Kokoswafels
Kokoswafels

Zoals je wel kunt zien op onze site, vinden wij het heerlijk om te variëren met wafels. Niet alleen in de toppings, maar ook in het beslag. Deze versie is zoet; met kokos in het beslag. Hij is heerlijk om als ontbijt, brunch of gewoon voor de lekker te eten met wat vers fruit en vanille skyr erop. En dan is hij ook nog eens healthy-ish.. Tip! heb je geen kokosmeel, dan kun je ook alleen bloem gebruiken. Kokosmeel neemt meer vocht op dan bloem. Gebruik daarom 60 gram bloem in plaats van 40 gram kokosmeel.

4 personen 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 3 el Griekse yoghurt 10% vet
  • 100 gram bloem
  • 40 gram kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl vanille extract

01.

Het beslag

In een ruime kom klop je de eieren los. Meg hier de yoghurt en het vanille extract doorheen. Voeg vervolgens de bloem, het kokosmeel, de bakpoeder en koek- en speculaaskruiden toe. Meng alles goed door elkaar.

02.

Bakken

Wanneer je wafelijzer warm is, bestrijk je deze eerst met boter of olie. Wellicht heb je een bakspray, helemaal handig. Met keukenpapier of een keukenkwastje gaat het ook goed. Bak vier wafels van het beslag.

03.

Beleggen

Deze wafels zijn heerlijk met vers rood fruit, kwark en ahornsiroop of honing.