Koreaanse comfort food in deze kom vol lekkere ingrediënten! Bibimbap vertaald letterlijk naar gemixte rijst. En jij bepaald helemaal zelf wat je er verder in doet naast je rijst. Onze variant is met gemarineerde biefstuk reepjes, kimchi, broccoli, paksoi en wortel. De gochujang dressing mag echter niet ontbreken.
Tip! Je kunt alle groentes al een dag van tevoren klaarmaken en alleen even opwarmen in een wok wanneer je het gaat gebruiken. Handig voor als je visite krijgt! En wij gebruikte de kimchi van Ohnami, volgens traditioneel Koreaans familierecept
Voor de gochujang dressing
Kook de rijst volgens de verpakking. Laat uitlekken en houd warm in de pan met een beetje olijfolie en de rijstazijn, zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Snijd de broccoli in roosjes en kook gedurende 5 minuten beetgaar. Haal met een schuimspaan de broccoli uit het kokende water en laat uitlekken. Kook nu de taugé 5 minuten en haal uit het water en laat uitlekken.
Snijd de baby paksoi in grove stukken. Bak de paksoi in een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie in circa 3 minuten beetgaar. Doe hetzelfde met de wortel julienne. Leg beide apart. Hak de knoflook fijn en meng met de sesamolie en 1 el sojasaus. Meng dit deels door de wortel en deels door de paksoi.
Snijd de biefstuk in reepjes. Bak de biefstuk op hoog vuur in circa 2 minuten per kant. Voeg een eetlepel sojasaus toe en een theelepel sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en verwarm wat olie op hoog vuur. Bak de twee eieren, sunny side up!
Meng alle ingrediënten voor de gochujang dressing door elkaar.
Verdeel de rijst over twee kommen. Verdeel hierover de groenten, het vlees, de kimchi en de eieren. Serveer met de gochujang dressing, pas op, dit kan wat pittig zijn.