Chicken and waffles
Chicken and waffles

De combinatie van de krokante gefrituurde kip met de zachte wafels en zoete maple syrup is een culinaire traditie uit de Zuidelijke Verenigde Staten en wordt gegeten als ontbijt, lunch of diner. Wij eten deze wafels graag als anti hangover brunch op de zondag. Trick! Wil je deze guilty pleasure iets minder ongezond? Maak de wafels dan met bloemkoolrijst, ei , oude- en parmezaanse kaas.

4 personen 30 minuten

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 4 kippendijen
  • 50 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 3 el yoghurt
  • 3 el water
  • 1 ei
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 75 gram panko


Voor de wafels:

  • 60 gram boter
  • 260 gram bloem
  • 1 tl suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 druppels tabasco
  • 50 gram oude kaas
  • 2 eieren
  • 420 ml melk


Extra:

  • Maple syrup

01.

Kip paneren

Snij de kippendijen ieder in 6 stukken. Meng de bloem, het zout, de yoghurt, het water, het ei en de knoflook-, uien-, paprika- en chilipoeder met elkaar en mix met een mixer tot alle klontjes eruit zijn. Dip de stukken kippendij door dit beslag en haal ze daarna door de panko. Leg ze apart en zet alvast een pannetje olie op het vuur om tot 180 graden te komen.

02.

Wafel beslag

Meng nu voor de wafels alle ingrediënten behalve de kaas opnieuw met een mixer. Begin eerst met alle droge ingrediënten in de kom en voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe. Op het einde kun je de kaas erdoorheen spatelen.

03.

Bakken maar

Doe de wafels in een ingevet wafelijzer voor 10 tot 15 minuten. Het beslag is genoeg voor 4 wafels. Bak ondertussen de kip in het vet tot ze goudbruin zijn

04.

Afmaken

Leg een wafel op het bord, leg er 6 kipstukjes overheen en maak af met een scheutje maple syrup.