Curry wurst
Curry wurst

De meest bekende Duitse streetfood, op iedere hoek van de straat te vinden. Geserveerd met friet, met een broodje, of los met heerlijke curry saus. Maar voor ons is dit ook de ultieme cheat lunch tijdens de wintersport in Oostenrijk. Lekker op het terras in de zon met een biertje erbij! 

2 personen 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 braadworsten
  • 50 gram currysaus
  • kerriepoeder ter garnering
  • Optioneel geserveerd met friet of kaiserbroodjes

Voor de currysaus (200 gram)

  • 100 gram ketchup
  • 4 tl kerriepoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 sjalot (heel fijn gesneden)
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 tl worcestershire
  • 100 ml groente bouillon
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

01.

Maak de saus

Verhit een beetje olie in een sauspan en fruit hierin de sjalot aan tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg kerriepoeder, paprikapoeder en kaneel toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg nu de rest van de ingrediƫnten toe en breng langzaam aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het circa 10 minuten staan. Roer af en toe door. Je kunt de saus met een staafmixer glad maken, maar wij laten hem liever wat grover.

02.

Bak de braadworsten

Snijd de braadworsten eerst in met wat sneetjes over de oppervlakte verdeeld. Door de warmte komt er druk op het vel te staan en anders kan deze gaan knappen en dat gaat spetteren. Bak in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur tot alle kanten mooi goudbruin zijn.

03.

Garneer en serveer

Snijd de worst in stukjes en serveer met de currysaus, kerriepoeder en naar wens met friet of kaiserbroodjes.