Nuoc Cham
Nuoc Cham

Deze heerlijke frisse Vietnamese dipsaus kan niet intbreken in onze basics. De saus brengt velen gerechten naar een hoger niveau. Hij is lekker pittig, zoet en zuur tegelijk. En het is helemaal niet moeilijk te maken, met ingrediënten die altijd handig zijn om in huis te hebben. 

4 personen 10 minuten

Ingrediƫnten

  • 100 ml water
  • 15 ml rijstazijn
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 90 ml vissaus
  • 45 ml limoensap
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 2 rode pepers in ringetjes

01.

Breng aan de kook

Zet een pan op middelhoog vuur en voeg het water, de rijstazijn en suiker toe. Breng aan de kook en roer door, zodat de suiker oplost.

02.

Meng door elkaar

Meng de rest van de ingrediƫnten door het watermengsel. Laat nu afkoelen en voor circa 1 uur intrekken. Je kunt de dipsaus circa 1 week gekoeld en afgesloten bewaren.