Slowcooker pulled pork
Slowcooker pulled pork

In de slowcooker kun je elk stukje vlees wat normaal taai is, omtoveren tot iets wat smelt in je mond. Je kunt alle smaken gebruiken die je zelf lekker vindt óf gewoon ons recept gebruiken. Want die is echt heel goed.. Tip! Je haalt ongeveer 10 porties uit dit recept, afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken. Gelukkig, kun je de pulled pork makkelijk invriezen. Doe porties in diepvrieszakjes, laat je gootsteen vollopen en laat voorzichtig de (nog niet gesloten) zakjes in het water zakken tot je bijna bij de opening bent. Op deze manier duwt het water al de lucht eruit. Wanneer dit lukt, zip je het zakje dicht terwijl hij nog in het water hangt. Droog het zakje af, duw de inhoudt plat en vries ze plat in. Zo bevriezen ze snel, maar ontdooien ze later ook weer snel.

10 personen 4 uur en 15 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensschouder of procureur
  • ½ liter appelsap
  • ½ liter kippenbouillon
  • 1 tl 5-spice poeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl garam massala kruiden
  • 1 el plantaardige olie


Voor de barbecuesaus:

  • 8 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 el mirin
  • 2 druppels tabasco

01.

Het varken voorbereiden

Meng alle kruiden en specerijen met elkaar en giet er olie bij om een pasta te creëren. Smeer met deze pasta het stuk varken goed in. Let op dat je geen enkel stukje vergeet. Zet de slowcooker op de brown/ sauté stand als je deze hebt en zet anders een grote bakpan op het vuur. Bak het stuk vlees aan alle kanten tot hij overal mooi bruin is geworden.

02.

Het varken in de slowcooker

Doe nu de slowcooker aan op de slowcook stand. Zet deze voor 4 uur op high, of voor 8 uur op low. Leg het vlees in de slowcooker. Meng de appelsap en bouillon en giet deze bij het vlees tot het vlees net aan onder staat. heb je niet genoeg? Maak dan nog iets meer bouillon bij om ervoor te zorgen dat het vlees wél onder komt te staan.

03.

Barbecuesaus

Maak in de tussentijd een barbecuesaus. Wij houden van een aziatische touch aan sauzen en gaan daarom niet voor de klassieke bbq saus. Meng eerst de mosterd met de ketchup in een pannetje en laat warm worden. Schep hier de bruine suiker doorheen en roer tot deze is opgelost. Gebruik bij voorkeur een pannenlikker zodat je de bodem goed schoon kan houden. Voeg nu de sojasaus, gembersiroop, tabasco en de mirin toe. Roer tot de saus helemaal egaal is.

04.

Afmaken

Als de slowcooker klaar is, laat je het vlees afkoelen in het vocht. Wanneer je pork ongeveer kamertemperatuur heeft bereikt kun je deze in een ovenschaal leggen en gaan plukken, of pullen dus. Meng hier 2 eetlepels van het vocht uit de slowcooker en 1 eetlepel van je barbecuesaus doorheen. Serveer de rest van de saus los.