Jullie weten toch wel het ontbijt van de McDonalds? De McMuffin Bacon and Egg? Nou, die hebben wij dus nagemaakt. En met wat voor resultaat.. Wauw! Het is even een werkje maar gelukkig maak je in één keer 10 stuks en kun je ze heel makkelijk invriezen. Onderstaand recept zijn alleen de muffins dus beleg ze met wat je maar lekker vindt. Weetje: deze Engelse muffins zijn lactosevrij en ook gelijk vegan! Dus heb je last van lactose of andere dierlijke producten, happy you.. Je gaat hier volop van genieten.
Meng het warme water met de suiker en de gist en laat dit 10 minuten staan. Meng hierna de bloem, de olie en het zout erdoor met een spatel. Zodra het mengsel gemixt is moet je deze op je aanrecht gaan kneden. Leg hiervoor zo’n 100 gram bloem op je aanrecht en kneed het mengsel hier doorheen tot hij net niet meer aan je aanrecht plakt. Het deeg moet in totaal ongeveer 5 minuten gekneed worden. Doe de deegbal nu in een ingevette kom en laat een uur rusten op een warme plek in je huis.
Na dit uur kneed je het deeg nog even kort door en verdeel je het in 10 (ongeveer) gelijke stukjes. Pak een bakpapiertje en bestrooi deze met een dunne laag maïsmeel. Maak van de stukjes deeg bolletjes en druk deze uit op het maïsmeel tot schijven van ongeveer 1 cm dik. bestrooi de bovenkanten van de schijven nogmaals met een dunne laag maïsmeel. Laat de schijven nu opnieuw rusten voor ongeveer 10 minuten onder een doek. Bak de English muffins in een licht ingevette pan (gebruik bij voorkeur bakspray) op laag vuur voor 9 minuten aan de ene kant en daarna 5 minuten aan de andere kant. Als de muffins na 9 minuten zijn omgedraaid, druk ze dan een klein beetje aan in de pan zodat de andere kant ook gelijkmatig gaart.
Beleg de muffin met bijvoorbeeld ei, spek, kaas en burgersaus. Of hou je Engelse muffin vegan en beleg hem met sandwichspread, avocado en tomaat. Je kunt zelfs nog voor zoet gaan met bijvoorbeeld jam.