Deze comfortabele kipshoarma kan gewoon voor een doordeweekse avond. Serveer het net als wij in een kom, met sla, ingelegde wortellinten en deze heerlijke zachte witte bonen hummus met miso. De miso geeft mega veel smaak aan de hummus. Een perfecte combinatie met de zoetzure ingelegde wortellinten.
Voor de witte bonen hummus
Snij de kippendijen in grove stukken en marineer met wat olijfolie en de shoarmakruiden. Rijg de kipstukken aan satéprikkers (ongeveer 2 spiezen per persoon) en bak de kip in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Na circa 5 minuten, of als de kip goudbruin kleurt draai je deze om en bak je de spiezen nogmaals 5 minuten.
Bak in dezelfde pan vervolgens de naan in circa 1,5 minuut per kant of tot je mooie grillstrepen ziet (in een grillpan dus). Of volg de instructies op de verpakking en bak af in de oven.
Verhit in een steelpan, op laag vuur, de azijn met de suiker, een snufje zout en twee eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de suiker geheel is opgelost. Snij met een mandoline of dunschiller dunne linten van de wortel en leg deze in een kommetje. Giet hier vervolgens het azijnmengsel overheen. Laat afkoelen.
Giet de bonen af en spoel deze kort om. Meng de bonen met de rest van de ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot je een mooie gladde massa hebt.
Pak een bord of kom en verdeel daar eerst de hummus over. Snijd de naan in stukken en leg er naast. Verdeel de sla, de wortellinten en de shoarma spiezen erbij. Garneer met nog wat olijfolie en gerookt paprikapoeder over de hummus