Courgette mais pannenkoekjes
Courgette mais pannenkoekjes

Hartige pannenkoekjes zijn onze favoriet en winnen het bijna altijd van de zoete pannenkoekjes voor ons. Vooral deze supersnelle courgette pannenkoekjes. Ze zijn namelijk heel makkelijk te maken, zeker als je kiest voor al geraspte “courgette spaghetti” uit de supermarkt, én ook nog eens healthy-ish. 

Tip! Je kunt deze hartige pannenkoekjes als sidedish serveren bij diner, maar ook als ontbijt/brunch zijn ze heerlijk. Maak deze “stack” pancakes dan af met uitgebakken spek en/of guacamole. 

 

2 personen 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte courgette 
  • 140 gram Mexicaanse maismix (1 blikje)
  • 2 eieren
  • 1 bosui 
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder 
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • bosui en yoghurtdip ter garnering

01.

De courgette

Mocht je niet zo lui zijn als wij en je hebt een hele courgette gekocht, rasp deze dan eerst grof. Verdeel wat zout over de geraspte courgette en laat ongeveer 10 minuten staan. Het vocht komt op deze manier uit de courgette. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.

02.

Mix de ingrediënten

Laat het blikje mais mix uitlekken. Je kunt ook alleen maïs gebruiken, maar voor de kleur is dit wel leuk. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

03.

Start baking

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed warm is schep je het beslag in de pan. Ongeveer twee eetlepels van het beslag per pannenkoek. Je kunt in de pan circa 3 pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak in de pannenkoekjes in circa 3 minuten goudbruin. Je kunt dan belletjes bovenop zien ontstaan. Draai ze om en bak nog eens ongeveer 2 minuten. Ga zo door tot het beslag op is. Garneer naar wens met nog wat bosui en een frisse yoghurtdip. Of ga je liever voor die bacon?