De combinatie van de krokante gefrituurde kip met de zachte wafels en zoete maple syrup is een culinaire traditie uit de Zuidelijke Verenigde Staten en wordt gegeten als ontbijt, lunch of diner. Wij eten deze wafels graag als anti hangover brunch op de zondag. Trick! Wil je deze guilty pleasure iets minder ongezond? Maak de wafels dan met bloemkoolrijst, ei , oude- en parmezaanse kaas.
Voor de kip:
Voor de wafels:
Extra:
Snij de kippendijen ieder in 6 stukken. Meng de bloem, het zout, de yoghurt, het water, het ei en de knoflook-, uien-, paprika- en chilipoeder met elkaar en mix met een mixer tot alle klontjes eruit zijn. Dip de stukken kippendij door dit beslag en haal ze daarna door de panko. Leg ze apart en zet alvast een pannetje olie op het vuur om tot 180 graden te komen.
Meng nu voor de wafels alle ingrediënten behalve de kaas opnieuw met een mixer. Begin eerst met alle droge ingrediënten in de kom en voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe. Op het einde kun je de kaas erdoorheen spatelen.
Doe de wafels in een ingevet wafelijzer voor 10 tot 15 minuten. Het beslag is genoeg voor 4 wafels. Bak ondertussen de kip in het vet tot ze goudbruin zijn
Leg een wafel op het bord, leg er 6 kipstukjes overheen en maak af met een scheutje maple syrup.