Falafel is een vegetarisch gerecht, gemaakt van gestampte kikkererwten met heel veel kruiden en is vooral bekend in het Midden-Oosten. Deze fastfood snack wordt veel gegeten in een pitabroodje, op Libanees platbrood of op Turks brood. Wij maakten een pizza van naanbrood met tzatziki, munt en komkommerlinten. Normaal gesproken worden de falafel balletjes gefrituurd, maar veel falafel kan ook in de oven bereid worden. Dat is een stuk minder ongezond.
Bereid het naanbrood en de falafel zoals op de verpakking. De meeste falafel is ook geschikt voor in de oven, dus dan kun je beide tegelijk in de oven afbakken.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1 cm dik. Met een kwastje of keukenpapier bestrijk je de plakjes aan beide kanten met olijfolie en wat zout en peper. Bak de aubergine in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin, of tot de aubergine helemaal zacht is.
Maak met een kaasschaaf dunne plakken van de komkommer en snijd wat munt fijn.
Verdeel de sriracha over de naanbroden. Goed uitsmeren, want dit is vrij pittig. Verdeel nu de plakjes aubergine, de falafel en de komkommerlinten erover en maak af met de tzatziki en de munt.