Dit is dus echt een supersnelle, vegetarische maaltijd die je het liefste elke dag wilt eten. En hij is niet eens ongezond! Wat een geluk. Je maakt zo’n pizza met een libanees platbrood als bodem en belegt hem met baba ganoush, paprika, spinazie en halloumi. Maak hem af met wat sumak en je geniet met volle teugen, geloof ons.
Tip! Hou je niet van baba ganoush, probeer de pizza dan eens met muhammara als smeersel. Iets minder romig, maar het past wel perfect bij de geroosterde paprika.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de ui in grove blokjes en rasp de knoflook of hak deze fijn. Wok de ui op hoog vuur voor 1 minuut en voeg vervolgens de spinazie toe. Na nog 1 minuut voeg je ook de knoflook toe en draai je het vuur uit. Roer het nog even goed door voor weer 1 minuut en laat het spinaziemengsel daarna uitlekken in een zeef.
Haal de flatbreads uit de verpakking. Wij aten er 1,5 per persoon. Besmeer de platbroden met de baba anoush en beleg ze daarna met de spinazie, vervolgens de paprika, daarna de halloumi en als laatste de olijven. Besprenkel de pizza met sumak en wat van de olie die bij de olijven zat, of anders een goeie olijfolie uit je keukenkast.
Bak de platbroden in de oven tot de randen bruin en knapperig geworden zijn. Tip: deel je de “pizza’s”? Bak er dan 1 tegelijk af. De halloumi is het lekkerst als deze nog goed warm is en wordt ietwat taai als hij afkoelt.