Halloumi is een Griekse (of Cypriotische) kaas die steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Waarom deze kaas zo populair is? Je kunt hem heel makkelijk bakken, grillen of frituren, waardoor hij perfect krokant wordt van buiten en van binnen zijn structuur behoudt. Een heerlijke snack voor bij de borrel met frisse dipsaus en pittige sriracha.
Voor de saus:
Als toppings:
Snij de halloumi in de lengte door drieën. Snij hem daarna in de breedte in repen van ongeveer 1 cm. Zo kom je uit op ongeveer 15 tot 20 frietjes. Meng de rest van de ingrediënten behalve de zonnebloemolie met elkaar tot een gekruid paneermeel en haal de halloumi reepjes hier doorheen.
Meng voor de saus ook alle ingrediënten met elkaar en zet de saus apart.
Doe ½ liter zonnebloemolie in een grote pan met hoge opstaande rand. Bijvoorbeeld een hapjespan. Zet het vuur middelhoog en laat de olie eventjes opwarmen. Bak de frietjes aan alle kanten in de zonnebloemolie tot ze overal goudbruin zijn. Kan je niet alles tegelijk maken in je pan? Hou de frietjes die al klaar zijn dan warm in een oven van 100 graden tot de rest van de frietjes ook klaar zijn. Anders wordt de halloumi weer hard. Dresseer de frietjes met grof zout, tuinkers en sriracha en zet de dipsaus ernaast.