die rollen te maken? Gooi alles bij elkaar in een kom! Avocado, zalm, komkommer, wakame en ingelegde rode kool. Oja, en sushirijst ;) De furikake maakt het feest compleet Weetje! Furikake is een Japanse smaakmaker die veel wordt gebruikt als topping op een gerecht. Het heeft een lichtpittige en zoute smaak en bestaat uit bonito flakes (gedroogde en geschaafde tonijn), wasabi, zeewier, sesamzaad, zout en de Japanse smaakversterker ve-tsin.
Krokante kippendij, honing-mosterdsaus, avocado en koolsla.. wat wil je nog meer? Zoete aardappel fr...
BekijkenKrokante kippendij, honing-mosterdsaus, avocado en koolsla.. wat wil je nog meer? Zoete aardappel frietjes natuurlijk. Wij deden de burger na het frituren nog even in de oven met flink wat kaas erover. Tip! Je kunt bij het maken van zoete aardappel frietjes kiezen uit twee opties: Koop ze kant-en-klaar uit het vriesvak van de supermarkt voor een goed krokante friet óf maak ze zelf en bak ze in de oven met flink wat specerijen. Deze laatste optie wordt iets minder krokant maar is wel een goede optie als je de burger zelf al vet zat vindt.
De combinatie van de krokante gefrituurde kip met de zachte wafels en zoete maple syrup is een culin...
BekijkenDe combinatie van de krokante gefrituurde kip met de zachte wafels en zoete maple syrup is een culinaire traditie uit de Zuidelijke Verenigde Staten en wordt gegeten als ontbijt, lunch of diner. Wij eten deze wafels graag als anti hangover brunch op de zondag. Trick! Wil je deze guilty pleasure iets minder ongezond? Maak de wafels dan met bloemkoolrijst, ei , oude- en parmezaanse kaas.
Deze köfte van lamsvlees serveerden wij met volkoren Libanees platbrood, muhammara, gegrilde au...
Bekijken
Deze köfte van lamsvlees serveerden wij met volkoren Libanees platbrood, muhammara, gegrilde aubergine en yoghurtsaus. Weetje! Köfte wordt vaak als streetfood gegeten, voor onderweg. Daarom is het flatbread oorspronkelijk zacht zodat deze makkelijk op te rollen is en alle ingrediënten bij elkaar houdt.
De rode curry is het meest bekende streetfood gerecht van Thailand. De Thaise streetfood staat beken...
BekijkenDe rode curry is het meest bekende streetfood gerecht van Thailand. De Thaise streetfood staat bekend om de fantastische kleuren, geuren en vooral ook de intense smaken. Tip! Gebruik de rode curry pasta als basis voor een heerlijke soep, zoals wij hier deden. Deze variant is gemaakt met wortel, paprika en kokosmelk, geserveerd met naanbrood.
De hotdog kennen wij als een typisch Amerikaans gerecht, maar door de topping kun je er je eigen dra...
BekijkenDe hotdog kennen wij als een typisch Amerikaans gerecht, maar door de topping kun je er je eigen draai aan geven. Wij maakten een Indische variant met atjar, taugé en pindasaus. Tip! Een crunch geeft net dat beetje extra aan je hotdog. Denk bijvoorbeeld aan nootjes, seroendeng of zoals wij deden: gefrituurde uitjes.
Springrolls zijn loempia’s van Vietnamese rijstvellen, welke je niet hoeft te bakken of frituren, ma...
BekijkenSpringrolls zijn loempia’s van Vietnamese rijstvellen, welke je niet hoeft te bakken of frituren, maar alleen even in water te wellen. Deze rijstvellen hebben wij gevuld met komkommer, wortel, avocado en garnalen met een lichte limoen, chili dressing. Voor de crunch gebruikten wij gezouten pinda’s. Weetje! De rijstvellen zijn perfect wanneer je gaat voor een gezonde streetfood optie. Ze zijn namelijk licht verteerbaar, laag in calorieën en glutenvrij. Als je dit recept glutenvrij wilt eten, let dan op dat je glutenvrije sojasaus gebruikt in de dressing. De meeste chilisaus is wel al glutenvrij, maar check ook dit even voor de zekerheid.
Een echte take-away klassieker: Griekse pita’s. Wij vulden hem met typische Griekse ingrediënten zoa...
BekijkenEen echte take-away klassieker: Griekse pita’s. Wij vulden hem met typische Griekse ingrediënten zoals rode ui, feta kaas en tzatziki saus. Maar je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren. Tip: Griekse pita’s zijn moeilijk te krijgen. Je kunt ze dus zelf maken met dit recept óf een bezoekje brengen aan de Jumbo. Deze heeft namelijk als een van de weinige supermarkten wel Griekse pita’s in huis. Je kunt de pita's heel makkelijk invriezen in een diepvrieszakje en ze per stuk weer laten ontdooien.
De perfecte herfstvariant van de Italiaanse klassieker met pompoen, paddenstoelen, salie en deze pra...
BekijkenDe perfecte herfstvariant van de Italiaanse klassieker met pompoen, paddenstoelen, salie en deze prachtige Magic Blue basilicum. Wij hebben voor deze variant een kant en klare courgette pizzabodem gebruikt. Tip: Zowel de blaadjes met een paarse onderkant, als de mooie paarse bloemetjes van de Magic Blue basilicum zijn eetbaar. Leuk voor op een pizza, maar ook salades geef je hiermee een indrukwekkende uitstraling. Je kunt deze pizza ook makkelijk vegetarisch maken door de pancetta te vervangen voor iets anders zout, zoals feta kaas.
De hamburger – het klassieke streetfood gerecht uit Amerika – maar dan net even anders. Vervang het...
BekijkenDe hamburger – het klassieke streetfood gerecht uit Amerika – maar dan net even anders. Vervang het vlees eens door vis zoals deze burger van fijn gemalen kabeljauw met sriracha mayonaise en wortel linten. Op een bruin of wit broodje? Tip: Voor het maken van visburgers kun je prima visfilets uit de diepvries kopen. Zorg wel dat je ze goed laat ontdooien en goed droog dept voor je ze mengt met de rest van je ingrediënten. Je kunt de burger los eten (hij is groot zat), maar het is ook lekker met groentefrietjes.