Shrimp Po'boys
Shrimp Po'boys

Een traditioneel, en vooral heel populair broodje uit Louisiana. Er zijn verschillende varianten van het broodje, maar meestal wordt er óf gebraden vlees gebruikt, óf gefrituurde vis, zoals garnalen. Wij kozen voor de variant met vis, maar dan niet in de frituur, maar krokant gebakken in de pan met heerlijke cajun kruiden.

Een broodje met een mooie geschiedenis: In 1929 was er in New Orleans een 4 maanden durende staking van arme arbeiders. Twee restauranteigenaren gingen voor de arme arbeiders broodjes uitdelen en riepen naar de keuken: “Here comes another poor boy”. En zo ontstond de naam van dit populaire broodje.

2 personen 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 Franse Baguette
  • 300 gram gepelde grote garnalen rauw
  • 50 gram sla
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • ½ bosui fijngesneden
  • 1 el augurk in blokjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el cajunkruiden

 Voor de pikante remoulade saus

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl mierikswortel geraspt
  • ½ tl sriracha
  • 1 el augurk in blokjes
  • 1 bosui, fijngesneden
  • 1 tl witte wijnazijn

01.

Bak de garnalen

Meng de garnalen met de cajunkruiden. Verwarm de zonnebloemolie in de pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen in circa 2 minuten per kant gaar. Ze zijn klaar als ze mooi roze beginnen te kleuren. Bak de garnalen niet te lang, want dan worden ze papperig.

02.

Maak de saus

Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar. De sriracha kun je naar smaak toevoegen. Dus gebruik niet gelijk teveel als je niet zo van pittig houdt.

03.

Maak het broodje

Snijd de Franse baguette in tweeën en doormidden. Beleg de broodjes eerst met een laagje remoulade saus. Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Verdeel de sla, de tomaat en de garnalen over de broodjes. Voeg nog wat extra saus toe en garneer met wat bosui en augurk.