Houden jullie ook zo van wintersport? Helaas zit dat er even niet in en daarom brengen wij Oostenrijk hierheen. Dit is een van onze favo lunch gerechten op de piste! Wat is die van jullie?
Cheat tip! Kaiserschmarrn wordt vaak geserveerd met een bessencompote. Je kunt dit gemakkelijk zelf maken door (ingevroren) cranberries te mengen met een cranberrysaus uit een potje. Even samen verwarmen en klaar!
De portie die wij hier maken is goed voor 2 personen als avondeten of voor 4 personen als dessert. Voor de lunch kun je ook 2 personen rekenen, want ook al is iets minder ook voldoende, het is zoooo lekker dat het wel op komt.
Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot stijve pieken (dit kan lang duren). Zorg dat je de kom waar je dit in doet eerst goed ontvet met bijvoorbeeld citroensap. Klop de eiwitten en voeg langzaam de suiker toe terwijl je door blijft kloppen. Dan worden de stijve pieken mooier.
Doe nu in een andere kom de eigeel met de bloem, zout en vanillesuiker. Mix met een mixer tot de eigeel licht wordt van kleur. Voeg nu de melk en het bruiswater toe en mix nog op lage snelheid.
Spatel (niet mixen dus) de eiwit door het eigeel mengsel in 3 delen. Verwarm 2 medium formaat koekenpannen op het vuur met elk 20 gram boter óf bak het beslag in 2 keer. Verdeel het beslag over de pannen en laat op laag vuur garen tot de onderkant bruin wordt en de bovenkant een beetje droog geworden is. Dan kun je de dikke pannenkoek in vieren snijden met een spatel en elk kwart omkeren. Laat weer op laag vuur garen tot de onderkant bruin is.
Leg de pannenkoek op een snijplank en snij in stukjes (dit hoeft niet netjes). Doe in een diep bord en bestrooi ruim met poedersuiker. Meer is beter ;) Eet met bijvoorbeeld appelmoes of cranberry jam.