Courgette wafels
Courgette wafels

Wafels.. Yummie! Heerlijk in alle soorten en maten. Wij zijn nu gegaan voor een hartige variant met een soort-van-gezonde wafel zelf. Je kunt hem alsnog heerlijk hangover-proof maken met de bacon, kaas en ei, maar dan met wat groente als tegenhanger. Je kunt er ook voor kiezen om andere wafels te maken. Bijvoorbeeld met Italiaanse kruiden en parmezaanse kaas. Ga hiervoor terug naar de back to basics pagina.

4 personen 45 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 gram geraspte courgette
  • 50 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl (gerookte) paprikapoeder
  • 2 bosuien
  • 2 el geraspte cheddar
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el jong belegen kaas

01.

De courgette

Voor dit recept kun je uiteraard zelf de courgette raspen, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en geraspte courgette kopen in de winkel. Tegenwoordig is dit bij bijna elke supermarkt verkrijgbaar. Zorg dat de courgette in ieder geval goed droog is voor je begint. Het helpt om eerst zout over de courgette te doen en dit circa 30 minuten te laten staat. Het zout onttrekt vocht. Vervolgens dep je de geraspte courgette goed droog met keukenpapier.

02.

Het beslag

Klop in een grote kom de eieren los. Meng hier vervolgens de courgette, bloem, bakpoeder, kerriepoeder en paprikapoeder doorheen. Snij de bosui in fijne ringen en voeg ¾ toe aan het courgette mengsel. Bewaar de rest voor garnering.

03.

Meer kaas, meer beter

Meng er vervolgens de verschillende soorten kaas doorheen. Je kunt ook andere soorten gebruiken. Let wel op dat je niet alleen maar te vette kazen gebruikt, dan worden de wafels niet zo krokant.

04.

De wafels

Wanneer je wafelijzer warm is, bestrijk je deze eerst met boter of olie. Wellicht heb je een bakspray, helemaal handig. Met keukenpapier of een keukenkwastje gaat het ook goed. Bak vier wafels van het beslag.

05.

Beleggen

Serveer de wafels bijvoorbeeld zoals wij deden met uitgebakken spek, gebakken ei, cherrytomaatjes en een sriracha mayonaise. Ook lekker met gerookte zalm of kipfilet.