Tzatziki
Tzatziki

Zelf tzatziki maken is niet allemaal en snel, maar ook écht lekkerder dan wanneer je hem koopt in de winkel. Bovendien weet je precies wat er in zit en kun je dit naar smaak aanpassen. Hier lees je ons favoriete recept. 

1 personen 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Griekse yoghurt 
  • 1 teen knoflook
  • Mespuntje gedroogde munt
  • Mespuntje gedroogde oregano
  • 1 tl citroensap 
  • 2 snackkomkommertjes
  • Snufje zout

01.

De komkommer

Rasp de komkommertjes, strooi hier een snufje zout overheen, meng dit en laat dit vervolgens in een zeef uitlekken. We gaan hier over 5 minuten mee verder.

02.

Meng door elkaar

Druk de komkommer in de zeef zodat er zoveel mogelijk vocht uit loopt. Doe de komkommer in een kom, rasp nu de knoflook erdoor en voeg de rest van de ingrediënten ook toe. Roer alles goed door, proef het af en beoordeel of het nog wat zout/peper of meer citroen nodig heeft.