Breakfast bagel
Breakfast bagel

Deze bagel heeft zo'n beetje alles voor het perfecte ontbijt. Of je nu een kater hebt of niet, dit is de manier om je zondag mee te starten. Een verse afgebakken bagel, gerookte zalm, smeuige guacamole, en ei met gesmolten kaas. Need I say more? 

2 personen 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 bagels naar keuze
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • ¼ komkommer
  • 2 el guacamole
  • ¼ rode ui in ringen

01.

Bak de bagels

Bak de bagels volgens de verpakking af in de oven. Snijd deze doormidden en besprenkel de binnenkanten met olijfolie, peper en zout.

02.

Bak de eieren in de bagels

Verhit een pan op middelhoog vuur en leg de bagels met de binnenkanten naar beneden in de pan. Druk stevig aan. Breek nu in het gat van de bovenkant van de bagels de eieren open en laat op het vuur staan tot de onderkant gaar en stevig is. Verwarm de oven nu op 220 graden celcius. Strooi de geraspte mozzarella over de bagels met het ei. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende circa 5 minuten af tot het eiwit gaar is en de kaas goudbruin kleurt. Haal uit de oven.

03.

Beleg de bagels

Beleg de onderkant van de bagels met guacamole, de rode uien ringen, en plakjes van de komkommer. Leg daar de plakjes zalm bovenop en de bovenkant van de bagel met ei en mozzarella.