Chicken ramen
Chicken ramen

Ramen is een Japanse noodle soep, welke je met veel verschillende toppings kunt eten. Deze variant is gemaakt met gegrilde kippendij, shiitake en soba noodles (glutenvrije noodles van boekweitmeel). Weetje! De bouillon is de absolute smaakmaker van dit gerecht en wordt in de Japanse keuken vaak gemaakt van Dashi, een bouillonpoeder gemaakt van Kombu (een zeewier) en gedroogde tonijn.

2 personen 1 uur en 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 kippendijen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram soba noedels
  • sesamzaadjes
  • bosui, in ringen gesneden


Voor de bouillon:

  • 1 sjalot
  • ½ courgette
  • 100 gram wortel
  • 100 gram shiitakes
  • 1 el geraspte gember
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml dashi bouillon
  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn

01.

Kip marineren

Marineer de kippendij met het paprikapoeder en peper en zout. Dit kan al een dag van tevoren.

02.

Bouillon trekken

Snij de sjalot, de courgette en de wortel in kleine blokjes. Verwarm in een braadpan een klein laagje olie op middelhoog vuur en fruit de sjalot, courgette en wortel aan tot deze zacht beginnen te worden. Snij de shiitake in plakjes en voeg ook toe aan de pan. Wanneer de shiitake lichtbruin beginnen te kleuren voeg je de geraspte gember toe en fijngesneden knoflook. Bak nog twee minuten mee en voeg vervolgens de kippenbouillon, de dashi bouillon, de sojasaus en de rijstazijn toe. Je kunt ook alleen kippenbouillon gebruiken wanneer je geen dashi bouillon hebt. Zet het vuur laag en laat circa 1 uur met de deksel op de pan staan.

03.

Noodles en kip bereiden

Kook de soba noedels volgens de verpakking in een ruime pan. Ondertussen verhit je een koekenpan met een klein beetje olie op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendij in circa 3 minuten per kant gaar, totdat deze mooie goudbruin is.

04.

Bouillon afmaken

Wanneer de noedels klaar zijn, haal je deze uit de pan en kun je het kokende water gebruiken om de eieren 6,5 minuut in te koken. Verdeel de noedels over de kommen en schenk daar de bouillon overheen. Snij de kippendij in plakjes en leg deze over de noedels, 1 kippendij per persoon. Pel de eieren en snij doormidden en leg deze ook in de bouillon.

05.

Garneren

In een droge pan bak je op middelhoog vuur de sesamzaadjes tot deze mooi goudbruin kleuren. Let goed op, want dit kan snel gaan. Garneer de noedels met de sesamzaadjes en de bosui.