Chicken Cheeseburger
Chicken Cheeseburger

De hamburger is toch wel de meeste bekende streetfood en dan vooral de variant met kaas is ontzettend populair. In plaats van varken of rund kun je de burgers ook heel goed met kip maken. Kipgehakt heeft veel smaak en is niet snel droog. Ook kun je de kruiden helemaal naar wens invullen. Deze Mexicaanse variant is lekker pittig door de salsa, maar ook een beetje zoet door de chilisaus. Door de cheddar en de quacamole is hij extra smeuig.

2 personen 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 plakjes cheddar 
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el pittige salsa
  • 1 el sweet chili saus
  • 1 tl gehaktkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 tl honing
  • 2 el guacamole
  • Handje sla

01.

Maak de burgers

Meng in een ruime kom het gehakt met de helft van de salsa, de sweet chili saus, de gehaktkruiden en de fijngehakte knoflook. Meng goed door elkaar en vorm hier twee burgers van.

02.

Bak de uien

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit een een beetje olie in een koekenpan op laag vuur en bak de ui hierin, tot deze zacht beginnen te worden. Voeg de honing toe en bak nog circa 3 minuten mee, tot de uien beginnen te karameliseren. Haal de ui uit de pan en leg apart.

03.

Bak de burgers

Zet het vuur iets hoger en bak de burgers gedurende 5 minuten per kant, of tot de burgers mooie grill streepjes hebben. Leg op iedere burger een plakje cheddar kaas, zet het vuur laag en zet een deksel op de pan, totdat de kaas is gesmolten.

04.

Beleggen

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Snijd de broodjes open en beleg met de guacamole, de sla en de plakjes komkommer. Leg hier de kipburgers met cheddar op. Verdeel de gebakken uien erover en de rest van de salsa.