Het enige goede wat wij kunnen bedenken aan een hangover is het eten dat je jezelf dan gunt. Maar stiekem gunnen wij dat onszelf ook zonder de kater. Deze gerechten zijn perfect voor de zondagbrunch, met of zonder kater.
Deze heerlijke broodjes doen een beetje denken aan hartige scones. Ze zijn flaky van binnen en kroka...
Bekijken
Deze heerlijke broodjes doen een beetje denken aan hartige scones. Ze zijn flaky van binnen en krokant van buiten. En die cheddar smelt tijdens het bakken door het deeg heen. Het lekkerst zijn ze gelijk uit de oven, als ze nog warm zijn. Met een beetje gezouten boter.
Deze Amerikaanse broodjes worden gemaakt met karnemelk en boter. Door beide zo koud mogelijk door het deeg te mengen krijg je een super flaky deeg. Een leuk trucje om boter snel koud door je deeg te mengen: Rasp de boter in plaats van snijden.
Hartige pannenkoekjes zijn onze favoriet en winnen het bijna altijd van de zoete pannenkoekjes voor...
Bekijken
Hartige pannenkoekjes zijn onze favoriet en winnen het bijna altijd van de zoete pannenkoekjes voor ons. Vooral deze supersnelle courgette pannenkoekjes. Ze zijn namelijk heel makkelijk te maken, zeker als je kiest voor al geraspte “courgette spaghetti” uit de supermarkt, én ook nog eens healthy-ish.
Tip! Je kunt deze hartige pannenkoekjes als sidedish serveren bij diner, maar ook als ontbijt/brunch zijn ze heerlijk. Maak deze “stack” pancakes dan af met uitgebakken spek en/of guacamole.
De tosti pannenkoek is een niet normaal goed huwelijk tussen de Hollandse ham-kaas tosti en de Holla...
Bekijken
De tosti pannenkoek is een niet normaal goed huwelijk tussen de Hollandse ham-kaas tosti en de Hollandse pannenkoeken. Een dubbele topper van eigen bodem dus.
Het is nogal een machtige pannenkoek, maar dit is zó lekker, dat je sowieso een tweede gaat nemen. Gezond kan je het niet noemen, maar dat geeft ook niks.. Hebben we niet allemaal wel eens behoefte aan een cheat-day? Wij 5 dagen in de week.
Het recept is voor ongeveer 6 pannenkoeken. Je kunt ook kleintjes maken voor ontbijt of brunch, dan haal je er ongeveer 10 uit. Gebruik bij het bakken dan eens olie in plaats van boter om de pan in te vetten, dan worden de pannenkoeken knapperiger.
Dit is niet zomaar een wafel, maar een echte Luikse wafel. Weetjewel, die met die brokken suiker er...
Bekijken
Dit is niet zomaar een wafel, maar een echte Luikse wafel. Weetjewel, die met die brokken suiker er in! Ze zijn wat harder van structuur dan een luchtige Brusselse wafel en zijn zonder toppings al enorm lekker!
Die brokken suiker, die half gekarameliseerd zijn aan de buitenkant, maken deze wafel zo onweerstaanbaar. En de geur wanneer je ze bakt natuurlijk. De suiker die daarvoor gebruikt wordt is parelsuiker, omdat deze suiker niet smelt wanneer je het verwarmd.
Weer eens een ander ontbijt dan je dagelijkse smoothiebowl of boterham met pindakaas. Een heerlijke...
Bekijken
Weer eens een ander ontbijt dan je dagelijkse smoothiebowl of boterham met pindakaas. Een heerlijke hartig ontbijt met romige yoghurt, kruiden, gepocheerde eieren en chiliboter.
Dit gerecht, wat eigenlijk Cilbir heet, is heerlijk om te eten met naanbrood of getoast robuust brood. Dan kun je het dippen en heb je ook gelijk iets krokants tussen alle zachte texturen.
Een burrito als ontbijt.. Ja het kan en het is echt lekker! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als...
Bekijken
Een burrito als ontbijt.. Ja het kan en het is echt lekker! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Liever geen jalapeno op de vroege ochtend, laat ze dan weg. Onze favoriet is deze versie met scrambled eggs, tomaat, ham en cheddar.
Je kunt deze ontbijt burrito ook heel makkelijk invriezen. Even laten ontdooien en in de pan of in de oven bakken en klaar. Perfect voor een kater ontbijt.
Maar het is ook heel handig als je nog wraps over hebt van de avond ervoor. Vul ze met iets lekkers dat je nog in de koelkast hebt liggen en maak er een burrito van.
Deze bagel heeft zo'n beetje alles voor het perfecte ontbijt. Of je nu een kater hebt of niet, dit i...
Bekijken
Deze bagel heeft zo'n beetje alles voor het perfecte ontbijt. Of je nu een kater hebt of niet, dit is de manier om je zondag mee te starten. Een verse afgebakken bagel, gerookte zalm, smeuige guacamole, en ei met gesmolten kaas. Need I say more?
