Lekker, snel en makkelijk, zijn deze Italiaanse flatbreads. Het zijn een soort wraps die je zowel koud als warm kunt eten. Wij hebben ze gemaakt met verse pesto, tomaat, parmaham, mozzarella, rucola en basilicum. Eet jij ze liever zo koud of liever grillen in de pan?
Tegenwoordig kun je deze piadine (meervoud van piadina) al bij diverse supermarkten kopen. Maar mocht je het niet kunnen vinden, dan kun je ze heel gemakkelijk zelf maken met bloem, water en zout. Het deeg hoeft ook maar 5 minuten te rusten, dus is het supersnel klaar.
Snijd de tomaatjes in tweeën en de buffelmozzarella in plakjes. Bak de Piadina in een droge koekenpan in circa 1 minuut per kant. De Piadina wordt daardoor zachter en zo kun je hem gemakkelijk vullen en dubbelvouwen.
Smeer als eerst in met de verse pesto. Verdeel er nu de plakjes mozzarella, tomaat, parmaham, rucola en basilicum overheen. Vouw dubbel. Je kunt ze zo eten of bak ze dubbelgevouwen aan beide kanten goudbruin op laag vuur tot de kaas is gesmolten.