Heb jij even zin in een Healty-ish dish? Dat kan heel goed met deze noedelsalade met krokante tempeh, volkoren noedels en een heerlijke pittige tahin dressing. De krokante tempeh geeft zoveel smaak en textuur aan het gerecht door de miso marinade. Dus wil je ook een keer een wat gezonder gerecht maken? Probeer dan dit recept eens.
Weetje! Tahin is een Arabische pasta van sesamzaadjes welke onmisbaar is in bijvoorbeeld hummus en baba ghanoush. Maar ook voor een veganistische dressing is dit een heel mooi product. Door de tahin te mengen met wat water, limoensap, knoflook en kruiden naar keuze, krijg je een heerlijke smeuïge dressing. Ook lekker bij falafel of shoarma.
Voor de crispy tempeh
Voor de limoen tahin dressing
Snijd de tempeh in dunne plakjes. Meng in een kom alle overige ingrediënten goed door elkaar. Voeg hier de plakjes tempeh aan toe en laat minimaal een half uurtje marineren.
Kook de noedels volgens de verpakking. Spoel de noedels af onder koud water zodat deze niet doorgaren. Verdeel de noedels over twee kommen.
In een koekenpan op middelhoog vuur verwarm je een royale laag olie, circa 3 eetlepels. Leg de plakjes tempeh in de pan en bak aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin. Door de honing worden ze mega krokant. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
Meng de tahin, water, knoflook en limoensap goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en pikante paprikapoeder.
Snijd de komkommer in linten en de bosui in dunne ringen. Verdeel de sla, komkommer, wortel/kool en de tempeh over de kommen bij de noedels. Garneer met bosui en sesamzaadjes en verdeel er royaal de dressing over.