Rueben sandwich
Rueben sandwich

Het broertje van de Cuban sandiwch, een van de meeste bekende broodjes uit Amerika. Deze versie maak je met zuurkool, corned beef, Zwitserse kaas en Russian dressing. Tegenwoordig kun je bij de meeste supermarkten ook corned beef in plakjes kopen op de versafdeling. Mocht je dit niet kunnen vinden, gebruik dan bijvoorbeeld rosbief. Wel anders van smaak, maar ook heel lekker. 


De Russische dressing lijkt op een cocktailsaus maar wat deze dressing uniek en mega lekker maakt, is de mierikswortel. 

2 personen 25 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 sneden volkorenbrood (of anders naar keuze)
  • 120 gram corned beef (versafdeling van de supermarkt)
  • 250 gram zuurkool
  • 100 gram Zwitserse Gruyère
  • 6 cornichons
  • 1 el zachte roomboter

Voor de Russian dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl worcestershire saus
  • ½ el citroensap
  • 1 tl mierikswortel
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder

½ fijngesneden bosui

 

01.

Maak de dressing

Meng alle ingrediƫnten door elkaar.

02.

Bak de zuurkool en corned beef

Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de zuurkool en corned beef, zodat deze alvast warm worden. De plakjes corned beef vallen nu uit elkaar, waardoor je kleine stukjes krijgt. Als alles warm is haal je het uit de pan.

03.

Maak de sandwich

Bestrijk een kant van de boterhammen met een klein beetje boter. Leg de eerste plak met de boter besmeerde kant naar beneden in dezelfde pan als je net gebruikt hebt. Smeer de bovenkant in met de russian dressing. Verdeel daarover de kaas, de corned beef, de zuurkool en de doormidden gesneden cornichons. Smeer de tweede boterham ook in met de saus en leg deze met de saus kant bovenop. Bak gedurende 5 minuten per kant op middelhoog vuur. Snijd doormidden en serveer met extra saus.