Crispy tempeh noodle bowl
Crispy tempeh noodle bowl

Heb jij even zin in een Healty-ish dish?  Dat kan heel goed met deze noedelsalade met krokante tempeh, volkoren noedels en een heerlijke pittige tahin dressing. De krokante tempeh geeft zoveel smaak en textuur aan het gerecht door de miso marinade. Dus wil je ook een keer een wat gezonder gerecht maken? Probeer dan dit recept eens.

Weetje! Tahin is een Arabische pasta van sesamzaadjes welke onmisbaar is in bijvoorbeeld hummus en baba ghanoush. Maar ook voor een veganistische dressing is dit een heel mooi product. Door de tahin te mengen met wat water, limoensap, knoflook en kruiden naar keuze, krijg je een heerlijke smeuïge dressing. Ook lekker bij falafel of shoarma.

2 personen 45 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren noedels
  • 50 gram rucola slamelange
  • 1 komkommer
  • 1 bosui
  • 100 gram wortel en kool julienne mix
  • sesamzaadjes ter garnering

Voor de crispy tempeh

  • 100 gram tempeh
  • 1 et misopasta
  • 1 el honing
  • 1 el ketjap 
  • 2 tl tamarinde pasta
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 cm gember geraspt

Voor de limoen tahin dressing

  • 2 el tahin
  • 1 ½ el water
  • sap van 1 limoen
  • snufje pikant paprikapoeder, peper en zout
  • teen knoflook geraspt

01.

Marineer de tempeh

Snijd de tempeh in dunne plakjes. Meng in een kom alle overige ingrediënten goed door elkaar. Voeg hier de plakjes tempeh aan toe en laat minimaal een half uurtje marineren.

02.

Kook de noedels

Kook de noedels volgens de verpakking. Spoel de noedels af onder koud water zodat deze niet doorgaren. Verdeel de noedels over twee kommen.

03.

Bak de tempeh

In een koekenpan op middelhoog vuur verwarm je een royale laag olie, circa 3 eetlepels. Leg de plakjes tempeh in de pan en bak aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin. Door de honing worden ze mega krokant. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.

04.

Maak de dressing

Meng de tahin, water, knoflook en limoensap goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en pikante paprikapoeder.

05.

Maak de bowls

Snijd de komkommer in linten en de bosui in dunne ringen. Verdeel de sla, komkommer, wortel/kool en de tempeh over de kommen bij de noedels. Garneer met bosui en sesamzaadjes en verdeel er royaal de dressing over.