Deze flatbreads zijn onze favoriete sitedish bij ongeveer alles! Bij vlees op de bbq, in plaats van een stokbroodje. Bij een borrel, om te dippen. Bij een curry, om de laatste druppels saus uit de kom te krijgen. Ik kan nog wel even doorgaan.. Maar het komt erop neer: deze flatbreads zijn super snel en super lekker. Maken dus!
Je kunt de flatbreads op smaak brengen met de kruiden die je zelf lekker vindt. Ik hou van warme kruidenmixen zoals garam masala of za'atar. Hou jij meer van fris? Dan kun je er wat citroen schil in raspen en gedroogde frisse kruiden in doen zoals peterselie en bieslook. Deze flatbreads zijn makkelijk in te vriezen. Je kunt ze daarna in de pan of magnetron weer opwarmen.
Maak op je aanrecht een hoopje van het zelfrijzend bakmeel. Maak hier met je vingertoppen een donut vorm van, een ring met een gat in het midden dus. Doe in dit kommetje de yoghurt en de kruiden. Voeg eventueel een snufje zout toe. Kneed het deeg nu tot het mooi soepel is. Je kunt dit eventueel al eerder op de dag doen en het deeg in folie in de koelkast bewaren.
Verdeel het deeg in 4 stukken. Maak bolletjes van de stukken, druk deze plat en rol uit met een deegroller. Gebruik ruim bloem tegen het plakken. Bak de flatbreads in een droge, grote koekenpan op middelhoog vuur tot het lichtbruin kleurt. Draai om en laat de andere kant ook lichtbruin kleuren. Let op dat je ze niet te ver gaart, dan worden ze hard ipv buigbaar.