Broodje kip kebab
Broodje kip kebab

Wat een nostalgie, een broodje kebab na een avond stappen. Deze versie is gemaakt op een mini Turks broodje met gegrilde kip, knoflooksaus, tomaat, sla en rode uit. Je kunt op deze manier een broodje kebab heel makkelijk thuis maken. Tip! Wil je een gezondere versie? Gebruik dan alleen yoghurt voor de knoflooksaus en een volkoren pitabroodje in plaats van Turks brood. Zo is het ook een goede geschikte maaltijd voor doordeweeks.

2 personen 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kippendijen
  • 1 tl shoarma- of kebab kruiden
  • 2 mini Turkse broodjes
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • rucola sla melange
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 1 tl sriracha
  • Voor de knoflooksaus:
  • ½ tl provençaalse kruiden
  • een handje platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el mayonaise
  • 1 el magere yoghurt
  • 1 tl mosterd

01.

Kip marineren

Meng de shoarmakruiden met de kippendijen en zorg dat deze goed aan alle kanten bedekt zijn met de kruiden.

02.

Groente en saus

Snij de rode ui in ringen, de komkommer in plakjes en de snoeptomaatjes doormidden. Voor de knoflooksaus snij je de peterselie fijn, en pers je de knoflook met een knoflookpers. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

03.

Kip bakken

Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de pan warm is bak je de kippendij aan beide kanten in circa 5 minuten gaar. Twijfel je of de kip gaar is, snij dan in het dikste gedeelte met een mes en kijk of het vlees nog rood is. Wanneer de kip klaar is haal je deze uit de pan en snij je deze in plakjes.

04.

Samenstellen

Snij de broodjes open en laat het laatste stukje dicht. Als je het broodje eet kan het er aan die kant in ieder geval niet uitvallen. Bestrijk de binnenkant als eerst met een klein beetje sriracha (of meer als je van pittig houdt). Verdeel er dan de kippendij over, daarna de sla, komkommer, tomaat, rode ui en natuurlijk de knoflooksaus.