Gevulde spinaziepannenkoeken
Gevulde spinaziepannenkoeken

Een leuke, gezonde, en vegetarische twist op onze klassieke Nederlandse pannenkoeken. Wij maakten deze met een basis pannenkoek recept en een zak spinazie die op moest. Dan krijg je dus deze knalgroene vitaminebom, die je heerlijk kunt vullen met waar jij zin in hebt. Wij vulden hem met champignons en feta. Omnomnom..

Tip! Wil je graag vlees bij je maaltijd? Deze hartige pannenkoeken smaken ook heerlijk met gebakken kipfilet.

4 personen 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 300 gram tarwebloem
  • 3 eieren
  • 600 ml melk
  • 1 tl zout
  • 300 gram spinazie
  • 600 gram gesneden (kastanje) chamignons 
  • 300 gram feta
  • 3 witte uien
  • 1 teen knoflook

01.

Maak het beslag

Doe de bloem in een mix kom en voeg hier de eieren en een scheutje melk aan toe. Mix dit tot alle klontjes uit het beslag zijn. Voeg nu de rest van de melk toe en mix dit tot een egaal beslag. Als laatste voeg je de spinazie toe in delen waarbij je steeds met de staafmixer het beslag weer glad maakt.

02.

Maak de vulling

Snij de champignons in plakjes en de uien in dunne ringen. Verkruimel de feta. Zet een pan op hoog vuur met een groot oppervlak. Verwarm hier een scheutje bakolie in en voeg als dit heet is de ui en champignons toe. Wil je vlees gebruiken in dit gerecht, voeg dan op dit punt ook kipblokjes toe. Wok tot alles een mooie lichtbruine kleur krijgt. Breng op smaak met peper. Zout hoef je niet toe te voegen omdat de feta al erg zout is.

03.

Pannenkoeken samenstellen

Bak de pannenkoeken. De truc is een hele hete pan die ingevet is met olie of bakboter. Voeg als laatste de feta toe aan je champignon mengsel en roer kort door. Vul de pannenkoeken nu met het mengsel.