Breakfast burrito
Breakfast burrito

Een burrito als ontbijt.. Ja het kan en het is echt lekker! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Liever geen jalapeno op de vroege ochtend, laat ze dan weg. Onze favoriet is deze versie met scrambled eggs, tomaat, ham en cheddar.

Je kunt deze ontbijt burrito ook heel makkelijk invriezen. Even laten ontdooien en in de pan of in de oven bakken en klaar. Perfect voor een kater ontbijt. 

Maar het is ook heel handig als je nog wraps over hebt van de avond ervoor. Vul ze met iets lekkers dat je nog in de koelkast hebt liggen en maak er een burrito van. 

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote (volkoren) tortilla’s
  • 3 eieren
  • 2 plakken beenham
  • 1 grote tomaat
  • 70 gram geraspte cheddar
  • (optioneel) jalapenos 
  • Handje peterselie

01.

Maak de vulling

Verwarm de tortilla’s kort in een pan met de deksel er op of in de magnetron tot deze zacht en soepel zijn. Klop de eieren los en bak al roerend in een pan op middelhoog vuur tot de eieren gaar zijn. Voeg een snufje zout en peper toe. Snij de tomaat in blokjes en snij de peterselie en jalapeno fijn.

02.

Beleg de tortilla

Leg in het midden van beide tortilla’s een plak ham, verdeel daarover de tomaat, peterselie, het roerei en de geraspte cheddar. Zorg dat je aan de boven en onderkant wat ruimte over houdt. Vouw eerst de ene zijkant over het beleg heen. Vouw nu de boven- en onderkant naar binnen en rol hem verder op.

03.

Bak de burrito

Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de burrito’s aan beide kanten goudbruin. Er is geen olie in de pan nodig. Door de burrito in de pan te bakken, schroei je de onderkant dicht, waardoor hij niet meer open vouwt.