Chicken tostada's
Chicken tostada's

Een tostada is een gefrituurde tortilla die vaak wordt gebruikt om de rest van een gerecht op te serveren. Wij maakten deze knapperige tortilla’s iets gezonder in de oven, met guacamole, tomaat en gegrilde kip. Door de tortilla in de oven te bakken in plaats van in de frituur zijn deze een stuk minder vet, maar niet perse minder krokant. Met de geraspte kaas erop krijg je een heerlijke krokante tostada. 



2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 mini (volkoren) tortilla wraps
  • 300 gram kipfilet
  • 1 tl cajunkruiden
  • 50 gram geraspte kaas
  • 200 gram snoeptomaatjes

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s 
  • handje peterselie
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode ui
  • peper en zout

01.

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden

02.

Bak de kip

Marineer de kipfilet met de cajunkruiden. Verhit een pan met een beetje olie op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in circa 5 minuten per kant gaar. Snijd de kipfilet in reepjes.

03.

Maak de guacamole

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel ze uit en prak met een vork, zodat je grove puree krijgt. Snijd de helft van de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng dit samen met het sap van de limoen door de avocado. Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen om te garneren en de andere helft in fijne blokjes, en meng ook met de avocado. Breng op smaak met peper en zout.

04.

Bereid de tomaat

Snijd de tomaatjes in kwarten en breng op smaak met peper en zout.

05.

Bak de tortilla's

Leg de tortilla’s op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi een klein beetje kaas op elke tortilla. Bak circa 7-8 minuten in een voorverwarmde oven.

06.

Samenstellen

Haal de tortilla’s uit de oven. Beleg met de guacamole, de tomaat, de kipfilet en garneer met de rest van de peterselie en de rode uienringen. Serveer er naar wens nog partjes limoen los bij.