Pompoen pizza
Pompoen pizza

De perfecte herfstvariant van de Italiaanse klassieker met pompoen, paddenstoelen, salie en deze prachtige Magic Blue basilicum. Wij hebben voor deze variant een kant en klare courgette pizzabodem gebruikt. Tip: Zowel de blaadjes met een paarse onderkant, als de mooie paarse bloemetjes van de Magic Blue basilicum zijn eetbaar. Leuk voor op een pizza, maar ook salades geef je hiermee een indrukwekkende uitstraling. Je kunt deze pizza ook makkelijk vegetarisch maken door de pancetta te vervangen voor iets anders zout, zoals feta kaas.

2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • Twee courgette pizzabodems
  • 80 gram pancetta
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 400 gram flespompoen
  • een paar blaadjes verse salie
  • een paar blaadjes verse (Magic Blue Basilicum)
  • 125 gram creme fraiche
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas

01.

De pompoen

Schil en snijd de flespompoen in blokjes van circa 2 cm. Kook de blokjes in ruim water totdat deze gaar zijn, circa 8 minuten. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).

02.

De bodem

Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en het bouillonpoeder. Bestrijk beide pizzabodems met het mengsel.

03.

Beleggen

Snijd ongeveer de helft van de salie en de basilicum fijn en verdeel ook over de pizza’s. Bewaar de rest als garnering. Verdeel nu de pompoen, de pancetta en de paddenstoelen over de pizzabodems. Snijd waar nodig de paddenstoelen in plakjes. Gebruik je ook oesterzwammen? Deze kun je gemakkelijk doormidden scheuren.

04.

Bakken en afmaken

Leg de pizzabodems met bakpapier op de ovenplaat en bak de pizza’s of in de voorverwarmde oven voor circa 8-10 minuten, of tot deze mooi knapperig is aan de randjes. Garneer met de rest van de kruiden.