Chorizo pompoen quesadilla's
Chorizo pompoen quesadilla's

Deze Mexicaanse tosti’s zijn perfect voor een vrijdagavond met vrienden. Ze zijn snel klaar en je kunt ze gemakkelijk van tevoren voorbereiden. De dubbelgevouwen tortilla wraps hebben wij deze keer gevuld met pompoen, rode ui, chorizo en cheddar. Natuurlijk mag een avocado salsa niet ontbreken. De kaas aan de binnenkant smelt lekker terwijl de kaas aan de buitenkant zorgt voor een nog krokanter laagje! 

 

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote tortilla’s
  • 100 gram chorizo (plakjes)
  • 200 gram pompoen (blokjes)
  • ½ rode ui
  • 75 gram geraspte cheddar
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • handje peterselie
  • peper en zout

01.

De pompoenpuree

Je kunt al gesneden blokjes pompoen kopen, maar wij gebruiken hiervoor een flespompoen. Snij de pompoen in blokjes en kook in ruim water tot de pompoen helemaal zacht is. Giet de pompoen af en pureer met een stamper of in een keukenmachine tot een glad mengsel. Tip! Voor dit recept heb je geen hele pompoen nodig. De rest van de puree kun je invriezen en later gebruiken.

02.

Beleg de tortilla's

Snijd de ui fijn. Beleg de helft van elke tortilla met plakjes chorizo, de pompoenpuree, ongeveer drie kwart van de rode ui (bewaar de rest voor de tomaat/avocado salsa) en de geraspte cheddar. Bewaar een klein beetje van de cheddar. Vouw de tortilla’s dubbel en strooi op de bovenkant het laatste beetje cheddar. Dan worden ze extra krokant.

03.

Bak de quesadilla's

Verhit een pan op laag vuur en leg de dubbelgevouwen tortilla’s er in. Bak circa 5 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn en de kaas goed is gesmolten.

04.

Maak de salsa

Snijd ondertussen de avocado en tomaat in kleine blokjes en de peterselie fijn. Meng samen met de rest van de rode ui en breng op smaak met peper en zout.

05.

Serveer

Snijd de quesadilla’s doormidden en serveer met de salsa en naar wens met chilisaus.