Deze burrito's met kip zijn perfect voor een doordeweekse avond. Ze zijn makkelijk en snel te maken en je kunt ze zelfs al vooraf maken in grote aantallen en invriezen. Laat ze ontdooien en bak ze aan beide kanten krokant in de pan of bak ze af in de oven.
De burrito's zijn ontstaan als een goede vullende maaltijd voor onderweg. En daar zijn deze dan ook perfect voor. Met volkoren wraps, bonen en kip zijn ze voedzaam en gezond. Voeg daar gesmolten kaas en jalapeno salsa aan toe en ze zijn ook nog eens mega lekker.
Bak het kipgehakt in een grote pan op middelhoog vuur tot de kip volledig gaar is. Voeg de burrito seasoning mix toe en bak circa 1 minuut mee. Laat de bonen en mais uitlekken en spoel af. Voeg deze ook toe aan het kipmengsel en bak nog circa 3 minuten mee.
Leg in het midden van elke tortilla circa 3 grote eetlepel van het mengsel. Laat genoeg ruimte vrij langs de randen, want anders krijg je hem niet dicht. Verdeel de cheddar erover heen en de La Morena jalapeno salsa naar smaak. Pas op, is pittig!
Vouw eerst een zijkant over het mengsel heen. Vouw nu de onderkant en bovenkant naar binnen en rol dan de burrito door, zodat je een cilinder vorm krijgt.
Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de burrito’s aan beide kanten goudbruin. Er is geen olie in de pan nodig. Door de burrito in de pan te bakken, schroei je de onderkant dicht, waardoor hij niet meer open vouwt.