Mexican loaded fries
Mexican loaded fries

Loaded fries is niets anders dan frites met heerlijke toppings. En dat kan van alles zijn. Deze variant is met guacemole en pittige tomatensalsa. Cheat tip! Koop een potje salsa en voeg er zelf gesneden cherry tomaatjes aan toe. Vooral leuk met verschillende kleuren tomaat.

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram verse frites voor in de oven
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 el sweet chili saus
  • 1 teen knoflook
  • 4 schijfjes pittige jalapeno in pot
  • 200 gram snoeptomaat (gemixte kleuren)
  • 100 gram salsa
  • 1 handje platte peterselie
  • peper en zout

01.

Guacamole

Verwarm de oven voor op 220 graden of volgens de verpakking van de friet. Snijd de avocado’s doormidden en lepel ze uit. Prak de avocado tot een puree met een vork. Hak de knoflook zo fijn mogelijk of gebruik een knoflookpers, snijd de jalapeno schijfjes en de helft van de peterselie fijn. Meng de knoflook, jalapeno, peterselie het sap van de limoen en de sweet chili saus door de avocadopuree. Breng op smaak met peper en zout.

02.

Friet en salsa

Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de tomaat in blokjes en meng met de salsa.

03.

Samenstellen

Serveer de friet in een kom of diep bord. Verdeel daarover de guacamole en de tomatensalsa en garneer met de rest van de peterselie.