De zogenoemde “Baja style” taco’s komen oorspronkelijk uit Baja California in Mexico. Een maistortilla met gefrituurde witvis, koolsla en een saus op basis van mayonaise. Deze versie hebben wij iets gezonder proberen te maken door de vis te bakken in plaats van frituren, en met een heerlijke avocadocrème en gezonde(re) koolsla.
Tip! De tortilla die je gebruikt is van groot belang voor de kwaliteit van je tacos. Het beste is dan ook een echte maistortilla, zoals de maistortilla's van La Morena. Voor een mooie geroosterde tortilla leg je deze met een tang even kort op je gaspit, zonder pan.
Dit recept is voor 10 kleine taco's. Het is dus goed voor 3 grote eters of 4 kleine eters. Je kunt dit gerecht ook op de bbq maken. Dan grill je de tortilla's en de vis allebei op de barbecue. Weer eens wat anders dan saté en garnalenspiezen.
Voor de koolsla
Voor de avocadocrème
Meng alle kruiden voor de vis door elkaar en smeer de vis daarmee in. Verhit een klein beetje olie in een pan en bak de vis gedurende circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg apart.
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Doe de avocado in de keukenmachine en voeg het sap van een halve limoen toe, en de rest van de ingrediënten. Mix tot je een mooie gladde crème krijgt.
Bak de tortilla’s in een grillpan gedurende circa 2 minuten per kant tot de tortilla zacht wordt en je luchtbellen ziet komen. Of houdt de tortilla op de open pit met een tang. Zo krijg je ook mooie gebrande randen. Beleg de tortilla’s met een beetje koolsla, de avocadocrème, wat stukjes vis en garneer met een partje limoen en koriander