Tiroler gröstl
Tiroler gröstl

De start van de voorjaarsvakantie voor een groot deel van het land. Maar een wintersport zit er helaas niet in. Wij verlangen niet alleen naar de perfecte pistes en après ski, maar ook naar die heerlijke lunch in Oostenrijk. Dus voor iedereen die hem dit jaar over moet slaan, maak hem zelf thuis! Bekijk het recept op onze website.

Weetje! Dit heerlijke en voedzame gerecht is ontstaan in Oostenrijk om restjes op te maken. Steeds populairder werd het gerecht en vooral na een intensieve dag op de latten. En een goede bodem voor als je nog even door moet in de après ski. 

 

2 personen 25 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 250 gram varkensfilet lapjes
  • 2 eieren
  • 2 tl majoraan
  • 1 teen knoflook
  • ½ witte ui
  • Peterselie
  • Peper en zout 

01.

Bak de spek en ui

Zet een middelgrote en een grote koekenpan op het vuur. In de middelgrote pan bak je eerst de spekjes aan op middelhoog vuur. Er is geen boter of olie nodig, want de spek is al vet genoeg. Snipper vervolgens de halve ui fijn en voeg deze na ongeveer twee minuten toe.

02.

Bak de aardappelen

In de grootste pan verhit je een klein beetje olie en bak je de aardappelschijfjes op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

03.

Voeg de overige ingrediënten toe

Snijd ondertussen de filetlapjes en voeg toe aan de spekjes. Snijd de knoflook fijn en voeg ook toe aan de spekjes en het vlees. Bak circa 5 minuten mee, tot het vlees rondom bruin kleurt. Voeg het mengsel nu toe aan de andere pan met de aardappel. Voeg de majoraan toe en breng op smaak met peper en zout.

04.

Bak de eieren

Maak de lege pan nog niet schoon, maar bak in het vet van de spekjes nu twee eieren.

05.

Garneren en serveren

Serveer het geheel in de grote pan, leg daar de twee eieren bovenop en garneer met fijngesneden peterselie.