De titel zegt het al: wij hebben een variant bedacht op de okonomiyaki met minder koolhydraten, minder suikers en minder vet. Een gezonde(re) okonomiyaki dus, dan ons originele recept.
Als je al bekend bent met ons originele recept (ook een recept met onze eigen twist op de authentieke versie) zul je zien dat die saus onder andere chilisaus en ketchup bevat. In deze variant gebruikten wij tomaten frito, een stuk gezonder maar echt waar: even lekker!
Voor de saus:
Voor het beslag:
Ter garnering:
Meng voor de saus alle ingrediënten in een sauspan en verwarm op middelhoog vuur. Breng rustig aan de kook zodat de saus kan indikken en laat maximaal 5 minuten koken.
Maak het beslag: Klop het ei los en voeg de rest van de ingrediënten toe aan het beslag. Meng goed door elkaar.
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een klein beetje olie. Voeg hier het beslag aan toe en druk goed plat, zodat de pan gevuld is met een mooie ronde pannenkoek. Wij maken een grote voor twee personen, maar je kunt er ook voor kiezen om twee kleine te maken. Bak circa 5 minuten tot de onderkant goed stevig is en langs de kantjes bruin begint te kleuren. Houd een bord op de pan en keer de pannenkoek om op het bord. Laat deze nu weer met de andere kant in de pan glijden vanaf het bord. Draai het vuur iets lager en bak nog circa 8 minuten tot de pannenkoek gaar is.
Meng het limoensap met de mayonaise. Verdeel de bruine saus en de mayonaise over de okonomiyaki. Garneer met de bonito flakes en bosui in dunne ringen gesneden.