Wafels.. Yummie! Heerlijk in alle soorten en maten. Wij zijn nu gegaan voor een hartige variant met...
BekijkenWafels.. Yummie! Heerlijk in alle soorten en maten. Wij zijn nu gegaan voor een hartige variant met een soort-van-gezonde wafel zelf. Je kunt hem alsnog heerlijk hangover-proof maken met de bacon, kaas en ei, maar dan met wat groente als tegenhanger. Je kunt er ook voor kiezen om andere wafels te maken. Bijvoorbeeld met Italiaanse kruiden en parmezaanse kaas. Ga hiervoor terug naar de back to basics pagina.
Hebben jullie het basisrecept voorbij zien komen voor de Engelse Muffins? Zo nee, dan zou ik snel ga...
Bekijken
Hebben jullie het basisrecept voorbij zien komen voor de Engelse Muffins? Zo nee, dan zou ik snel gaan kijken als ik jou was. Echt een aanrader, en al helemaal met dit recept voor het perfecte beleg. Het is een combinatie van romig, pittig, fris en lekker zout en vet van de bacon en kaas. PER-FECT katervoer. LET OP!! de bereidingstijd staat hier op 15 minuten, maar dat is alleen als je de muffins zelf al hebt gemaakt.
Zoals je wel kunt zien op onze site, vinden wij het heerlijk om te variëren met wafels. Niet alleen...
BekijkenZoals je wel kunt zien op onze site, vinden wij het heerlijk om te variëren met wafels. Niet alleen in de toppings, maar ook in het beslag. Deze versie is zoet; met kokos in het beslag. Hij is heerlijk om als ontbijt, brunch of gewoon voor de lekker te eten met wat vers fruit en vanille skyr erop. En dan is hij ook nog eens healthy-ish.. Tip! heb je geen kokosmeel, dan kun je ook alleen bloem gebruiken. Kokosmeel neemt meer vocht op dan bloem. Gebruik daarom 60 gram bloem in plaats van 40 gram kokosmeel.
Deze heerlijke pannenkoekjes zijn perfect om je zondag mee te starten! Vooral tijdens de koude dagen...
BekijkenDeze heerlijke pannenkoekjes zijn perfect om je zondag mee te starten! Vooral tijdens de koude dagen doet de combinatie van kaneel met pompoen het heel goed. Ze zijn nog lekkerder in combinatie met de topping van vanillekwark en zelfgemaakte granola. Tip: Maak gelijk pompoenpuree van een hele pompoen. De rest kun je dan invriezen en later gebruiken voor bijvoorbeeld muffins, wafels, of zelfs pompoen lasagne. Dit recept is goed voor ongeveer 15 pannenkoekjes
Heb jij een brunch op de planning staan? Of heb je gewoon behoefte aan een extravagant ontbijt? Maak...
BekijkenHeb jij een brunch op de planning staan? Of heb je gewoon behoefte aan een extravagant ontbijt? Maak deze croque madame deluxe: Een tosti met truffel, champignons, Coppa di Parma en een spiegelei. Weetje! De croque monsieur is de Franse vertaling van een tosti en de Fransen voegen aan onze tosti nog eens een bechamelsaus toe. De croque madame heeft geen bechamelsaus maar in plaats daarvan spiegelei bovenop.
De Cuban sandwich is, net als zijn broertje: de Reuben sandwich, niets meer dan een super rijk beleg...
BekijkenDe Cuban sandwich is, net als zijn broertje: de Reuben sandwich, niets meer dan een super rijk belegde panini. Het verschil tussen deze twee zit hem in het beleg. De Cuban sandwich bestaat uit mosterd, twee varianten varkensvlees, Zwitserse smeltkaas en augurk. De Reuben sandwich houden jullie nog van ons tegoed! Tip! Heb je een keer tijd en zin om zelf pulled pork te maken? Doe dit dan gelijk in een grote hoeveelheid. Je kunt deze in kleine porties invriezen en later weer eens gebruiken voor bijvoorbeeld in een taco. De sandwich is geweldig om te eten als een flinke portie kater brunch, maar geloof me: het vult ook meer dan genoeg om als avondeten op te peuzelen. Je aderen slippen er wel direct van dicht, dus voor het idee is het lekker om er een frisse salade bij te eten.
De combinatie van de krokante gefrituurde kip met de zachte wafels en zoete maple syrup is een culin...
BekijkenDe combinatie van de krokante gefrituurde kip met de zachte wafels en zoete maple syrup is een culinaire traditie uit de Zuidelijke Verenigde Staten en wordt gegeten als ontbijt, lunch of diner. Wij eten deze wafels graag als anti hangover brunch op de zondag. Trick! Wil je deze guilty pleasure iets minder ongezond? Maak de wafels dan met bloemkoolrijst, ei , oude- en parmezaanse kaas.