Het maken van pulled pork klinkt heel lastig. Misschien dat het mensen afschrikt dat het zo lang duurt, of denken mensen dat ze er speciaal apparatuur voor nodig hebben. Gelukkig is niets minder waar. Het maken van pulled pork kost namelijk inderdaad veel tijd, maar is heel makkelijk te maken in alleen de oven. Dit kan echt iedereen, ook jij!
Dry rub:
Meng alle ingrediënten voor de Dry rub door elkaar en masseer dit goed in het vlees. Laat minimaal een uur marineren met vershoudfolie in de koelkast. Je kan dit ook al de avond van tevoren doen. Verwarm de oven voor op 120 graden Celcius.
Meng de kippenbouillon met de appelsap, sweet chilisaus en Worcestershire saus. Leg de procureur in een oven-bestendige pan met een deksel. Je kunt ook een ovenschaal gebruiken met aluminiumfolie als deksel. Giet het bouillon mengsel over de procureur en zet eerst in de oven zonder deksel en verwarm circa 2 uur tot een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt. Het beste is om hiervoor een kerntemperatuurmeter voor te gebruiken. Zorg dat deze in het dikste stuk is geprikt.
Doe dan de deksel op de pan of bedek met aluminiumfolie en verlaag de temperatuur naar 90 graden Celsius. Na ongeveer 5 uur is de kerntemperatuur van 88-92 graden bereikt. Controleer of het vlees uit elkaar valt als je er in prikt met een vork. Dan is hij klaar en kun je met twee vorken het vlees uit elkaar trekken. Doe dit in een andere schaal of kom en bewaar het vocht waar het vlees in heeft gegaard.
Giet het apart gehouden vocht in een grote sauspan en kook dit in tot het een saus dikte heeft. Doe hier een paar eetlepels van door het vlees om dit een mooi smeuïg geheel te maken.