Crispy chicken burger
Crispy chicken burger

Krokante kippendij, honing-mosterdsaus, avocado en koolsla.. wat wil je nog meer? Zoete aardappel frietjes natuurlijk. Wij deden de burger na het frituren nog even in de oven met flink wat kaas erover. Tip! Je kunt bij het maken van zoete aardappel frietjes kiezen uit twee opties: Koop ze kant-en-klaar uit het vriesvak van de supermarkt voor een goed krokante friet óf maak ze zelf en bak ze in de oven met flink wat specerijen. Deze laatste optie wordt iets minder krokant maar is wel een goede optie als je de burger zelf al vet zat vindt.

4 personen 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 luxe hamburger broodjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 little gem kropje
  • 80 gram geraspte cheddar


Voor de kip:

  • 4 kippendijen
  • 130 gram bloem
  • 120 gram maizena
  • 340 ml ijswater
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder


Voor de koolsla:

  • 100 gram witte kool (in reepjes)
  • 100 gram rode kool (in reepjes)
  • 100 gram wortel julienne
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el peterselie (fijngesneden)
  • ½ tl citroensap
  • peper en zout

01.

Beslag voor de kip

Meng de bloem met de maizena en het ijskoude water tot een glad beslag. Meng hier de paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder door, samen met een flinke snuf zout en peper.

02.

Koolsla

Meng nu de yoghurt, mayonaise, mosterd, peterselie en citroensap en marineer de kool en wortel in dit mengsel. Proef af en breng op smaak met wat peper en zout.

03.

Kip frituren

Sla de kippendijen plat tussen folie, doop ze in het beslag en frituur ze in olie tot ze goudbruin zijn. Snij ondertussen de avocado in plakjes, de ui in dunne ringen en was 4 grote losse bladen van de little gem. Snij de burger broodjes open en toast ze in een droge koekenpan.

04.

Kaas smelten en burger bouwen

Haal de kip uit het vet, doe ze in een ovenschaal met een goede hand cheddar bovenop en doe nog kort onder de grill. Beleg ondertussen alvast de burger broodjes met de little gem en daarop de koolsla. Leg de kipburger erop en bedek deze met rode ui en avocado. Besmeer naar wens het top-broodje nog met wat mayonaise. Eet de burger lekker met bijvoorbeeld (oven)friet voor een volledige cheat-maaltijd.