Croque madame deluxe
Croque madame deluxe

Heb jij een brunch op de planning staan? Of heb je gewoon behoefte aan een extravagant ontbijt? Maak deze croque madame deluxe: Een tosti met truffel, champignons, Coppa di Parma en een spiegelei. Weetje! De croque monsieur is de Franse vertaling van een tosti en de Fransen voegen aan onze tosti nog eens een bechamelsaus toe. De croque madame heeft geen bechamelsaus maar in plaats daarvan spiegelei bovenop.

1 personen 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 sneden (zuurdesem) brood
  • 6 plakken Coppa di Parma
  • 1 ei
  • 2 el crème fraise
  • ½ tl bouillonpoeder
  • 2 tl truffel tapenade
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 50 gram geraspte kaas

01.

Voorbereiding

Zet de oven aan op de hoogste grillstand. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

02.

Champignons bakken

Verhit een pan op medium hoog vuur en bak de champignons. Wanneer de champignons van kleur veranderen en zacht worden voeg je de crème fraise, truffeltapenade en het bouillonpoeder toe. Meng alles goed door elkaar

03.

Brood grillen

Beleg de sneden brood met het champignon mengsel en verdeel er de geraspte kaas overheen. Leg het brood en de plakken Coppa di Parma op een bakplaat in de oven voor circa 5 minuten. Houd goed in de gaten, want de grill kan hard gaan.

04.

Ei bakken

In dezelfde pan die je hebt gebruikt voor de champignons bak je ondertussen het ei.

05.

Afmaken

Wanneer de kaas goudbruin kleurt, en de Coppa knapperig is, haal je deze uit de oven en stapel je de sneden brood op elkaar met daartussen de Coppa. Leg het gebakken ei helemaal bovenop en serveer deze luxe croque madam naar wens met een frisse salade.