Tuna melt is een populair fenomeen in Amerika: tonijnsalade met gesmolten kaas. Bijvoorbeeld op een sandwich, in de vorm van een burger, of zoals wij deden over je frites! Tip! Dit gerecht is perfect voor als je veel vrienden te eten krijgt. Maak een grote bakplaat met friet, en serveer het geheel op je bakplaat met bakpapier. Scheelt weer afwas! Als je geen tijd hebt om zelf frieten te maken, kun je ook prima kant en klare zoete aardappel friet kopen
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Schil de zoete aardappel met een dunschiller en snijd er frietjes van. Spoel deze goed af en laat circa een half uur weken in water. Vervolgens dep je de frietjes droog met keukenpapier en doe ze in een kom. Meng ze met een scheutje zonnebloemolie, kerriepoeder, paprikapoeder, maizena en peper en zout en verdeel over de bakplaat. Zorg dat de frietjes niet over elkaar heen liggen. Bak circa 15 minuten en draai de frietjes een keer om. Bak nog 15 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
Snij de augurk in kleine blokjes en de bosui in fijne ringen. Laat de tonijn uitlekken en meng in een kom met de augurk, de bosui, de mayonaise en de sweet chili saus. Snij ook de tomaten doormidden.
Wanneer de frietjes klaar zijn haal je de bakplaat uit de oven. Schep de frietjes bij elkaar en verdeel daar het tonijnmengsel, de cherrytomaatjes en als laatste de geraspte cheddar over. Bak vervolgens nog circa 10 minuten tot de cheddar gesmolten is. Haal de frietjes uit de oven en garneer met wat blaadjes peterselie.