Couscous shoarma bowl
Couscous shoarma bowl

Zin in shoarma, maar wil je er ook een beetje op letten? Dan is deze shoarma bowl een mooi alternatief! En ook nog eens lekker snel klaar. Wij gebruikten namelijk al gemarineerde shoarma kipreepjes. Geen gedoe met marineren en kip snijden. Gewoon zo de pan in.

Je kunt ook hummus van de versafdeling bij de supermarkt kopen natuurlijk. Maar vaak zit hier veel olie in, waardoor deze een stuk minder gezond zijn. En als je een keukenmachine hebt is het maken van hummus echt zo gedaan. Wij kiezen vaker voor witte bonen in plaats van kikkererwten voor de hummus, omdat deze van zichzelf een mooie zachte structuur hebben.

4 personen 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram (volkoren) couscous
  • 400 gram shoarma kipreepjes
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 200 gram snoeptomaten mix
  • Scheutje olijfolie


Voor de witte bonen hummus

  • 200 gram cannellini bonen in blik
  • 1 tl tahin
  • sap van een halve limoen
  • ½  teen knoflook geraspt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder 
  • ½ tl gedroogde oregano
  • snufje zout
  • 1 el water
  • 1 el olijfolie


Voor de ingelegde rode ui:

  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el water
  • 1 tl suiker
  • snufje zout
  • 1 rode ui


Voor de yoghurt saus

  • 2 el magere yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • handje dille fijngesneden
  • ½ teen knoflook
  • paar druppels worcestershire 

01.

Bak de shoarma

Bak de kip shoarma reepjes op middelhoog vuur in circa 10 minuten goudbruin. Vergeet niet zo nu en dan even te draaien. Laat afkoelen.

02.

Kook de couscous

Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.

03.

Maak de ingelegde ui

Verhit in een steelpan, op laag vuur, de azijn met de suiker, een snufje zout en twee eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de suiker geheel is opgelost. Snij de rode ui in dunne ringen en leg deze in een kommetje. Giet hier vervolgens het azijnmengsel overheen. Laat afkoelen.

04.

Maak de hummus

Giet de bonen af en spoel deze kort om. Meng de bonen met de rest van de ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot je een mooie gladde massa hebt.

05.

Maak de yoghurt saus

Snij de dille fijn en rasp de knoflook. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar.

06.

Plate it!

Snij de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verdeel de couscous, shoarma kip reepjes, tomaat, komkommer en hummus over de kommen. Garneer met de ingelegde rode ui, en wat overgebleven dille. Serveer met de frisse yoghurtsaus.