Turkse pizza
Turkse pizza

De ultieme streetfood die in Nederland steeds populairder wordt, ook wel de Lahmacun. In plaats van afhalen kun je deze ook heel makkelijk zelf maken! Een dunne deegbodem met daarop een gehaktmengsel. Je kunt de toppings geheel naar wens invullen. Tip! Als je zelf het deeg maakt, bak deze dan niet af in de oven maar in een pan met deksel. Het deeg blijft dan zacht en flexibel, waardoor je deze gemakkelijk op kunt rollen zoals dat hoort bij een Turkse pizza.

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 kant en klare Turkse pizza bodems
  • 4 el geraspte kaas belegen (optioneel)
  • 100 gram ijsbergsla
  • ½ rode ui
  • 100 gram kippendij in blokjes
  • 1 el shoarmakruiden (wij gebruiken graag die van Euroma)
  • 20 gram komkommer
  • 2 grote tomaten
  • 30 gram feta (optioneel)
  • 1 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • ¼ limoen
  • 10 gram peterselie
  • peper en zout
  • 2 tl sriracha

01.

De voorbereiding

Verwarm de Turkse pizza bodems zoals op de verpakking staat. In deze stap doe je de geraspte kaas al op de pizza zodat deze smelt. Snij ondertussen de rode ui in dunne ringen, de komkommer in plakjes en de tomaat in blokjes.

02.

De kip

Marineer de kip met 1 tl olie en de shoarmakruiden. Bak in een pan op middelhoog vuur zodat de kipstukjes lekker bruin worden aan de buitenkant. Check of de kipstukjes gaar zijn door een groot stukje door te snijden, als ze eenmaal de juiste kleur hebben.

03.

Knoflooksaus

Doe de mayonaise, yoghurt, knoflook, sap van de limoen, peper en zout en de helft van de peterselie in een keukenmachine of mixer bakje en pureer deze. Je kunt evt ook een staafmixer gebruiken.

04.

Vullen

Beleg de pizza met de sla, tomaat, ui en komkommer. Doe de kip er overheen en verkruimel de feta. Verdeel de andere helft van de peterselie vers over de pizza. Doe de knoflook saus en sriracha in aparte boterhamzakjes, knip er een klein puntje af en gebruik deze als spuitzakje om de saus gelijkmatig over de pizza te verdelen.