Asian loaded fries
Asian loaded fries

Loaded fries zijn niets anders dan frietjes met heel veel topping. Behalve alleen een saus, zit er vaak ook groente of vlees over de frietjes heen. Wij gingen deze keer voor een aziatische topping met gemarineerde kippendij. Ontzettend lekker voor op je cheatday. Of gewoon als je er zin in hebt ;)

2 personen 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram verse boeren frites voor in de oven
  • 2 kippendijen
  • 1 tl Chinese 5 spice poeder
  • 4 el black bean saus (verkrijgbaar bij de supermarkt en toko)
  • 1 komkommer
  • 4 stengels koriander, fijngesneden
  • 1 rode peper in dunne ringen
  • 3 el sushi azijn
  • 2 el water
  • 1 el suiker
  • een snufje zout
  • (Kewpie) Japanse mayonaise

01.

Voorbereiding

Marineer de kippendijen in de Chinese 5 spice poeder en zet apart. Verwarm de oven voor op 220 graden of volgens de verpakking van de friet.

02.

Zoetzure komkommer

Meng op laag vuur azijn, water, suiker, rode peper en het zout, tot de suiker is opgelost. Snij de komkommer in halve maantjes. Giet het mengsel over de komkommer en laat afkoelen.

03.

Friet

Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking. Of je nu ovenfriet hebt of échte friet (gefrituurd dus).. Met de toppings wordt dit sowieso om je vingers bij af te likken

04.

De kip

Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de pan goed heet is bak je de kippendij circa 5 minuten aan beide kanten. Doordat kippendij vetter is dan kipfilet wordt dit niet snel droog wanneer je het te lang bakt en ben je dan wel zeker dat de kip goed gaar is. Voeg daarna de black bean saus toe en bak nog twee minuten per kant. Wanneer de kip klaar haal je deze uit de pan en snij je de kip in dunne plakjes.

05.

Afmaken

Serveer de friet in een kom of diep bord. Leg daarover de plakjes kippendij in de saus en de ingelegde komkommer. Serveer naar smaak met de Kewpie mayonaise. Dit is Japanse mayonaise en is aangemaakt met yuzu sap, een Aziatische citrusvrucht, welke lijkt op een limoen. Daardoor is deze mayonaise wat zuurder dan normale mayonaise. Garneer met de fijngesneden koriander.