Snelle steak sandwich
Snelle steak sandwich

Dit gerecht is super makkelijk en snel maar toch voelt het een stuk luxer dan wat je normaal doordeweeks zou eten. 

Wij kochten alles kant en klaar bij de Albert Heijn en hoefden dus alleen nog ons broodje te roosteren en de entrecote te grillen. Alles bij elkaar ben je maar 15 minuten kwijt voor dit op tafel staat! 

2 personen 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 broodjes naar keuze
  • 1 paprika uit pot
  • Truffelmayo 
  • Paprika spread (ah)
  • Veldsla
  • Entrecote (1 grote)
  • Oude kaas of Parmezaanse kaas flakes

01.

De broodjes

Zet de oven aan om de broodjes te grillen volgens aanwijzing op de verpakking. Probeer een broodje te kiezen die niet té zwaar is want dan proef je straks de held van je gerecht niet meer: de entrecote.

02.

De steak

Zet een pan op hoog vuur en doe hier wat bakboter in. Maal nu verse peper over de rauwe steak en bak deze ongeveer 2 minuten per kant (het hangt af van de dikte van je stuk vlees). Het vlees is nog te rauw als je er met je vinger op duwt en het vlees nog heel zacht voelt. Het vlees is gaar als hij helemaal niet meer in te duwen is met je vinger. Probeer hier dus tussen te zitten. Laat het vlees nu rusten in aluminiumfolie

03.

Bouw je burger

Beleg de broodjes die uit de oven komen met je sauzen en sla. Haal dan de steak uit de folie en snij hier plakjes van. De plakjes zijn het lekkerst als ze ongeveer een halve centimeter dik zijn. Te dikke plakken worden snel taai in de mond. Leg de plakjes over de sla heen en maak het broodje af met wat kaas flakes. Kind kan de was doen ;)