Chimichurri
Chimichurri

Met deze kruidensaus maak je bakstenen lekker. In Zuid-Amerika wordt het veel gegeten bij vleesgerechten, maar bijvoorbeeld ook met gegrilde zoete aardappel is het heerlijk. Je kunt altijd wisselen van kruiden en gebruiken wat je in huis hebt. Dit is onze favoriete variant. 

De chimichurri kun je circa 2 weken gekoeld bewaren.

8 personen 10 minuten

Ingrediƫnten

  • 15 gram platte peterselie
  • 5 gram verse oregano
  • 5 gram basilicum
  • 5 gram koriander
  • ½ rode peper
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el citroensap
  • 2 el rode wijnazijn
  • 125 ml olijfolie extra vierge

01.

Snijd de kruiden

Snijd alle kruiden, de rode peper en de rode ui heel fijn, pers de knoflook uit en doe alles in de weckpot.

02.

Meng alle ingrediƫnten

Voeg de citroensap, de wijnazijn en de olijfolie toe aan de kruiden. Roer goed door. Je kunt ook alles in de keukenmachine doen. Onze voorkeur gaat uit naar de gesneden versie, diet iets grover blijft.